• narumon
    "Az SSD-nek nem sok értelme van."

Az utóbbi időkben ezzel tudsz legtöbbet gyorsítani a gépen. Bármilyen gépet megtáltosít mintha kicseréltél volna mindent.

"64-128GB, az semmire sem elég, ebből 10-15GB-ot megeszik a Win,"

Elég az arra amire kell. Nekem 80GB-os van lassan 3 éve. Azon van a boot (win7) meg az office és néhány apró / cseprő program. D:-nek bevan rakva egy WD Black ezen vannak a játékok és egyébb progik, ugyanis az, hogy a játék 5-8mp-el később töltődik be az rohadtul nem érdekel (szerintem mást sem kéne), a D:-n helyet foglaló Adobe Premiere és társai meg szerencsére olyan okosan vannak megírva, hogy a C:-re is feldobál 200-500MB-ot, ami az instant elérésű fájloknak kell, azaz ezek a programok is lényegesen gyorsabbak.
    Ami a lényeg és igazából fontos, az a Win7 pikkpakk betöltődése, és a képernyő megjelenése utáni rögtön használhatóság, nem lagol mig kirakja az ikonokat, stb stb. Bejön és használod. A böngésző, a Total Commander és az általában használt kis progit 1mp alatt indulnak. Erre KELL az SSD.

"A sok írástól meg hamar tönkre megy ráadásul, mivel nem írásra van kitalálva, hanem adattárolásra."

Ez mekkora baromság már. Nézd meg a megadott írás olvasás számukat. Ha 5 évig folyamatosan írsz rá akkor talán elhasználódik... de 5 év múlva feldugni sem tudod majd semmire. (hol vannak már az 5 éves HDD-k?). Egyébként mondom nekem 80GB SSD-m van 3 éves, hiba nélkül működik nap mint nap. (Egyébként is van rájuk 3 év garancia, tehát még ha szar a termék és garancia lejártakor rögtön bedöglik akkor is azt lehet mondani, hogy 3 évig minimum írhatsz rá mint a güzü).

"De a HDD mindenben tartósabb, meg 100MB/s< olvasási sebességgel rendelkezőt is lehet kapni már."

Baszhatod az olvasási sebességet, ha az elérési ideje még mindig olyan mint 6 évvel ezelőtt!! A 100MB/s HDD az extrém HDD, sőt általában csak szekvenciális olvasásnál tudja, ez az SSD bármilyen olvasásának a NEGYEDE!!! és akkor nézd meg az elérési időket ami az SSD esetén tizede egy HDD-nek.

"Meg 1-2TB nem olyan sok már, mintha SSD-ben vennéd meg, bár a tajvani árviz miatt drágul(nak/ni fognak)."

Nem az SSD-n kell a filmeket tárolni annak aztán az ég világon semmi értelme nincs. Kell egy SSD a rendszernek és a sűrűn használt progiknak, a többire meg ott a HDD.
    Nálam így néz ez ki:
    C: SSD
    D: játékok, porogramok 500GB WD Caviar Black
    E: 1TB Samsung (mindenféle letöltések és egyebek tárolására)
    F: 1TB Samsung ( - " - )
    NAS: 2TB Atomos NAS (Mirror 2x2TB)(zenék tárolására, hogy a lakásból bárhonnan kényelmesen elérjem, az asztali lejátszó is erre van rákötve)

Ez nekem egy elég jól bevált rendszer.