• Magiszter
    Pár gondolatot hozzátennék a témához ami felmerült:

- Lyukkártyás, vákuumcsöves gépre Windows 7-est tenni marhaság. Ha nem megy, mert lassú, kifagy, nem talál driverek a rá rakott kávésbögréhez az nem a gép hibája.

- Egy két éves konfigon, ami 2 éve sem nem számított elavultnak, azon jó fog menni. Nekem is ilyen gépem van és suhannak az ablakok. Még a Fusion-ös netbookomon is W7-es megy és teljesen jó sebességben. Amire használom tökéletes.

- Linux vs Windows. Szerintem most lehet elfelejteni. Annyi közös van bennük hogy operációs rendszerek. De ez kb olyan mintha az acélbetétes bakancsot és a női tangát hasonlítanánk. Ruha mind a kettő, de más a célcsoport.

- Dos, Win95...stb. Nosztalgiázunk? De jó is volt régen az abakusz. Azzal miket nem lehetett számolni... Tessék haladni a korral. Aki lemarad, kimarad. Másik meg hogy anno XP megjelenésénél mennyit hőzöngtem a gépigény meg a kompatibilitás miatt. Aztán rá sok évre és Service Pack-re már vissza nem raktam volna a 98-at. Meg addigra vettem jobb gépet, amin már jobban futott. Most ugyan ez a helyzet a Win7-el. Modern konfiguráción jól megy. Ráadásul a Win8 béta még gyorsabb a netbookomon mint a Win7 SP1. És ezért egy netbookot erőgépnek nevezni igen csak nagyképűség.

A számokkal, százalékokkal és miegymással hadakozók meg vegyenek be valami nyugtatót és tegyék a kezüket a hátuk mögé. A Win7 jobb mint az XP. Ez tény. Hiába százalékok hiába a személyes (talán igaz se volt) tapasztalatok, hiába minden érv, ez tény. A Windows8 meg majd ha megjelenik kiderül. Amit a pre-bétából tapasztaltam az alapján azt tudom mondani hogy az irány, jó, bár van egy két olyan elem benne ami furcsa, de nem feltétlenül rossz.