• narumon
    Sok igazság van abban amit mondasz. Sajnos Magyarországon hiányzik a lokálpatriotizmus is. Ami ilyen esetben mondjuk USA-ban nagyon tetszik, hogy sok "gazdag" ember aki elindult egy városból utána tesz mondjuk azért a városért; támogatja a helyi iskolát, könyvtárat, helyi munkahelyeket hoz létre stb stb. Nálunk ez még gyerekcipőben jár, vagy még abban sem. Csak a harácsolás megy. Néhány olyan embert azért ismerek itt is aki kórháznak adományoz vagy más módon segít egy-egy közösséget, de igazad van lehetne több. Ráadásul nálunk ezért még sokszor minimális köszönet vagy tisztelet sem jár csak fika. Ismerősöm a helyi sportklubot támogatja, azóta csak fikát kapott érte köszönömöt csak egy szűk körtől. (Az egyik sportújság forumjában olyan szinten hordták le mindennek olyan emberek akik nem is tudnak róla semmit, hogy az szerintem vérlázító.)
    Én a magam részéről csak annyit tudok tenni, hogy jobb időkben családokat támogatok, és igyekszem tenni a közösségért. Persze én is találkozok olyan emberrel aki szerint én maffiózó vagyok, meg szerencsecsillag alatt születtem, de azt soha nem veszi észre, hogy ő a 8 óra munka után kiejti a tollat a kezéből és beül a tévé elé, az általa szidott vállalkozó meg lehet hogy 15 órát melózott minden nap még hétvégén is. Fotelből mindig könnyű pofázni, de felemelni a segget no az már nem megy! A hülye gazdag kizsákmányoló főnöke miatt került ebbe a helyzetbe, a mocsok, hogy gondolja hogy audival jár amikor neki a skodára alig telik. Az igaz, hogy a főnöke a barátok közt helyett azon gondolkodik, hogy hogyan fejlessze az üzletet mit tud tenni, hogy menjen a dolog.....

Áh minden nagyon elkanyarodtunk, sajnos én nagyon sokszor futok ebbe bele, saját barátom van aki alkalmazott és folyamatosan nyavajog, de azt a bizonyos szívószálat nem teszi keresztbe!