• narumon
    #46
    "Azért van benne igazság, hogy nem mindenkinek telik rá és azért torrentezi le. Tudom, hogy csak 3k huf egy film. De az kb másfél óra szórakozás...Ha csak minden másnap szeretnék megnézni valamit már kajára nem telne."

    Szerintem te egy fiatal srác vagy, akinek a tartalom fogyasztás a túlmániája. Nem bántás de a mostani fiatalokon látom ezt, hogy ha nem lát valamit amiről mesélnek a haverok akkor már gondban van, ezért mindent meg akar nézni.
    Szerintem az abszolút nem normális, hogy minden másnap meg akar valamit nézni. Annyi pénze soha nem volt az átlagembernek és soha nem is lesz, és erre nem a torrent meg a warez a megoldás. Amikor én fiatal voltam, akkor Szombaton megnéztük a tévében az esti filmet, hétfőn adásszünet volt, meg egy hónapban egyszer kb elmentünk moziba. Ennyi meg a mostani fiataloknak is bele kéne, hogy férjen, de az hogy KÉTNAPONTA???!! meg akar nézni egy filmet ezt nem is értem. Az már csak hab a tortán, hogy meg is magyarázod, hogy ez így normális.

    "Zenék még valamivel olcsóbbak mert abból egy-egy jobbat órákon át hallgatok (napokra elosztva). De itt legalább egy 3-4 perces tartalomból lényegében órákat kapok. Viszont ha nem lehetne ingyen meghallgatni legalább 1-2x akkor káputt. Csak azt megvenni ami tényleg kell beleférne."

    Erről van szó. Mást meg miért vennél meg? Nem is várja el senki tőled, hogy mást is megvegyél, vagy itt is úgy vagy mint a filmeknél, hogy mindig a legújabb legfrissebb zene kell? Erre megint azt mondom, hogy nem hiszem el, hogy havonta sőt kéthavonta 1-nél több lemez jelenik meg ami tényleg érdekel, ez meg 6-10 lemez egy évben amit te is meg tudnál venni, és akkor már pontosan 6x-10x több lemezt adnának el mint most. Napközben meg ott van a rádió, sőt a millió internetes rádió, hogy még csak ne is kelljen a szart hallgatni.
    Ne haragudj de ez megint olyan rossz duma, nem tudok megvenni mindent, ezért egyáltalán nem veszek SEMMIT! Mert az eladási adatok kb. ezt mutatják.

    "Százszámra hallgatok meg zenéket pusztán 1-2 alkalommal majd úgy döntök, hogy csak nem tetszik. Ingyenes verzió nélkül, nem tudom, hogy a tökömbe lehet kiválasztani mi tetszik."

    Én nem azt mondom, hogy ne torrentezd le a zenét, csak itt a forumon is többször kiderült már (és ha szétnézel te is ezt látod), hogy nem az van, hogy letöltötte, tetszik és megveszi, hanem letöltötte, áh nem is tetszik de utána még meghallgatja az évek alatt vagy 5x, sőt amire eleve azt mondja, hogy tetszik, áh azt sem veszem meg mert kell a pénz cigire, végül is megvan FLAC-ban minek vegyem meg.....

    "Egy zenének a letöltöd és meghallgatod a módja."

    A kiadóknak ezzel nincs is gondjuk, ha letöltöd tetszik és megveszed, ha nem tetszik letörlöd, csak hát nem így működik a dolog ezt lásd be.

    "De ezek mellé még jön a másik kellemetlen probléma, hogy van amit csak cd-n lehet megvenni. Nekem az nem kell. Nem szoktam egész albumot letölteni, csak azt az egy darab számot ami megtetszett pl youtubeon."

    Azért rengeteg olyan hely van ahol jogtisztán veheted számonként. Pl iTunes Music Store-ról nem hallottál még. Ott még ritka és rétegzenék is vannak fent, tehát még azt sem lehet mondani, hogy kicsi a választék.

    "Miért vennék meg egy zsák fölösleget is minden darab mellé amit értékelni tudok?"

    Hát nem tudom, nekem vannak kedvenc előadóim ők pont azért kedvencek, mert egy CD-n nem 1db jó szám van. Tudom, hogy ez furcsa a fostengerben, de akiknek én megveszem az albumát azokon több a jó szám mint a nem tetszik szám, ráadásul az album egyben ad ki egy koncepciót. Nem herélt egyszámú slágerlistás előadókat kell venni oszt kész.

    "Pl 6 évvel ezelőtt tört szerveren kezdtem el World of Warcraftozni. Rá két évre megvettem és Blizzard keresett rajtam azóta több mint 100k hufot. Ha anno nem jutok hozzá warezról a Warcraft 3-hoz majd a WoWhoz akkor ennyivel kevesebb pénzük lenne."

    Hidd el, hogy ez nem zavarja a blizzardot, meg Hollywoodot meg senkit sem zavarna, de nem ez az általános. A letorrentezők nagy része, soha egy büdös petákot nem ad semmiért amit le tud tölteni! Ez a helyzet, ez meg nagy különbség.

    "Aztán egy másik jópárat meg továbbra is lopottként vagyok kénytelen élvezni mert nem lenne rá zsé, hogy azt mindet amit szeretek meg is vegyem."

    No, hogy ez most játékra vagy másra vonatkozott-e azt nem tudom, de az a játék amit élvezel, esetleg megtartod, sőt másodjára is játszol vele, azt illik megvenni. Addigra már nagyjából 3-4e forintba fog az is kerülni, ezt meg szokás szerint nem hiszem el, hogy nem lehet kigazdálkodni.

    "Kíváncsi lennék vajon az ilyen elbaszott jogvédők voltak-e olyan helyzetben, hogy nem telt nekik mindenre amire szeretnék."

    Szerintem meg nem úgy élnek mint te (ami szerintem sem normális), hanem ha megjelenik a kedvenc együttese cd-je 5 év után azt megveszi. Nem akar minden nap új zenét hallgatni otthon a CD játszón, vagy mp3 játszón, ez ilyen "mostani hülyeség", hogy állandóan más legyen a lejátszón mert az a menő. Játékból is 1 évben megjelenik talán 3-4 játék amit érdemes megvenni, szerintem még ez is kiszorítható, és ugyanezt a helyzet a filmekkel. Nekem durván 50 eredeti dvd-m van, de ez kb 10 év termése ami azt jelenti, hogy évente max 5-öt vettem. Nem is érzem úgy, hogy nagyon hiányozna film amit birtokolni akarok, ráadásul ezek nagy része 1000-2000 forintért került beszerzésre kivéve 1-2 díszkiadást az abszolút kedvencekből.

    Summa summárum, nem hiszem, hogy az a normális ahogy te nézed a világot, kétnaponta új film kell, meg kétnaponta új zene, új játék... és végül egyiket sem veszed meg.