• narumon
    #209
    "Elvileg PC-n is tudná megfelelő hardverekkel az 1080p/i FullHD-s videókat lejátszani. Csak szofver és programozás kérdése lenne elvileg."

    Nem nem tudná mert nem elég erős hozzá a hardver. Mi ebben a nem világos?

    "Lásd a DVB-T vételhez használt set-top-box-okat, amikben a jobbaknál 400-500 Mhz-es processzor van. Ezek max. 15W-ot fogyasztanak, de 10W alatti is van."

    Így van de az nem egy x86 processzor!!! Az egy célprocesszor, van olyan amiben 330Mhz CPU van és gyönyörűen viszi a FULLHD-t, de attól még az intel P3 sorozat a legnagyobb programozási bravúrral sem fogja vinni! Mi ezen a nem érthető? A Mhz / Ghz adat az órajelét adja meg egy processzornak és nem a sebességét.
    Komolyan kiborító egy kicsit amikor folyamatosan mantráznak a hozzá nem értők egy HÜLYESÉGET! NEM NEM ÉS NEM PROGRAMOZÁS KÉRDÉSE!

    "A felső kategóriás vevőkön Linux fut. A jobb vevőket rákötheted akár a netre is."

    Igen nekem is ilyen van, de ennek semmi köze a vitatott témához!

    "Némelyik a maiak közül is lassú egy jobb P3-as géphez képest is, 20-30 másodperc -tól akár 1 perc is mire betölt rendesen."

    Így van és tudod miért. AZÉRT MERT NEM x86 PROCESSZOR HANEM EGY CÉLHARDVER, ami tud egy nagyon nagyon nagyon kiherélt linuxot futtatni, de mást nemigen, mert ez meg ebben rosszabb mint az x86-os P3!
    Kezded kapizsgálni?

    "hogy milyen minőség a Youtuben lévő HD-nek titulált filmhez képest."

    Ez most megint azért hülyeség mert a youtube egy video megosztó portál, és mint ilyen nem a minőség az elsődleges célja, ennek megfelelően minden feltöltött videót újratömörít. Azért még a google szerverkapacitása is véges.