• Doktor Kotász
    #56
    "A mi rendszerünkbe annyi az abszolút nulla. Kizártnak tartom azt hogy ennél nem lehet lejebb menni. Ez ugyan olyan mint, hogy biztosan nem a fénysebesség a leggyorsabb csak még mi nem tudjuk mi. "

    Hát akkor nem tudod mi a hőmérséklet. Max annyit tudsz róla, hogy hidegben sapka, sál, a forró lábost meg ronggyal kell megfogni.

    A hőmérséklet az atomok rezgése. Abszolút nullán, azaz -273 fok környékén nem mozognak. Egyhelyben állnak. Nem ficánkolnak ide-oda. Annál jobban már nem lehet nem rezegni, mint egyhelyben állni. De ez általános iskolai fizika. Elvileg egy 13 éves fyereket meg kell buktatni fizikából, ha ezt nem tudja. Ezen inkább ne vitatkozzál, hanem fogadd el, amit mondok. Üres lózunggal, hogy
    ne legyünk korlátoltak, itt nem mész semmire.

    "Pont ezt mondom hogy ne a mi rendszerünkbe akarjunk már mindent beletuszkolni. Honnan tudod hogy más rendszerben +7000 fokban nincsenek vegyületek? Vonatkoztassunk már el a miénktől "

    Onnan, hogy 7000 fokon nem marad meg a vegyértékelektron a pájáján, és az atom szétesik atommagra, és elektronokra. Ezt nevezik plazmának. Nincsenek kémiai reakciók. Olyan, mintha egy atombombát robbantanál egy szobában, és tapétát akarnál ragasztani a falra. Az hagyján, hogy nem lenne fal, meg a tapéta is elpárologna, te sem lennél. Ugyanis ilyenkor az atomok nem foglalkoznak egymással, apró golyókként repülnek arra, amerre löki őket a robbanás. Na ez van 7000 fokon is.

    Ezt elvileg szintén tudnia kell egy általános iskolásnak. Úgyhogy ne vitatkozzál!