"Egy példával szeretném illusztrálni Bose , gondolom senki nem hallott róla, pedig az egyik legjobb "márka" a hangcuccok terén és egy árban van a hagyományos márkákkal,"
Rossz példa. Bose-nak elég komoly reklámjai vannak bármilyen nyugati újságban, ráadásul a hangcuccok terén legjobb márka sem állja meg a helyét, a hifisták pl elég messzire kerülik el.
"Pl a Nike póló ha jól tudom szállítással mindennel együtt 1 dollár körül van amit plusszban fizetsz az a haszon(nem nem az előállítóért és nem is a szerencsétlen pakoló lányoké). "
Ez minden terméknél így van. Egy intel processzor amit 100$-ért veszel annak az előállítása kevesebb mint 10$, de bármiről elmondhatod ezt.
"Szóval ha látok egy embert akárhol, hogy nike cipő addidas melegítő puma felső és iphone a fülében akkor számomra nem egy divatos trendi ember képe villan be előszőr, hanem olyan aki önbizalomhiányos, mivel státusz szimbólumokkal próbál menőbbnek látszani, semmilyen rálátása nincs a világra, nem ismeri a szolidalitás fogalmát, képtelen felmérni a pénz értékét és nagyon könnyen befolyásolható, tudom, hogy ez élesen elválik attól a képtől amit a reklámok sugalnak, de ez van. "
Hát ez a te véleményed, én meg szinte sportcipőből csak Nike cipőt vagyok hajlandő venni, mert kényelmes, sokáig bírja, ugyanezt más márkáról már nem tudom elmondani. Öltönyből csak szabó által varrottat mert az van rámöntve. (igaz van egy Armanim is amit szeretek). Kocsiból BMW-m van már évek óta, mert ez adja meg nekem a tökéletes kényelmet, gyönyörűen néz ki, maximális ár / teljesítmény adatokkal. Hiába néznék más autót ami felveszi vele a versenyt azért pontosan ugyanannyit kérnek el mint ezért, akkor meg minek váltsak lutrira amikor itt már ismerek mindenkit és maximálisan "nyalják a seggem"?
"Ha milliárdos lennék akkor figyelném a TV vagy akármilyen reklámokat és amikor lemegy egy egy ilyen reklám, betennék egy fél perces spotot arról, hogy hogyan készül az adott termék :D"
Ne álltasd magad a nem reklámozott termék (ilyen nincs!) is ugyanúgy készül.