Egészséges ételek, bio kaják, készítmények
  • hzsolt
    #33
    Teljesen egyetértek a témaindítóval, de egy-két dologban pontosítanálak, ha megenged. Vagy felfoghatod tanácsnak is.
    Mi már kb 10 éve tudatosan vásárolunk. Ennek része az is, hogy nagyon sok alapanyagot/ételet bioboltban veszünk meg, mert egyrészt egészségesebb, másrészt nem nagy az árkülönbség a végeredmény jóságát tekintve.
    Az ember ugye sok mindenre elköltheti a pénzét, vehet havonta új számítógépet, vagy odafigyelhet az étkezésére. Viszont az étkezés nem csak bio termékekből oldható/oldandó meg. Elég, ha elolvassuk mi van a zacskóra írva, vagy a piacon ismerkedünk az árusokkal, és megtudjuk tőlük, hogyan termesztenek.
    Természetesen mindenhol vannak csalók, ahogy itt is írták. De most képzeld el, hogy az almalé, amit bionak adtak el, talán ugyanolyan egészséges, de ne tudd meg, hogy mi van a tesco párizsiban, vagy tesco kenyérben, amit az emberek tömegei vesznek csak azért mert OLCSÓ!


    A legegészségesebb az lenne, ha magunknak tudnánk termeli az ételünket. Ehhez nem kell nagy infrastruktúra, csak hely. De nem mindenkinek van sajnos a kertje, ahol megcsinálhatja pl. az elmúlt hetek divattémáját az aquapóniát.


    Én tudom még ajánlani a tudatos vásárlók egyesületét, akiknek az újságjában/weboldalán sok hasznos dolgot lehet olvasni.


    Erre még külön válaszolnék:
    a "bio" egy görög szó, azt jelenti hogy DRÁGA!"


    Igen, a bio nem olcsó, de gondolj bele, hogy ezt a pénzt az egészségedre áldozod, ami a legfontosabb kellene legyen egész életedben. Mert mihez kezdesz majd a plazmatévéddel, ha egy adalékanyag miatti bénulástól még a távirányítót sem fogod tudni bekapcsolni. :D
    Neked kötelező film a Super size me. ;)