2012 az RPG-k éve lesz?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Pedig a fallout 1996-os játék tehát nem egy mai darab, de a Black Isle mindent beleadott akkoriban, és ezt azóta sem sikerült felülmúlni(nem látványban természetesen). A Diablo pedig soha nem is volt, és nem is lesz több, mint egy szórakoztató, népszerû, látványos, hentelõs-kaszabolós darab, egy kis rpg-s beütéssel.
Természetesen ez az Én véleményem, és elfogadom ha más nem így gondolja. De a mai rpg-nek kikiáltott játékok közül a tizede sem érdemli meg ezt a jelzõt, és akkor figyelembe vettem a rendkívül sok, kategórián és mûfajon belüli elágazást is.
És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr
Persze nyilvánvaló, mire célzol, arra akarok kilyukadni, hogy a kiadók részérõl nagy hibaszázalékkal jár, s felettébb megtévesztõ néha a besorolás.
Most akkor egy szerepjáték nem is szerepjáték? 😄D
Számomra tökéletesen kimeríti az RPG fogalma azt, hogy egy Fantasy világban játszódó történetet viszel végig egy karakterrel - aminek a sorsát akár csak apró dolgokkal is befolyásolhatod - legyen az 1 skill pont is.
Mert azt se hinném, hogy sokan máshogy gondolják ezt és véletlenül címkéztek félre sok száz "nem RPG" játékot... 😛
Más az, ha asztalon játszod - és mást jelent a számítógépen is, ugyan az csak leegyszerûsödött verzióban a játszhatóság kedvéért, hogy a közönség is szeresse.
Valljuk be, azért tényleg nem túl nagy a tábora az asztali játékosoknak - arra pedig nem alapozhatnak magas eladásokat.
hammerjoe, kicsit tedd le a kalapácsot és kezdj el filózni azon hogy a kiadók mi mindent ígérnek és mondanak a játékosoknak. ha most mindent elhiszel nekik akkor végtelenül naív vagy, de legalább boldog addig a pillanatig amíg el nem kezdesz játszani. vagy azután sem látsz túl a reklámokon és a halandzsán?
Ha pedig én bizonyítottam akkor te mit csináltál? Szerintem mára tedd le a cuccot bármit is használsz mert nagyon túlzásba vitted, és már nem jópofa vagy hanem irritáló tuskó.
A példád egyenes arányban áll a képességeiddel!! Gratulálok hozzá, sikerült bizonyítanod, hogy mennyi eszed van!! Csak akkor ne fognál hozzá írni, hogy legalább mások ne lássák, hogy mekkora "tompika" vagy!!
Nekem mindegy ki mivel játszik, de attól hogy egy játékban pl lehet kártyázni még nem lesz kaszinó szimulátor. 😊 Ehhez pedig szerintem nem kell "agyonképzett okostojás"-nak lennie senkinek.
Ja és a végére: Minket sem érdekel hogy te mit hõbörögsz pár kommenten ami nem is neked szólt.
Jó reggelt kisgyerek!
Ezt az mmo-k oldalán hozod fel? Szerintem pont fordítva van, egy offline játéknak van egy befejezése, mmo-t meg nyomod évekig. Szóval nem igazán értem, hogy mi az "eredménye" az mmo-knak? Talán az, hogy függõvé tesz évekre?
Mi a fenéért kell erõlködni azzal, hogy meggyõzd a másikat? Megsúgom: úgy sem fog sikerülni!!! És ennek belátásához az óvodás szint is elég!! Vagy nektek ennyi sincs?
Miért kell eljátszani az "agyonképzett okostojás vagyok" szerepet? Rohadt unalmas már!! Nõjetek már fel!! Röhejes a viselkedésetek......(hja, az internet bátorságot ad. Igaz? 😊)
Különben meg nem mindegy, hogy ki-, és mivel játszik? Mindenkinek mások az igényei. Élvezhetõ legyen, és kész. Kell ennél több? Szerintem nem....
Ja és a végére: senkit nem érdekel, hogy mi a kedvencetek!!!
Jó reggelt gyerekek!!!
nekem rpg-> szerepjáték, minden belefér. ha nem tetszik akkor lehet bármilyen szép szabályrendszere, 10 oldalos szövegek NPC-nként, nem érdekel, de néha egy hack'n'slash is megfog. Bár már rég feladtam a PC-s solo játékokat és csak MMO-kkal játszok. Persze, azok valahol mind hack'n'slash akár hogy tupírozzák. De vagy egy különbség. Ott bármikor beszélgethetek guild társakkal és a karakter+én összeolvad a játék erejéig. Azaz a játékon kívül is van szerep.
amúgy kétlem bármelyiket is kipróbálnám a fentiek közül, lehet ez már MMO mérgezés, de nem szeretem ha valaminek nincs eredménye. Egy solo-t végignyomsz, esetleg 2-3 szor és kész. MMO-t meg évekig játszhatsz, ha heti 1-2 óra akkor annyi, ha napi 4 óra akkor annyi. oké, azokat is lelövik idõvel xD
(egyéni vélemény, ne kövezzetek meg.)
Én magam '97 óta játszom asztali rpg-ket és van táblás rpg-m is az "Advanced Hero Quest" ami egy sima hack and slash játék még '89-bõl. Az hogy neked nem tetszik a WoD rendszere az egy egyéni meglátás.
A WoW-ra azt mondani hogy crpg is túlzás. Egy jó crpg-nek mik is az ismertetõjegyei? Lebilincselõ és csavaros történet, eltérõ karakterekkel eltérõ útvonalon bejárt történet, döntési szabadság (pofázás vagy lopakodás, mérgezés vagy nyílt harc) még ha az le is van korlátozva pár alternatívára. Egy Fallout 1-2 simán ilyen. Anno végigjátszottam ezeket egy besurranós ninjaszerûséggel, egy kalapácsos izomagyú 1es IQ-s "barbárral" és egy pofázós kereskedõs, pisztolyhõs szépfiúval is elég sokáig eljutottam benne. A fõ történetszálakat pedig majdnem minden alkalommal másképp oldottam meg. Valamikor nyers erõvel kezdtem és végeztem, valamikor lopakodással kezdtem és lebukáskor erõszakkal végeztem, és volt amikor egyszerûen megbizniszeltem a foglyot akiért mentem. Ez neked nem "szabad" döntés? Vagy te az asztali rpg-kben is csak 2-3 alternatívát engedsz meg a többieknek mert a merev kalandmodul nem enged nagy kilengéseket?
Mi errefelé fõképp improvizatíve mesélünk, leginkább azután hogy egy játékos úgy döntött hogy õ a városõröket elkerülné és kiugortt az ablakon és menekült, mert azt hitte le akarják tartóztatni, nem pedig csak a város ura elé vezetni. Emiatt a játékosok 3/4-e szépen ott volt a helyszínen, míg az egy szem játékos alkotott egy menekülõs bújkálós játékot, és szinte képtelenség volt bemesélni a fõ kalandba. Ilyet valóban nem fogsz látni egyetlen crpg-ben sem. De azért engedtessék már meg az hogy ne legyen rpg az ahol a döntésem mindössze annyi hogy kétkezes buzogánnyal vagy tõrrel fogom megölni a koboldok százait és ezreit, amik folyton a szintemhez igazodóan erõsek és potyogtatják az ereklye teljes vérteket meg egyéb -nekem- hasznos holmikat.
Szóval leírom újra... attól hogy karakterlap van egy játékban, attól az még nem rpg. Attól hogy eldöntheted egy játékban hogy balra vagy jobbra mész tovább a "csõben" még nem rpg. Attól hogy XP-t kapsz az ölésért és esetleg a nagy terület felfedezéséért még nem rpg. Ha hozhatsz olyan döntéseket a játékban amik befolyásolják a történet alakulását -akár csak részlegesen is-, ha egy adott feladatot többféleképpen is megoldhatsz és nem csak változatos erõszakkal, vagy ha a karakternek interakciója jellemedtõl, és egyéb szociális képességeidtõl függõen változnak. Na ez az rpg. Az a játék amiben 1-2 hiánnyal de ezek megvannak azok a crpg-k.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mert az RTW széria látványos, csak mindegyik része elvérzett valamin nálam. Fõleg az ostoba MI-n és a csak dísznek való diplomácián. (Az ETW-vel nem játszottam, de STW meg nem érdekel.)
Ha egyszer lesz valaha RTW2, remélem nem tolják el...
Az meg csak bónusz, h a DSIInél leírja, h akciójáték.
Aki meg mmoról elhiszi, h bármi köze van az rpghez, az hülye.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Amugy elarulom..1 fpd nem lesz rpg, csak mert odamesz ahova akarsz es azt losz amit akarsz...
"Gondolom majd jössz azzal hogy a wow is rpg. Én meg erre azt mondom hogy a bilibe lóg a kezed, és javasolni fogom hogy csatlakozz egy normális csapathoz akik Vampire-t vagy Call of Cthulhu-t játszanak."
Ennyi..te kevered a szezont a fazonnal....Asztali rpgrendszereket (koztuk WoD rendszeret ami kb az egyik legszarabb a D&D mellett)hasonlitasz crpg-hez?
Nem akarlak elkeseriteni, de tobb evtizeden at toltam asztali rpgket (en meg akkor kezdtem AD&D-t amikor csak jol-rosszul fenymasolt anyagok terjengtek az orszagban..Aztan az evek soran kiprobaltam rengeteg mas rendszert is....a legjobbnak a Codexet talaltam amugy😛)
Nyilvan a tablas rpg-k sem rpg, hiszen az masmilyen, a levelezosoket meg sem emlitem..ezek nem is rpg-k, hiszen nem fernek be az altalad felvazolt idealista rpgkepbe...
Mi a fene ütött a játékfejlesztõkbe?? Nincs bajom a RPG rajongókkal de kicsit túlzásnak tartom, ha igaz a hír. Én személy szerint utálom z RPGket unalmasak sok a duma kevés a történés és a legtöbb nagyon bonyolult.
inkább igazi stratégiát azt csináljanak STRATÉGIÁT AKARUNK STRATÉGIÁT AKARUNKSTRATÉGIÁT AKARUNKSTRATÉGIÁT AKARUNKSTRATÉGIÁT AKARUNKSTRATÉGIÁT AKARUNKSTRATÉGIÁT AKARUNKSTRATÉGIÁT AKARUNK
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
A ME3-ban és hasonszõrû akciós "rpg"-kben legalább el tudod kerülni néhol az öldöklést, és már van némi jellem is a játékban.
Az igazi RPG-hez leginkább -szerintem- a fallout 1-2(3) állt eddig. Mert nem egyszer a küldetéseidnek több megoldása is volt. Pofázhattál, megvesztegethettél, ölhettél, lophattál egy küldetésen belül is. De mindenképpen meg tudtad csinálni. Nem volt benne olyan hogy ide mindenképpen kell a magas zárnyitás skill mert különben nem mész tovább. Maximum lemaradtál egy kis bónuszról. De ha tolvajjal voltál akkor meg a másik barlangban nem tudtad megölni a banditákat. A játék végét mindenféle variációban el tudtad érni.
Gondolom majd jössz azzal hogy a wow is rpg. Én meg erre azt mondom hogy a bilibe lóg a kezed, és javasolni fogom hogy csatlakozz egy normális csapathoz akik Vampire-t vagy Call of Cthulhu-t játszanak. Ahol nem azért kapod az XP-t hogy hány tucat bogarat és patkányt öltél meg amik eközben hullajtották az ereklye teljes vérteket...
Persze tudom... a számítógépen nincs rpg csak crpg, meg jrpg, meg hack 'n' slash. De ez utóbbi még az rpg nevet sem tudta kiérdemelni a mai napig.. marad a hekkenszles. Vajon miért?
Gondolkozz... vagy kezdj el szerepjátékozni, és pár év és sok rendszer után térj vissza.
Ez a záróakkord szöveg inkább a ME3-ra illene valamint remélem nem jelenik meg idán még a DA3 inkább dolgozzanak rajta ne csapják össze mint a 2-t.
Az idén a Guild Wars 2-t várom a legjobban igaz már tavaly is azt vártam 😊.
Amit az elõzõ részek sikere alapján nem értek.
Azt is homályos számorma, hogy a szinte 0 hosszúságú fõszállal rendelkezõ és már végigtolt RPG-t ki kezd újra DLC-c miatt... (Skyrim.)