• NEXUS6
    #47
    "Az AMD úgy látja, hogy ez egy vadállat GPU lesz amely Avatar szintű grafikát tud kipumpálni magából. Nem csak, hogy brutál grafikára lesz képes, de ez lesz felelős az AI és a fizika számításért is.

    Mondom, tele van ilyen pletykákkal a net de még semmi nincs megerősítve."

    Ő, hát az ilyen pletyivel Dunát lehet rekeszteni, anno a PS2/PS3/XBOX/X360 megjelenése elött a marketingosztályokon olyan gépet hirdetettek, hogy a realtime atomrobbanászimuláló IBM csúcs számítógépek pironkodtak szégyenükben. Ezt a vonalat mondjuk főleg a Sony viszi, lásd Saddam PS2-őt vásárolt az atomrakétákhoz, meg a PS3-ból épített olcsó szuperszámítógépekkel.

    Erre mondtam, hogy az a lényeg, hogy a vas mit tud számolni, illetve, hogy mennyire könnyen programozható.
    Az Avatar szintű grafika azért baromság, mert az valami raytrace progival volt lerenderelve, scene-enként több 10 GB textúrával, annyi poliginnal karakterenként, amiből egy mostani konzol egész életében ellenne. Ezt futtatták egy néhány ezer procis kissebb szuperszámítógépen és nagyon valszeg nem valós időben számolták. Ezt azért kb még 15-20 évig nem fogják az otthoni gépek azért produkálni.
    Igazság szerint a grafika még könnyebb dió. De az AI tekintetében már nehezebb a dolog. Egy jó szkript lehet, hogy többet ér, mint egy iszonyat számításigényes AI, csak mert az AI tekintetében elég gyerekcipős a tudásunk.
    Az, hogy nem akad el a sarokban a bot, mint a holdautó, még nem nevezném az AI csúcsának. Ha kommunikálni akarsz velük, akkor meg kb, mintha az aktuális szépségkirálynőről mintázták volna őket, szal az AI helyett sokan javasolták a jelenlegi NPC-kre az AU kifejezés használatát (Artifical Unitteligence).
    A fizika szépen fejlődik, de azért ott is lehetne mit csinálni. Itt is hasonló a dolog, szkriptelni kell. Már csak azért is, mert ha túl valósra csinálják, akkor az emberek azzal fognak szórakozni pl, hogy a tárgyakat egymásra rakják és kimennek a páyláról, meg ilyenek.

    Na most berakhatják ide az aktuális csúcshardvert, ha nem próbálnak valami új technológiát is mellé rakni, akkor max Vér István hivatásos konzolhívőt lehet ezekkel a szövegekkel megetetni.

    Mégegyszer mondom a Sony legalább próbálkozik ilyenekkel, lásd pl cell fejlesztés, de Nintendo is letett valamit az asztalra a Wiimote-tal.

    Az M$ általában hagyományosan lájtosabban teszi oda magát hw inniováció területén, márcsak azért is mert ez nem az ő profilja.