• Doktor Kotász
    #58
    Biztos az oktatási rendszer csődje miatt van. :-D
    Belém vertek néhány apró ismeretszilánkot, és ez lekorlátoz. Ha nem figyeltem volna annyit az órákon, akkor most sokkal szabadabban szárnyalhatna a képzeletem. :-)

    Ge most komolyan!
    Miért kezdenek okfejtésbe azok az emberek, akik tisztában vannak azzal, hogy a villanykörtét sem értik? Nem szekálni vagy bántani akarom őket, de ők azok, akik mindenféle hülyeséget bevesznek, és azt hangoztatják, hogy ők tudnak gondolkodni, mások meg birkák, akiknek átmosták az agyát.

    Mondjuk a székely parasztbácsi az kijön a moziból, és azt mondja, a csillagok háborúja után, hogy ezt ő nem hiszi el. De nem fog filozofálgatni, meg elméleteket gyártani, és nem tartja magát okosnak. Ha egy tudós mond valamit, akkor azt mondja, hogy ez furcsa, a fene sem gondolta volna, de hát ő ehhez nem ért. De sokan, akik ugyanannyit tudnak, mint a székely parasztbácsi, pár sablon mondattal,mint a vonatkoztassunk el a mi rendszerünktől, már okosnak érzik magukat. Ezért tud terjedni az ezoteria, meg a képernyőn keresztűli kártyajóslás, mert, ha valaki azt mondja, hogy az univertum energiái, akkor hasraesés van előtte. Mert az emberek nem tudnak gondolkodni, csak néhány üres mondatot kibökni, ami azt a látszatot kelti, hogy gondolat van mögötte.