• Wittgen
    #5
    Gondoltam, hozzászólok a cikkhez, szigorúan csak a fent említett filmek tekintetében. Ez az ÉN véleményem:
    a) A 3 legrosszabb film tekintetében a Rio egy aranyos kis mese volt, jó poénokkal (bár nem sokkal), viszont inkább átlagos, mintsem kiemelkedő, de nem rossz.
    Lautner filmjei továbbra is .
    A Testcsere c. műhöz nem volt szerencsém (szerintem nem is fogom erőltetni), a Sanctum viszont nagyon tetszett. Klisés, sokszor látott, elcsépel sztori, viszont nagyon bele tudtam magam élni. Élvezetes volt és ami tetszett, nagyon jó volt a fényképezés. Ilyen búváros-barlangos filmből úgy sincs sok (talán utoljára a The cave volt, de az horror).
    b) A közepes értékelésűekből a Gnómeó 1x nézhető volt, sajna nem nagyon jött be.
    A pap c. akciót vártam, de nagyon összecsapott és rövid lett. Így is kikapcsolt egyik este, de az alapsztori alapján többet is ki lehetett volna hozni belőle.
    A Rossz tanár "jó" volt, bejött, hogy Diaz ilyen bunkó figurát hozott, valahogy illik hozzá .
    A Fertőzés végre kitöltött egy kis űrt, hisz a Vírus óta csak olyan baci-filmek jelentek meg, amik zombulásba torkolltak (még a Crazies is). Nem volt rossz, én végig izgultam rajta. Láthattuk egy picinyke szeletet a dolgok működéséből.
    Az Álomháború viszont nekem a tavalyi TOP10-ben benne van. Oltárira tetszett, mind csajok (), mind látványvilág, mind akció tekintetében. A zseniális zenei betétekről nem is szólva. Tudom, hogy sok embernek magas volt (kitalált alternatív világban levő főhős által fantáziált világban álmodott fantázia...), de nekem odabaszott.
    c) A Fekete hattyú és a 127 óra kimaradt, de mivel nagyon jókat terjesztenek róluk biztos bepótolom őket.
    X-men film nagyon jól sikerült, jó karakterek, jó akciók, végig pörgős cselekmény, valahogy nagyon egyben volt az egész.
    Förtelmes főnökök viszont középszer, annak is az alja, maximum 1x nézhető, nagyon kevés poénnal. Meg a karakterek is idegesítőek voltak néha.
    d) Csúcshatás és Ismeretlen férfi csak jó filmek, semmi extrát nem nyújtottak, viszont megérték a rájuk szánt időt.
    Az új MI és Majmok bolygója viszont nagyon odatette magát, imádom mindkét filmet. Minden megvolt bennük amiért érdemes volt megvenni a jegyet rájuk. És még a páromnak is tetszettek.
    A Vasököl gyenge lett, viszont a robotharcokat oltári jól megcsinálták. Ezen részek kivételével untam a filmet.
    A Harcos szintén pótlandó, már csak a színészek és az ismerőseim által mondottak alapján is.
    Rango szerintem a tavalyi év legjobb animációs filmje lett. A western környezet nagyon adta a hangulatot, a poénok jók voltak, a cameo pedig tetszett. Nagyon jól szórakoztunk, TOP10-ben a helye.
    Forráskód élvezetes sf szerűség lett, már 2x láttam (elsőnek moziban) igazán jó. Külön pont ár a film vége előtti megható pillanatokért, mikor a komédiás löki a sóder az utasoknak és a kamera végigpásztázza a szerelvényt.
    A dolog pedig az egyik általam legjobban várt film, mivel féltem, hogy mit hoznak össze, emiatt nem is voltak nagy elvárásaim, amit láttam az viszont nagyon bejött. Imádni valóan összekapcsolták Carpenter filmjével, az eksönök is jók voltak, nekem még a nőkkel sem volt bajom. Bár a 82-es film parázási faktorát nem tudta megközelíteni...

    Jah, Drive: mindenféle előismeret nélkül ültem be rá, és megérte. 2011 egyik legjobb filmje, színészi alakítások, fényképezés, zene mind odatette magát. TOP10.

    Igazából azt sohasem tudom meghatározni, hogy mi adott évben a legjobb film számomra, viszont egy halmazt össze tudok állítani. 2011-ben is jópár film belekerült és alapjaiban véve azok a filmek, amikre pénzt áldoztam, megérték. Jókat szórakoztam, kikapcsolódtam, és ez számít.

    Kösz, ha végigolvastátok.