• B0nFire
    #32
    Ezt hívják struccpolitikának. Abból a téves megállapításból indul ki, hogy Amerikában minden tüdőrákost meggyógyítanának. Nos, még az amerikaiak sem mindenhatók. A tüdőrák bizonyos fajtái bizonyos szakaszon túl gyógyíthatatlanok. Pont.

    A rák kialakulásának van vagy ezer oka. Emellett vannak rá hajlamosító faktorok is, amelyeket vagy elkerülünk, vagy nem. Az égéstermékek és a dohányzás az egyik faktor. A szénné égetett pirítós is egy faktor. Az élelmiszerek bizonyos összetevői is tényezők. A szmog is egy faktor. Az helytelen életmód is hajlamosít, no és a genetikai hajlam is öröklődhet. Minél többet kiküszöbölünk (igyekszünk) ezekből a rizikófaktorokból, annál jobban csökken a rák kialakulásának kockázata. Egy dohányos, ha abbahagyja a dohányzást, 15 év elteltével ugyanolyan "üres lappal" indul, mint aki sosem dohányzott. Ennyi idő alatt méregtelenít teljesen a szervezet.

    Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy aki sosem dohányzott, egészségesen táplálkozott, sportolt, az nem kaphat tüdőrákot! Dehogynem. Csak sokkal kisebb rá az esélye.

    Az alkohol meg igen, tágítja az ereket, de csak 10 percig. Utána pont az ellenkezője történik. Közben emelkedik a vérnyomás, a pulzus szaporább, a szív többletmunkára kényszerül. Közben a paciens kihűl, és a rendkívül erős vízhajtó hatására teljesen dehidratálódhat. A rendkívül sok kiválasztással az összes elektrolit (kálium, kalcium, magnézium, nátrium...) képes kiürülni a szervezetből, életveszélyes állapotot okozva.

    Amúgy meg hülye az ember tőle, és drága. A cigi dettó drága, de legalább büdös, mint az állat.