98
  • hurkaur
    Jobbik nalam ott asta el magat, mikor gyerekesen majd mi megmutatjuk modon zaszlot egettek. Na kosz inkabb nem..
  • nlght
    oké igazad van, rosszul emlékeztem az 50% körüli arányra...
  • nlght
    Az egy dolog hogy már megint nácizod a jobbikot (hitler nácijaira gondolsz vagy a nacionalista szemléletre, mert manapság szinte minden ország nacionalista), de sztem fogalmad sincs a programjukról, törekvéseikről csak elhitted amit a híradó mondott róluk (igen az az 5% amikor megengedi a fidesz, hogy a jobbik szerepeljen a tv-ben), hogy "menetelnek" és "félkatonai", gondolom ez a 2 szó maradt meg benned, pedig ha utánanéznél és nem csak a fidesz propagandáját hallgatnád meg, hanem a másik fél által kezelt médiát is figyelnéd, akkor rácsodálkoznál, hogy mennyi hírt és részletet elhallgat vagy manipulál a fidesz féle média. Ezért kell minden párt által preferált újságot olvasni, hogy képet kapj a teljes igazságról (igen még az mszp oldaliakat is, mert sajna itthon nem létezik objektív újságírás már, minden újság elsumákol olyan részleteket a hírből, ami csorbítaná az aktuális párt hírnevét).

Tudom, hogy számodra hihetetlenül hangzik, de ha a jobbik megnyerné a köv. választást, akkor nem lenne semmilyen népirtás, amivel riogat az maszp és fidesz média is. Igen vannak tetovált szélsőjobbos nulla iq-s emberek, akiknek nem tetszene, hogy nincs népirtás, de képzeld el, hogy egyedül a jobbiknak van programja a romák számára. Tudod mi lenne ha a jobbik nyerne: béke és patriótizmus, a multiknak rossz lenne, de a hazai vállalkozások végre lendületet vehetnének. Tudod mennyi pénzt küldenek haza külföldi leányvállalatok? El se tudod képzelni... A fidesz pedig rengeteg ötletet lenyúl és a médiában úgy tálalja, hogy ez az ő ötlete. És megteheti, mert a jobbik nem tudja megvédeni az igazát ilyen környezetben (5-6% média részvétel), a hozzád hasonló emberek meg elhiszik, amit a fidesz eléjük tár. Ez az ami eléggé felháborító!

Az pedig no comment, hogy képes vagy egy olyan következtetéssel előjönni, hogy hitlertől vezeted és összegzed az egész huszadik századon keresztül a világ összes problémáját és baját és aztán rámutatsz a jobbikra, miközben a pártprogramját se láttad még soha... kicsit se vagy demagóg, beszűkült szemléletű emberke. De a jó hír, hogy ezen lehet változtatni. Egyébként imho a 20. század problémái és a nyugati világ problémái nem Hitlerrel és a 2. vh-val kezdődtek, de nem is az elsővel, hanem az uzsorásokkal és a kizsákmányoló bankrendszerrel, a manipulatív médiával, ami már a 20. század elején is összefonódott a politikai elittel és kormányok sorsáról döntött, ahogy manapság is teszi. És találd ki kik állnak a média és a pénzügyi rendszer mögött jelentős arányban?

Itt egy-két Talmud idézet, hogy tudd mit tanítanak az izraeli fiataloknak kötelezően:

Zohar 1,160a : "A zsidóknak mindig meg kell próbálniuk megvezetni a keresztényeket."
    Sotah, 12a : "Egy igaz zsidó pénze értékesebb, mint a saját teste."
    Choscen Ham (156,5 Magah) : "Zsidónak megengedett, hogy üzleteljen egy gójjal, becsapja és elvegye a pénzét. A gójok vagyona köztulajdonnak minősül és azé, aki először megszerzi magának."
    Schabouth Hag.6d : "A zsidók tehetnek hamis esküt."
    Abodah Zara 266 : "A gójok legjobbjait is meg kell ölnötök."
    Libbre David 37 : "....ha a gójok tudnák, mit tanítunk róluk, azonnal megölnének mindannyiunkat."
  • mrzed001
    Szerintem ha elolvasod a választási programjukat, akkor azt fogod észrevenni, hogy igen sok tétel köszön vissza amerikai konzervatív politikusok programjából.

"rasszisták teszik ki a szavazóbázisának a jelentős részét"
    Talán olvass utána. NEM. Fiatalok és értelmiségiek. Éppen ezért vesztett ellenük pert az egyik újság ha jól emlékszem, mert ilyen hülyeségeket írtak.

morden:
    "az alkohol ... legális otthon főzhető drog"
    És ki tette legálissá az otthon főzését? Eddig kontrollálva volt, most meg azt pancsol mindenki amit akar.
    Az alkoholból igen jelentős mennyiséget kell elfogyasztani, egy szál marcsitól meg úgy beállsz mint a cövek. Valamin az élettani, metabolikus és hormonális hatásokat ugyan hagy ne kelljen már felsorolni. Tessék, olvasd: http://barikad.hu/node/3735
    Ez jusson legközelebb eszedbe ha füvet szívsz, vagy füvet szívó egyént látsz.
    Úgyhogy ha értelmes felvilágosult ember vagy akkor ezen álláspontodat felül kellene vizsgálni.
  • morden
    OFF: "vad(kenderes)liberálisok" jusson eszedbe legközelebb ha pálinkázol vagy látsz valaki rövidezni, hogy a tudomány állása szerint az alkohol a kemény drogok csoportjába tartozik(ahol pl a heroin) és mégis legális otthon főzhető drog, míg a tetrahidrokanaboid a könnyű drogok csoportjába tartozik és ha elkapnak vele börtönbe csuknak. Úgyhogy ha értelmes felvilágosult ember vagy akkor ezen álláspontodat felül kellene vizsgálni.
  • Cef
    Hááát a Jobbik elég messze áll a konzervatív jelzőtől. Egy konzervatív párt nem zsidózik, nem éget uniós zászlót (még ha nem is ért vele egyet akkor sem), és nem a rasszisták teszik ki a szavazóbázisának a jelentős részét. De az is igaz, hogy nem náci párt, csak simán szélsőjobboldali, egy kis fasizmussal.
  • mrzed001
    Elnézést, hogy beleszólok, de a Jobbik-ot leginkább úgy lehet leírni, mint KONZERVATÍV párt.
    Az köztudott, hogy az anarchista vad(kenderes)liberálisoknak minden ami a rend és fegyelemmel függ össze, az "náci", mert szarul érzik magukat a törvény, erkölcs és jóérzés korlátai között.
    A többi ökörségedre írni is felesleges bármit, mert sugárzik belőle a gyerekesség, tudatlanság (nem tudom mit tanultál te történelem helyett?) és butaság.
    Amúgy pont, hogy a valódi liberálisoknak kellene leginkább az ACTA ellen küzdeni. A tényleg liberál LMP, meg a konzervatív Jobbik küzd ellene egyedül.
    Az ex-komcsi, jelentős létszámú MSZMP-s tagsággal rendelkező MSZP és FIDESZ meg támogatja.
  • morden
    Egyébként a Svéd csoda vagy egyéb országok felemelkedése nem egyértelműen az oktatástól függ, hanem attól, hogy a helyi osztályok (svédeknél, közszolgák, kisbirtokosok, piaci munkavállalók) párjai szövetséget kötnek egymással és akár évtizedeken keresztül következetesen végig viszenek egy politikai akaratot, amit szakemberek alakítanak ki. (nálunk ez nem igazán jellemző)
  • morden
    Fogadjunk, hogy nincs diplomád sanyicks. Egyébként abból lehet a legjobban leszűrni az iskolázottságot, hogy ki hogy viszonyul a diplomához, ha valaki azt írja, hogy csak a gyakorlat a lényeg +büfé az álltalában frusztrált, azért mert neki nem jött össze még a büfés sem és hogy megőrizze a fennsőbbség tudatot komplett ideológiát gyárt arra, hogy ő miért jobb mint az aki magasabb iskolát végzett.
  • Inquisitor
    +1 :(
  • DjDano
    Való igaz, az értelmes ember fasisztoid, neonáci pártra szavaz... Legalábbis szerinted. Én tanultam történelmet, sőt meg is értettem. 70 millió halott, porig rombolt Európa, 40 év szovjet uralom Európa keleti felén. Ezt köszönhetjük a nyilasoknak, náciknak most ugyanez a tragédiák sorát okozó beteg ideológiával átitatott förmedvény próbál visszakapaszkodni a Jobbik formájában. Sajnos úgy néz ki egyre nagyobb sikerrel.
  • Inquisitor
    "A Bizottság kiemeli, hogy az ACTA elfogadása nem teszi szükségessé az uniós jogszabályok változtatását, mert a tárgyalások során elfogadott irányelvek összhangban állnak a hatályos uniós joggal."

Akkor alábbiak fényében elég nagy gáz:

2. A felek gondoskodnak arról, hogy bíróságaiknak jogában álljon adott esetben a másik fél meghallgatása nélkül (inaudita altera parte) ideiglenes intézkedéseket elrendelni, különösen akkor, ha a késedelem valószínűsíthetően helyrehozhatatlan kárt okozna a jogosultnak, vagy ha bizonyíthatóan fennáll a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye. A felek gondoskodnak arról, hogy bíróságaiknak a másik fél meghallgatása nélkül lefolytatott eljárásokban ideiglenes intézkedések elrendelésére irányuló kérelem esetén jogában álljon haladéktalanul eljárni és indokolatlan késedelem nélkül határozatot hozni.
    3. A felek gondoskodnak arról, hogy legalább a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, illetve védjegyhamisítás esetén a polgári igazságszolgáltatási eljárásokban a bíróságaiknak jogában álljon a gyanús áruk, valamint a jogsértő tevékenység szempontjából fontos anyagok és kellékek, továbbá legalább a védjegyhamisítás esetén a jogsértés szempontjából fontos eredeti okirati bizonyítékok vagy azok másolatainak lefoglalása vagy egyéb módon történő zár alá vétele.
  • sanyicks
    Nem így van... sok hülye (sajnos a többség) vezető van, és a büfédiplomásokat fogják inkább felvenni, egy másik helyett akinek nincs wc papírja, de több gyakorlata, tudása. Így tényleges tanulás helyett inkább mindenkit büfészakra kényszerítenek. Lásd sok álláshirdetésnél ott van hogy diplomásokat keresnek csak és persze azt oda sem írják milyen diplomát követelnek ami rögtön elárulja mennyire van szükség a diplomájára(semmennyire)... mert igazából tökmindegy, csak papír legyen.
    Az egyetem amúgy is a régi korok maradványa amikor csak néhány ember, és hely szolgált egy adott témakörben megfelelő információkkal, és megfelelő mennyiséggel. Ma viszont már az értelmes ember interneten sokkal több valós tudást tud összeszedni, és aktuálisat, még sem lesz papírja...

Arról pedig nem is beszéltem, hogy nem csak a büfészakokon gáz az oktatás, hanem sok műszakin is ugyanis sokszor elavult, néha teljesen értelmetlen, irreleváns tantárgyakat oktatnak, elavult módszerekkel.
    Gyakorlatilag egy informatikai szakot végzők, akik nem kockulnak önszorgalomból, igazából semmit sem tudnak a végén(a matekon kívül, persze annak is főleg olyan témaköreit verik beléjük aminek semmi haszna az informatikában). Belekóstolnak ebbe meg abba, de nagyon felületesen. A lényeg ott is ugyan az: fejpénz, ezért minél tovább húzzák az oktatást.
    Ezért jobb a fizetős rendszer, mert ott az ilyen nem hatékony intézmények nem lesznek népszerűek, becsődölnek.

Skandinávok meg nem a diplomás arány miatt tartanak ott ahol... Hanem azért mert érett demokrácia szerűségben élnek és régóta stabil politikai környezetben, nem voltak állandóan a nagyhatalmak egyik fő ütközőzónájában, meg tudták védeni magukat. Kicsit túlértékeled ezt a diploma dolgot... az nem ok, hanem csak következmény, a jólét következménye.

Egyébként ezt az 50%-ot nem tudom honnan veszed, a vezető állam felsőoktatás arányában kanada 42%al, a skandináv országok 30% körül vannak, svájc még kevesebb(25%), pedig éppenséggel az az álomország kicsit előrébb tartanak mint bármilyen másik állam.

Szóval a jólét és az állam jó működése főleg a politikai stabilitástól függ, aztán a gazdasági stabilitástól, és végül az ALAP oktatás milyenségétől. Ezért tart svájc ott ahol, mert nagyon régi, ráadásul a legfejlettebb demokrácia, na meg iszonyú régen volt része háborúban.
  • Inquisitor
    "Ezekre válaszul "Transparency of ACTA negotiations" címmel részletes tájékoztatást tett közzé az Európai Bizottság válaszul azokra a kritikákra, amely szerint a nemzetközi Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás tárgyalási folyamata jelentős titoktartás mellett zajlott volna"

Olvastam is a magyar verziót egy linken. Annyira hiteles az átlátszósága és a csupa jóakarat az ACTA-nak, hogy védelmezik és bemutatják ... hetekkel annak aláírása UTÁN.
  • nlght
    Eddig azért többre tartottam a hozzászólásaid, ez a mostani elég demagóg volt és erős általánosítással érvelsz...

Lehet hogy sok büfé szakról kijött ember van, és vannak közöttük bunkók is, de azok meg is szívják, mert nincs akkora piac, hogy felszívja őket, ezért elmennek pultosnak vagy pénztárosnak vagy találnak valami mást. Szóval jó, hogy nem kell ennyi latin nyelvtanár mondjuk, aláírom hogy nem kell a sok büfészak. DE a skandinávok például kicsit előrébb tartanak mint mi és ott ha jól tudom 50% fölött van a diplomával rendelkezők aránya. Ha olvastad a hozzászólásom többi részét, akkor láthatod, hogy főleg a tanárokat hibáztatom a mai oktatásért, ők meg az államot mert nem motiválja őket pénzzel. Persze a diákok is felelősek valamilyen mértékben, de nem lehet minden diák sötét bunkó az országban. Szvsz a tanárnak legalább olyan felelőssége van mint egy orvosnak, csak épp nem az aktuális pácienst kell megmenteni, hanem felelősségel tartozik az ország köv. generációjának a jövőjéért, mert 6-22 éves korunkban fejlődik ki a személyiségünk és ekkor dől el az életünk jelentős része, nekik kéne segíteniük ebben. És segítenek is, a kérdés az, hogy hogyan, milyen minőségben teszik ezt a többi eu országhoz képest.

Szóval az nem megoldás, hanem visszalépés, ha az oktatáson spórol a kormány. Azt az összeget, amit elvettek vissza kellene forgatniuk az oktatásba. Mivel nincs ipar és tönkretették a mezőgazdaságot (én tudom, mert a családunknak elég nagy szőllőse van és örül az ember ha nem mínuszos az év), ezért az egyetlen reményünk az oktatás és az innováció. De elolvasom a te véleményed is.
  • nlght
    Igen ezért írtam h kritikus, pont annyira mint egy köztársasági elnök választás, mikor nincs 2/3-ados többség. Ha azt megtudják oldani, akkor ezt is meglehetne. Mondjuk minden párt 1 főt delegál és az eu küldene egy bizottsági elnököt.

A magyarságtudat meg olyan gyenge manapság, hogy csak erősíteni lehet és kell is, mert nem nagy jövő vár az országra egy ilyen csökkenő trend mellett. És itt most nem a magyar néptánc órát és matyóhímzést értem, amit én se szeretek, hanem bármit ami összefogja a mai gyerekeket és kirángatja őket a tv elől. A lényeg az összefogás szón van.

Egyébként én is tanultam egy félév politológiát és egyáltalán nem ártott meg, sok olyan dolgot megtudtam, amire magamtól nem gugliztam volna rá talán soha.
  • Kornan
    Hát meg annyi közük is van, hogy él itt kb 50 ezer magát zsidónak valló egyén, ha lehet hinni a wikipedianak. Ez, ha a teljes lakossághoz képest nézzük kb 6-odik legmagasabb a világon, Izraelt is beleértve. Szerintem természetes, hogy éppen ezért keresik a kapcsolatot és próbálják támogatni őket, ahogy mi is ezt tesszük a határainkon túl élő magyarokkal. Más részről nem tagadom , hogy a kapcsolataik révén próbálnának minél nagyobb befolyásra szert tenni ahol csak lehet. Mert ők szerintem elég jó üzleti kapcsolatokkal rendelkeznek és eléggé összetartóak is. Más kérdés, hogy ez jó-e nekünk, semleges vagy esetleg negatív.
  • sanyicks
    "Ha megnéznénk egy grafikonon, akkor látható lenne, hogy az egész populációt nézve az emberek egyre értelmesebbek lesznek mondjuk az elmúlt 200 évet nézve, mivel régen elég volt a 4-8 év általános iskolai tanulás, manapság meg egyetemre mennek az emberek (eddig)."

Ja hogy mert többet tanulnak(vagyis hivatalosan több időt töltenek el tanuló státuszban (ezt okkal írom)) akkor értelmesebbek is? Nagyon el vagy akkor tévedve. Nézd meg milyen büdös bunkók jönnek ki bizonyos egyetemekről diplomával. Pont azokat a szakokat faragták le, ahol ment az ingyen diplomagyár, ahol olyan éjsötét emberek kaptak diplomát, hogy az általános iskolában megbuktattam volna... Az értelmesebb (a kisebbség) pedig szépen meg is mondja ha megkérded, hogy tudja hogy szart sem ért az oktatás, de csak a papír kellett a munkaadóknak, így meg könnyen megvan...
    Persze hogy megnyirbálja, mert nem hatékony, képletesen wc papír gyár volt.
  • MR007
    Ok, nem olvastam el az összes írást. Hát talán kiéhezve 1 hónapig. De nem sorozatosan. Hülyék mindenhol vannak, sajnos, meg gyors meggondolatlan kijelentések is.
  • MR007
    És az hogy mi folyik a háttérben, ki tudja? Azt tudjuk amit hallunk másodkézből valahonnan, egy szándék érdekében.
  • nlght
    Ezzel arra utalt a kolléga, hogy a napokban kisebb botrányt kavart, amikor Zsiga Marcell fideszes képviselő azt mondta, hogy ő meg tudna élni az 1,7 m fizetése helyett 47 ezerből
  • Cef
    "Szóval igenis kell egy alap politikai intelligencia, amit tanítani kéne középsuliban, mondjuk mindig az elmúlt 30 évet ölelné fel a tananyag, ami már nem a történelem óra anyaga. Persze a tankönyv kidolgozása kritikus kérdés, muszáj találni egy olyan politológus/történész csapatot, akik objektívan megoldják ezt a feladatot."

Na ez nem valósulna meg soha az életben. Mindig az aktuális kormánypárt határozná meg a tananyagot a kénye-kedve szerint, mert megteheti, a tanárok meg úgy is a nekik szimpatikusabb párt dogmáit hirdetnék, az órák meg végig arról szólnának, hogy az osztály egyik fele kiabál az osztály másik felével amiért az egyik ilyen pártot a másik meg olyan pártot támogat. Magyarországon az emberek közti politizálás már annyira elkorcsosult, hogy minden ilyen próbálkozásnak veszekedés, vagy verekedés lenne a vége. Elég csak megemlíteni ha nem értesz egyet egy párttal, a hívek máris neked esnek.

Én tanultam politológiát a fősulin szabadon felvehető tárgyként. A politizálás tilos volt, csak a politikai eszmékről és rendszerekről tanultunk elég felületesen, meg hogy ezek hogyan valósulnak/valósultak meg egyes országokban. Maximum egy ilyen rendszert lehetne normálisan működtetni az országban, de még ez is több lenne mint a semmi.

Azzal viszont egyet értek, hogy valamihez még kötni kellene a szavazati jogot az életkoron kívül. A magyarságtudat tanításában nem látok sok fantáziát. A magyarságtudat vagy kialakul magától vagy nem. Ezt nem lehet csak úgy tanítani. Tanulunk magyar nyelvet, irodalmat, történelmet, ezekből bőven lehet építkezni. Hiába próbálod ráerőltetni egy gyerekre, ilyen fiatalon nem fog belőle sok mindent felfogni.
  • MR007
    Mondasz vmit, csak úgy önmagában az kevésnek tünik. Van annyi tapasztalat tudás stb...hogy elvezessék az országot, mert szivük az van jó nagy. Elég nagy szarban vagyunk a többi eus tagálammal, eladósodva szinte tulajdon nélkül.

Ez olyan mint egy sakkjátszma, lehet bármit lépni, a lényeg a végén ki jön ki jobban, vagyis ész is kell. Egy politikus sose mondhat el mindent(Orbán), mert ha megteszi oda lehet az ütőkártya...vagy hasonlók. Sokat tünődöm ehhez hasonlókon. Nehéz mesterség az becsületesen hidd el, bárkinek.
  • nlght
    én még a jobbikban reménykedem azért, még nem csesztek el semmit, csak a többi párt próbálja őket bemocskolni/elhallgatattni, szóval én még adok nekik egy esélyt
  • MR007
    Nem arról van szó, hogy (jól) meg tudsz élni. Hanem hogy annyi van. Nem tudnak többet adni.
  • nlght
    Illetve sajnos van hozzá közünk:
    bárcsak hazugság lenne, de egy izraeli lap is megerősítette a kijelentést és van videó is róla és persze megpróbálták eltitkolni a hazai médiában
  • MR007
    Ha a fidesz most nem lenne, talán már a fél ország munkanélküli volna. Legyen csak diktatórikus, ha kell, csak legyen eredménye. A többi párt sajnos segg hülye ahhoz, hogy lássa nekünk mi a jó, csak azt, ami nekik rövidtávra...... A drága MSZP Göncz Kingával az élen az európai parlamentben is pártpolitizál, mert az agya nem fogja fel, mit árt vele az országnak. Jöjjön csak az EU majd megmondja mit hogyan, kinek mennyi, és hová.
  • finizlik
    Végre végre!
  • nlght
    Ha van időd akkor keress rá neten, hogy a világ összes országából hányban és hányszor járt Orbán Viktor illetve ha össze akarod hasonlítani valakivel, akkor nézz meg egy másik politikust is. Meg fogsz lepődni! Gyanúsan sokat utazgatnak a magyar politikusok Izraelbe, ahhoz képest hogy se nem szomszédunk se ... hmmm igazából k*rvára semmi közünk hozzájuk.
  • Kornan
    Igen ez nem bizonyít semmit, de én is el tudom képzelni, hogy részben igaz, habár a cikkíró szándékosan ferdít, véleményét is beleírja. Én nem venném ezt olyan komolyan.
  • Kornan
    Thx, igen kereshettem volna googleval is.

Elolvastam amiket linkeltetek, de szerintem ebből még nem lehet olyan messzemenő következtetéseket levonni, mint hogy nagy partnerei lennénk Izraelnek, vagy, hogy pénzelnék a Fideszt... Le merném fogadni, hogy tucatnyi ország küldötteivel találkozik a Fidesz, miért lenne ez olyan különös.
  • nlght
    "Akkor van eselye egy orszagnak nehez idokben erosodni, ha egykent osszefog a nemzet."

És ha olyan döntéshozói vannak, akiket tisztel a nép és nem a halálát kívánják. Btw soha nem lesz 100%-os egység, és ez így egészséges és törvényszerű. Egyébként azért ilyen megosztott az ország, mert nincs ma Mo-n egy objektív hírközlő szolgáltatás sem. Minden újság húz valamelyik párthoz. Ez nagyon nem jó így, mert szétzilálja az országot a sok részigazság és sok részhazugság is. Ha teljes képet akarsz kapni az igazságról, akkor olvasnod kell 3-4 fajta igazságot és szummáznod kell őket. Sajna ez van. Én például olvasok indexet, népszabadságot, origot, magyar nemzetet, kuruc.infot, barikad.hut. De híradókat nem nézek, mert elegem van a rövid pár szavas manipulált hírekből.

A lényeg az lenne, hogy minden állampolgár elég értelmes legyen vagy legalább csak azok szavazhassanak, akik tudnak érvelni és akár visszavonni a véleményüket, ha logikusan meggyőzik őket. De az emberek politkai analfabéták, 3 hónapig terjed az emlékezetük, többnyire a kocsmából/szomszédtól/híradóból szerzik a híreket és egy szubjektív/manipulált híradó vagy újság is átmossa az agyukat secperc alatt. Magyarán az kéne, hogy csak értelmesek szavazhassanak, vagyis értelmes emberek kezébe helyezzük a döntéseket. És most hagy legyek szélsőséges egy mondat erejéig Ne populista sztárok vezessék az országot akik ugyanazokat a hibákat követik el, mint amiket felhánytorgattak a szociknak (vicces szembeállítani a fideszes nyilatkozatokat pár éve és most, tökéletes ellentmondásban vannak), és megveszik kilóra a brazilok szavazatait (izraeli pénzből).

Szóval igenis kell egy alap politikai intelligencia, amit tanítani kéne középsuliban, mondjuk mindig az elmúlt 30 évet ölelné fel a tananyag, ami már nem a történelem óra anyaga. Persze a tankönyv kidolgozása kritikus kérdés, muszáj találni egy olyan politológus/történész csapatot, akik objektívan megoldják ezt a feladatot.

Azzal is egyetértek, hogy kellene tanítani a magyarságtudatot. Egy ált. iskolás gyerek agyára túlságosan sokat hat egy-egy Valóvilág/Híradó/Bulvárműsor és nem tudja rendesen feldolgozni, így megvédeni sem magát szenny információktól, és még csodálkozunk ha hibás értékrendszerrel nőnek fel az új generációk. A többivel is egyetértek.

Egyébként érdekes, hogy mind a 4 párt teljes kusban van, ha a pártpénzekről van szó. Teljes tabu ez a téma a médiában, illetve 2010-ben megpróbálta a fidesz a jobbikot befeketíteni. Amúgy biztos, hogy mindegyiknek van rejtegetnivalója bőven.
  • Tetsuo
    A politikatudomannyal kitorolheted a segged. A magyarsagtudatot kene erositeni, amit ugye eppen hogy folyamatosan degradalnak.
    Egyik part sem demokrata. Nincs demokratikus orszag es valoszinuleg soha nem is volt, hasonloan a kommunizmushoz.
    Akkor van eselye egy orszagnak nehez idokben erosodni, ha egykent osszefog a nemzet.
    Ha sokfele nezet szerint megoszlik a nep es igy a donteshozok is, akkor veszett fejsze nyele...
    Hivhatod diktaturanak, de csak eros vezetessel es hosszutavu tervekkel (nem 4 evente csere), lehet barmi hasznosat is tenni.
    A jegybank, az egeszsegugy es a tobbi letszuksegletu vagy infrastrukturalis terulet mind, a kormany iranyitasa alatt kene, hogy legyen. Ez evidens.
    Egy kulso vallalkozasra bizni, nonszensz es nem magyar erdek.
    Igen, meglepo, de az orszagnak/kormanynak azt kene nezni, mi jo a magyar nepnek. Tudom, ettol mar elszoktunk... Horty ota.

Hozzateszem, hogy jelenleg pl. az USA inkabb vét a demokracia eszmejenek, mint Magyarorszag.
  • nlght
    Sok mindenben igazat adok neked, de nem mindenben, mert valami követkeménye a rossz gazdálkodásnak, nem pedig direkt a politikusok azt akarják, hogy buták maradjanak az emberek. Ha megnéznénk egy grafikonon, akkor látható lenne, hogy az egész populációt nézve az emberek egyre értelmesebbek lesznek mondjuk az elmúlt 200 évet nézve, mivel régen elég volt a 4-8 év általános iskolai tanulás, manapság meg egyetemre mennek az emberek (eddig). Ezért is rühellem Orbán döntését, hogy pont az oktatást nyírbálja meg, amikor ez az egyetlen esélyünk a kiugrásra, ha már az ipart és a mezőgazdaságot hazavágták 20 év alatt. Szvsz az a gond, hogy a tanárok nincsenek motiválva, hogy megtanítsák a diákoknak az anyagot. Leadni leadják a tananyagot, de a kérdés az hogy hogyan, milyen minőségben. Ráadásul nem az megy tanárnak, aki tanítani szeretne, hanem az aki nem tudott elhelyezkedni a valóéletben. Tisztelet a kivételnek! A lényeg, hogy ha meg akarsz tanulni valamit és szakember szeretnél lenni, akkor ott az internet vagy egy ismerős vagy kolléga, aki megtaníthat. De nem középsuliban/főiskolán/egyetemen fognak szakembert faragni belőled. Ott max számonkérik, hogy mennyire tudsz bemagolni komplett szövegrészeket, amiket nem fogsz használni a való életben, illetve épp alig. Megint tisztelet a kivételnek! Ez az ország tanárainak kb. a 90%-ra igaz sztem. Ha mondjuk megdupláznánk a tanárok fizetését, mert jelenleg ők is az éhhalál közelében vannak, akkor lehet hogy lenne motivációjuk tanítani is. De ezt már sosem tudjuk meg, az a hajó már elúszott sajnos.

Azon már én is elgondolkodtam, hogy azért ilyen rossz az eü mert azt akarják, hogy szar maradjon. Ha megjavulna és mindenki 10-20%-al tovább élne, akkor még gyorsabban üresedne a nyugdíjkassza és még kiegyensúlyozatlanabbá válna a rendszer. Tehát a kormánynak érdeke, hogy 60 év körül, de még a nyugdíj előtt elpatkolj vagy valami betegségben vagy azért mert félrekezelt egy orvos (mert más kartonját nézte vagy mert nem ért hozzá).
  • Adamyno
    Android Marketen is vannak olyan cuccok, amikre az van írva, hogy fizess amenyiit tudsz... vagy amennyit ér neked. Ha 1 centért, akkor annyiért veszed meg.

De van olyan akció, hogy ha 2 progit megveszel 2 dollárért, akkor a 3.-at ingyen kapod. Ha 3-at megveszel 3 dolcsiért, akkor a 4.-et ingyen kapod..

Meg vannak olyan zenei oldalak, ahol a nem használt DRM-es zenei fájlokat el lehet adni úgy, mint egy audio CD-t. És ott is van olyan, hogy lehet alkudni.

Tehát nem egy kötött ár van, amit mindenképpen ki kell fizetned. MErt lehet, hogy egy fanatikus gyűjtő az kisujjból kirázza, aztán egyszer sem teszi fel be a lemezt, de lehet hogy valakinek tényleg szüksége van egy szoftverre, de nincsen rá sok pénze. Persze valamennyit szán rá. Vagy ha magamból indulok ki.. nem egyszer volt már az, hogy letöltöttem egy filmet, és felénél bezártam az ablakot, hogy akkor ezt most meg kell néznem moziban.. vagy meg kell szereznem DVD-n :D Szóval ami jó, az jó. Amit végig kell szenvedni, akkora ostobaság, azért ne is várjanak nagy bevételt.

A torrent egyébként jelenleg is bűncselekmény, mivel ott a fájlt nem csak letöltjük, hanem közben meg is kell osztani. Hogyha te egy fájlmegosztóról vagy valahonnan leszeded szimplán saját magadnak, akkor az nem illegális. Emiatt van jogdíj az üres adattárolón. Ha viszont fájlmegosztót üzemeltetsz, akkor az már bűncselekmény. Vagy ha lemásolod a szomszédnak. Ha még pénzt is kérsz érte, az még durvább..

De az ACTA nem erről szól. Ez csak egy kamu indok a megfigyelésre. Fizikailag lehetetlen minden embert kielégítő részletességgel megfigyelni még gépek segítségével is, na meg erősen korlátozná a szólás- és gondolatnyilvánítási szabadságot, mivel akár megkezdett gondolatmenetek, félmondatok is levédhetők, illetve olyan szellemi termékek, amik jelenleg magától értetődőnek tűnnek.

Nem is fognak mindenkit figyelni, ebben biztosak lehetünk. Majd akkor veszik elő ezt a törvényt, illetve akkor fognak erre hivatkozni, amikor már más eszköz nem lesz arra, hogy eltegyék láb alól aki bezavar a képbe.

Ez egy ilyen játék... ugyanez volt régen a fasisztázás, kommunistázás, rasszistázás (most már kezd lerágott csont lenni), egy pár évtizede elindult amerikából a terroristázás.. ugye mindenki terrorista aki nem a mi elveinket vallja. Az is terrorista, akinek az országát lerohanjuk, mert mi vagyunk a faszagyerekek ők meg megpróbálják megvédeni magukat. Itt mindenki terrorista csak az obama nem. Most az Orbán sem az. Ja, meg Izrael sem. De a palesztinok igen! (Van közeli palesztin ismerősöm, majdnem naponta találkozunk. Ne tudjátok meg mi van ott. A média semmit sem mond a mindennapi életről, ami ott folyik)

Az itt a legnagyobb baj, hogy csináltak egy nagy parasztvakítást, fészbúkot, autópályákat, kórházakat, iskolákat.. megszerezték a hatalmat akkor, azóta ezeknek az intézményeknek/eszközöknek a színvonala egyre lejjebb esik, de akik akkor hatalomba kerültek, már ott is maradnak és nem érdekli őket. Szépen lassan átterjed majd errefelé is a háború, ha az nem is, de akkor önmagában a pusztulás, mivel mindenra azt mondják hogy nincsen pénz. Nincs pénz a közintézmények fenntartására.. iskolákra. Hiszen érdekük, hogy az emberek buták maradjanak. Nincs pénz orvosi ellátásra, hiszen érdekük, hogy az emberek fogyjanak. Nincs pénz nyugdíjra, hiszen érdekük, hogy az "ingyenélők" fogyjanak. Nincs pénz/akarat munkahely teremtésre, hiszen érdekük, hogy az emberek fogyjanak. Vannak új betegségek, nincs pénz az ellenszer kifejlesztésére. Arra volt pénz, hogy a madárinfluenza emberről emberre terjedő változatát kifejlesztették. Egyszerű a képlet: nincs szükségük ránk. Szépen lassan elfogy a népesség nagy része. Így még több javuk lesz, hiszen kevesebb ember osztozik majd ugyanannyin, ami azt jelenti, hogy több jut nekik. Egyszerű matek. Mindig a túlnépesedéssel meg az ilyen baromságokról beszélnek, mint "probléma". Egyáltalán nem lenne probléma, mert simán megoldható lenne ennyi ember jóléte a bolygón. Ha mindenki jól élne, lehetne koncentrálni a további fejlesztésekre, akár már régen más bolygókat is meghódíthattunk volna, de itt a szarral dobálózás megy kicsiben, hogy kinek jut több a maradékból. Ahelyett, hogy közösen lépnénk előre. Hát de mit is várunk egy majomtól, aki kijelentette magáról, hogy ő intelligensebb az összes másik fajnál...?
  • nlght
    Ez a link a 2004-es titkos megállapodásról szól, amit vagy elhiszel vagy nem (érdemes a felső 2-3 apróbetűs mondatot is elolvasni mielőtt acsarkodni kezd vki).
    Idézem: "Az alant közzétett információkat sajnos nem tudom kézzel fogható bizonyítékkal alátámasztani. Tartalmát 2006 elején jegyeztem le, Vida Lajos, azóta már elhunyt FKgP-s politikus szavai alapján, aki a történetet számos ismerősének előadta."
    Szerintem rendben van a cikk. Az utóéletet vagyis az azóta eltelt 8 év történéseit figyelembe véve én simán el tudom képzelni, hogy létezik titkos paktum. Igen, akkor még mszp volt hatalmon, de ha megnézed a cikket, akkor látható, hogy Orbán, Áder és Pokorni is aláírta több más politikus társaságában.
    Titkos magyar-izraeli államközi megállapodás - 2004.04.14
  • nlght
    Épp arról beszélek, hogy milyen kontrollt alkalmaz a fidesz a médiában (lásd lentebb a linket), ha lenne közvetlen bizonyítékom, hogy mennyit utalnak az izraeliek a fidesz kasszájába, akkor már rég szétküldtem volna mindenkinek és a vádlottak padján ülnének. Ki van ez találva rendesen és ez pont olyan téma, amiről nem értesülsz a híradóban, max blogokban olvashatsz róla (vagy elhiszed vagy nem, de az tény hogy feltűnően sokat járnak izraelbe a magyar politikusok akár mszp-ről akár fideszről van szó), mert nagyon fájna a fidesznek ha kiderülne, hogy zsidóbérencek.
  • morden
    Visszatérve az ACTA-ra nem értem mire az az újkori boszorkányüldözés, mondjuk a szórakoztató médiában, aki jó cuccott állít elő az úgy is meggazdagodik belőle (milliárdos filmbevételek, 30 ezres álló koncertjegyek stb) aki meg rosszat állít elő az eltűnik a súlyesztőbe vagypedig a torrentre fogja a dolgokat.
    Egy nagyon jó példa pl www.ektoplazm.com össze van gyűjtve tematikusan kismillió zene ( vagy 30 féle stílusban) az oldal nonprofit, a zenészek pedig a fellépésből élnek (lehet hogy nincs magángépük, de így is bussines classon repülik körbe a világot).
  • Pares
    Még egy...

Igazából 15 másodperc google használat után elég nyilvánvaló a dolog...
  • Adamyno
    #17 KORNAN

Tessék

Még hozok, ha nem elég...