• Rotcsa
  #11
  Sokakat kérdeztem már, mit esznek annyira ezen a filmen és mindig a következő választ kaptam:

  "Mert kurva jó, hogy újra össze jönnek a régi akció-hősök és olyan hangulatot teremtenek, mint anno!!!"

  -Szerintem megy egy tárgya az egész! Azok a filmek abban a korban voltak jók, mai szemmel nézve a rengetek bakin már csak röhögni lehet! Amit ez a film képvisel az nem az igényes (T1, T2, Predator, stb...)
  80-90-es évekbeli akciófilmek, hanem a tucat-filmek kategóriája!

  "De ne mai szemmel nézd, nézd úgy, mintha abban a korban lennél és akkor majd kurva jó lesz, meglátod!"

  -.-' ehh...

  -Az akkori akciófilm-készítés velejárója volt a baki! Nem igazán ügyeltek arra, hogy hitelesen próbáljanak meg lőni valamire vagy robbantani valamit, mert a puf-puf volt a lényeg, meg h egymagukban legyőzzenek egy hadsereget! Arról már ne is beszéljünk, hogy a kézitusákat sem reális alapokra helyezve, hanem koreográfia-szemmel tervezték meg és vették fel, ezért tudott chuck norris pörgőforgókat rúgni kalappal a fején pl...a viccek sem születtek volna meg, ha a szemléletünk nem változott volna.
  Ergo hogy nézhetném akkori szemmel, amikor a jelenben élünk?
  A másik, h az EXP1-ben a bakikra direkt rágyúrtak, pl stalone már a végén nem is tölti be a tárat a pisztolyba úgy lő, meg Jason Statham gyorsabban dobja a kést célba, mint a golyó repül. A nagy néger meg nem is figyel senkit, csak lő azzal az ágyúval, mindegy mire. :D

  "ÁÁ, Te nem érzed át ezt a feelinget, pedig akkora nagyon hatalmas..!! "

  -Eleve azért nem tetszik az egész, mert erőltetett marketinget látok benne, mégpedig:
  Ha már úgy kezdünk hozzá valamihez, hogy összeszedjük egy adott kor adott műfajának legjobb színészeit és majd jön a nép mint vezérkos után a birkák, abból sok jót nem biztos, h kapunk!
  A [email protected] is eheted úgy, hogy finom lesz.....
  -pl Bud Spencer filmeket is csak a nagyszüleink korosztálya szereti, mert nekik még ez nem annyira régi és elavult, mint nekünk.

  "Ó, Te olyan hülye vagy, ezt csak nézni kell és kész...!"
  -?
  -Minden filmnél ez a helyzet, nem? :D

  Szerintem egy szánalmas próbálkozás az egész egy nosztalgikus kor vissza idézésre. Inkább paródiának illene be az egész, nem egy nosztalgia-filmnek. :D Ha paródia-stílusmegnevezéssel tennék a moziba, semmi baj nem lenne vele. :)