aki számokat ír és lebukik, arra milyen jelző érvényes? a múlt heti 4 premierfilmből 1 szinkronos. a heti 5 új filmből 1 szinkronos, a jövő heti 5 új filmből 0 szinkronos. ez 14-ből 2. majdnem eltaláltad. (ezeken kívül két régi, 90-es évkbeli gyerekfilm, amihez már van szinkron, az megy szinkronnal.)
lol? idióták, mert végre a legnagyobb filmek is szinkronosak? ilyet is ritkán hallani. végre valami előrelépés, haladás, erre oá-oá. én speciel örülök ennek, mert sokaknak ez nagyon fontos. képes vagyok túllépni azon, hogy nekem lehet, hogy jobb lenne eredetiben - persze, aki azt hiszi, hogy körülötte forog a világ, az hisztizik. (van, akinek szlovákiába kell mennie, más pedig megnézi ott, ahol adják budapesten eredetiben is - vagy vár pár hónapot. bár ha megnézem, hogy milyen filmeket szinkronizálnak, akkor nem tűnik nagy veszteségnek az eredeti hang. a legjobb filmek szinte kivétel nélkül eredeti nyelven mennek.)
nem mellesleg: a nyelvérzék hogy jön ide? rég rossz, ha valaki moziból akar angolul tanulni. és az még rosszabb, hogy ha valamit kötelezővé tesznek. meg kell adni a lehetőséget, hogy aki iskolában nyelvet akar tanulni, az tanulhasson, de ez a "kötelezővé tétel" dolog mindig csak annak pozitívum, akit már nem érint.
fura - a filmek esetében csak magadra gondolsz, a nyelvtanulás kérdésében meg az ország lakosaiért dobog a szíved. ez így nem konzisztens.