• thsanyi5
    #43
    Azért van benne igazság, hogy nem mindenkinek telik rá és azért torrentezi le. Tudom, hogy csak 3k huf egy film. De az kb másfél óra szórakozás... Ha csak minden másnap szeretnék megnézni valamit már kajára nem telne. Ami a tv-ben van abból elég kevés érdekel. Rakás ismétlés van. Amit leszedek azt se nézem meg több mint 2x. Van aki élvezi, hogy 50x néz egy filmet én nem.

    Zenék még valamivel olcsóbbak mert abból egy-egy jobbat órákon át hallgatok (napokra elosztva). De itt legalább egy 3-4 perces tartalomból lényegében órákat kapok. Viszont ha nem lehetne ingyen meghallgatni legalább 1-2x akkor káputt. Csak azt megvenni ami tényleg kell beleférne. De mindent megvenni, hogy megnézzem mivan benne az zsákbamacska. Százszámra hallgatok meg zenéket pusztán 1-2 alkalommal majd úgy döntök, hogy csak nem tetszik. Ingyenes verzió nélkül, nem tudom, hogy a tökömbe lehet kiválasztani mi tetszik. Egy posztert megnézhetsz a boltban ingyér, aztán megveszed ha kell. Egy zenének a letöltöd és meghallgatod a módja. De ezek mellé még jön a másik kellemetlen probléma, hogy van amit csak cd-n lehet megvenni. Nekem az nem kell. Nem szoktam egész albumot letölteni, csak azt az egy darab számot ami megtetszett pl youtubeon. Miért vennék meg egy zsák fölösleget is minden darab mellé amit értékelni tudok?

    Tapasztalatból tudom, hogy kell a kalóz verzió. Pl 6 évvel ezelőtt tört szerveren kezdtem el World of Warcraftozni. Rá két évre megvettem és Blizzard keresett rajtam azóta több mint 100k hufot. Ha anno nem jutok hozzá warezról a Warcraft 3-hoz majd a WoWhoz akkor ennyivel kevesebb pénzük lenne. Ráadásul nem egy embert ismerek aki szintén így jutott el egy egy játék megvételéhez. Amúgy ők nincsenek is igazán ellene az ilyen kalózkodásnak. Gondolom tudják, hogy jó ez nekik. Lehet, hogy csak pár eredetit veszek meg, de ahhoz mindhez szükségem volt rá, hogy 'lopjam' őket először. Aztán egy másik jópárat meg továbbra is lopottként vagyok kénytelen élvezni mert nem lenne rá zsé, hogy azt mindet amit szeretek meg is vegyem.

    Kíváncsi lennék vajon az ilyen elbaszott jogvédők voltak-e olyan helyzetben, hogy nem telt nekik mindenre amire szeretnék..