• Szefmester
    jujj... te most komolyan azt hiszed hogy attól lesz rpg valami hogy van benne karakterlap, meg statisztika meg XP? Ezt a gondolatot felejtsd el de nagyon. Mert az még oké hogy van fantasy meg sci-fi, meg horror, és ezeken belül a dark meg high, meg real.. De ez a kutyát nem érdekli ha nincs meg a játékban a szabad döntéshozás lehetősége. Mert az hogy tolvaj láthatatlankodik meg mérgez, míg a harcos két fegyverrel aprít, a varázsló meg tűzgolyóval attól még a D3-ban mindenki csak aprít.. nincs lehetőséged másra. Ott csak ölsz és kész.. ez nem rpg.. nincs szereped, csak eltérő fegyvered az öléshez.

A ME3-ban és hasonszőrű akciós "rpg"-kben legalább el tudod kerülni néhol az öldöklést, és már van némi jellem is a játékban.

Az igazi RPG-hez leginkább -szerintem- a fallout 1-2(3) állt eddig. Mert nem egyszer a küldetéseidnek több megoldása is volt. Pofázhattál, megvesztegethettél, ölhettél, lophattál egy küldetésen belül is. De mindenképpen meg tudtad csinálni. Nem volt benne olyan hogy ide mindenképpen kell a magas zárnyitás skill mert különben nem mész tovább. Maximum lemaradtál egy kis bónuszról. De ha tolvajjal voltál akkor meg a másik barlangban nem tudtad megölni a banditákat. A játék végét mindenféle variációban el tudtad érni.

Gondolom majd jössz azzal hogy a wow is rpg. Én meg erre azt mondom hogy a bilibe lóg a kezed, és javasolni fogom hogy csatlakozz egy normális csapathoz akik Vampire-t vagy Call of Cthulhu-t játszanak. Ahol nem azért kapod az XP-t hogy hány tucat bogarat és patkányt öltél meg amik eközben hullajtották az ereklye teljes vérteket...

Persze tudom... a számítógépen nincs rpg csak crpg, meg jrpg, meg hack 'n' slash. De ez utóbbi még az rpg nevet sem tudta kiérdemelni a mai napig.. marad a hekkenszles. Vajon miért?

Gondolkozz... vagy kezdj el szerepjátékozni, és pár év és sok rendszer után térj vissza.