nlght#25
Sok mindenben igazat adok neked, de nem mindenben, mert valami követkeménye a rossz gazdálkodásnak, nem pedig direkt a politikusok azt akarják, hogy buták maradjanak az emberek. Ha megnéznénk egy grafikonon, akkor látható lenne, hogy az egész populációt nézve az emberek egyre értelmesebbek lesznek mondjuk az elmúlt 200 évet nézve, mivel régen elég volt a 4-8 év általános iskolai tanulás, manapság meg egyetemre mennek az emberek (eddig). Ezért is rühellem Orbán döntését, hogy pont az oktatást nyírbálja meg, amikor ez az egyetlen esélyünk a kiugrásra, ha már az ipart és a mezőgazdaságot hazavágták 20 év alatt. Szvsz az a gond, hogy a tanárok nincsenek motiválva, hogy megtanítsák a diákoknak az anyagot. Leadni leadják a tananyagot, de a kérdés az hogy hogyan, milyen minőségben. Ráadásul nem az megy tanárnak, aki tanítani szeretne, hanem az aki nem tudott elhelyezkedni a valóéletben. Tisztelet a kivételnek! A lényeg, hogy ha meg akarsz tanulni valamit és szakember szeretnél lenni, akkor ott az internet vagy egy ismerős vagy kolléga, aki megtaníthat. De nem középsuliban/főiskolán/egyetemen fognak szakembert faragni belőled. Ott max számonkérik, hogy mennyire tudsz bemagolni komplett szövegrészeket, amiket nem fogsz használni a való életben, illetve épp alig. Megint tisztelet a kivételnek! Ez az ország tanárainak kb. a 90%-ra igaz sztem. Ha mondjuk megdupláznánk a tanárok fizetését, mert jelenleg ők is az éhhalál közelében vannak, akkor lehet hogy lenne motivációjuk tanítani is. De ezt már sosem tudjuk meg, az a hajó már elúszott sajnos.
Azon már én is elgondolkodtam, hogy azért ilyen rossz az eü mert azt akarják, hogy szar maradjon. Ha megjavulna és mindenki 10-20%-al tovább élne, akkor még gyorsabban üresedne a nyugdíjkassza és még kiegyensúlyozatlanabbá válna a rendszer. Tehát a kormánynak érdeke, hogy 60 év körül, de még a nyugdíj előtt elpatkolj vagy valami betegségben vagy azért mert félrekezelt egy orvos (mert más kartonját nézte vagy mert nem ért hozzá).