nlght#44
Eddig azért többre tartottam a hozzászólásaid, ez a mostani elég demagóg volt és erős általánosítással érvelsz...
Lehet hogy sok büfé szakról kijött ember van, és vannak közöttük bunkók is, de azok meg is szívják, mert nincs akkora piac, hogy felszívja őket, ezért elmennek pultosnak vagy pénztárosnak vagy találnak valami mást. Szóval jó, hogy nem kell ennyi latin nyelvtanár mondjuk, aláírom hogy nem kell a sok büfészak. DE a skandinávok például kicsit előrébb tartanak mint mi és ott ha jól tudom 50% fölött van a diplomával rendelkezők aránya. Ha olvastad a hozzászólásom többi részét, akkor láthatod, hogy főleg a tanárokat hibáztatom a mai oktatásért, ők meg az államot mert nem motiválja őket pénzzel. Persze a diákok is felelősek valamilyen mértékben, de nem lehet minden diák sötét bunkó az országban. Szvsz a tanárnak legalább olyan felelőssége van mint egy orvosnak, csak épp nem az aktuális pácienst kell megmenteni, hanem felelősségel tartozik az ország köv. generációjának a jövőjéért, mert 6-22 éves korunkban fejlődik ki a személyiségünk és ekkor dől el az életünk jelentős része, nekik kéne segíteniük ebben. És segítenek is, a kérdés az, hogy hogyan, milyen minőségben teszik ezt a többi eu országhoz képest.
Szóval az nem megoldás, hanem visszalépés, ha az oktatáson spórol a kormány. Azt az összeget, amit elvettek vissza kellene forgatniuk az oktatásba. Mivel nincs ipar és tönkretették a mezőgazdaságot (én tudom, mert a családunknak elég nagy szőllőse van és örül az ember ha nem mínuszos az év), ezért az egyetlen reményünk az oktatás és az innováció. De elolvasom a te véleményed is.