• torreadorz
    "Ha figyelembe veszed azt, hogy naponta arról van szó, hogy rövid időn belül elfogy az olaj"

Igen. Már 50 éve mondják hogy 50 év múlva elfogy az olaj. Persze egyszer elfogy ez biztos, de még rengeteg olaj van.

"és ez mellett hetente emelkednek az üzemanyag árak, akkor szerintem nem kell különösebben megerőltető fejszámolás ahhoz, hogy arra juss, hogy a jelenleg drágának tűnő alternatíva néhány éven belül versenyképesnek fog számítani, max 10 éven belül meg egyenesen olcsónak"

Aha. És hol látod te azt a rengeteg olcsó elektromos áramot ami kiváltja az olajat? Mert az addig oké, hogy az olaj fogyóeszköz és drágul, de én meg valahogy nem látom az újonnan épülő erőmüveket amik biztositanák az olcsó áramot. Sőt, én speciel az ellenkezőjét látom, még az okosnak gondolt németek is le akarják állítani az atomerőmüveket, csak aztán nem tudom mi lesz, majd ülnek a sötétben. Vagy vesznek kínától áramot, aztán tényleg európa csak egy rabszolga gyarmat lesz.

De mondok neked egy egyszerü példát:
    drágul a gáz ára évről évre? Igen drágul. És az áram ára? Nos, az is drágul.
    Olcsóbb gázzal füteni mint árammal? Igen. Nagyságrendileg. Ennyi.

Szóval én nem látom a képlet másik felét, mert nekem úgy tünik hogy nemcsak az olaj fogy, hanem az elektromos áram is, ráadásul ha bejön a viziótok az elektromos autókról, akkor mellé még drasztikusan meg fog nőni a kereslet a csökkennő mennyiségü áram iránt. És akkor az eddig is drága áram ára nagyon hirtelen a többszörösére fog ugrani.

Ne legyen igazam, de ha az olaj drasztikusan elkezd fogyni és igy elterjedni az elektromos autók, akkor az áram iránt megugró kereslet miatt úgy fel fog menni az áram ára, hogy csak nosztalgiázva fogsz visszagondolni az 1000 ft-os benzin árára, hogy hja de olcsó volt akkoriban közlekedni...