• lordsithlord
    #207
    OEM verziót a gépre kell aktiválni, tehát mivel az eredetiséget igazoló matrica a gépházra kerül, csupán annyi a teendő, hogy a házat nem cseréli az ember, minden mást lehet. Tudom, mert informatikusként több cégnél játszottam már ezt a játékot, csupán annyi a teendő, hogy az ember felhívja a Microsoft ügyfélszolgálatát és adnak a Windowshoz új aktivációs kódot.

    Windows XP jelenleg is beszerezhető, igaz, már csak céges felhasználásra, tehát otthonra már nem igazán lehetséges (bár nemegy boltban akad elfekvő készlet, amit örömmel értékesítenek még).

    A Set-Top_Box-okban ARM proci van, egészen más kategória, mint egy hagyományos asztali vagy laptop proci. Nem véletlen, hogy anno mikor kijöttek az ARM-es netbook-ok, sokat szenvedtek azzal, hogy külön Windows disztribúció kellett a telepítéséhez, emiatt pedig ha borult netalán az oprendszer, inkább Linux vagy valami nagyon 9sszegányolt Windows ment rá. Tehát bár valóban az ALAP kiszerelésekben 400-500MHz-es CPU van, de az nem egyenértékű egy ugyanekkora, hagyományos CPU-val. Szóval valóban egy P3-as gépen ilyesmit meg se próbálj lejátszani, mert olyan kékhalált fogsz a géptől visszakapni (jó esetben persze, mert rosszabban szellőztetheted az elfüstölt proci szagát), hogy csak nézhetsz :D

    HD = 720p (ma már csak HDReady-ként emlegetve!)
    FullHD = 1080p
    A kettő nem keverendő össze! A 720-as ugyan a hivatalos HD, de gyakorlatban azt csak HDReady néven emlegetik, mivel ma már a FullHD-t tekintik alapnak. Vannak ezeken kívül is a HDTV szabványban meghatározott felbontások (úgymint 480p, 1080i és 2160p), de ezek nem tekintendőek szabványos HD felbontásnak.