XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Tyucsev
    Na, már kezdünk nagyon eltávolodni a játék lényegétől. Ha valós szituációt akarok (persze nem harcit), kiülök a házunk elé, oszt nézem az utca forgalmát meg a szomszédokat ;-)
    Azért lesz mit taktikázgatni. Tegnap a nehezebb fokozaton újra nekiláttam. Akkor jöttem rá, hogy pl. mikor becélzod az idegent, a "More info" gombra kattintva kiírja a negatív-pozitív módosítókat, valamint látható, hogy is jön ki a találati arány. Számít ugye a képzettség, a fegyver, fedezék, hogy magaslati ponton vagy-e, milyen közel vagy az ellenfélhez, stb. Az oldalról ajtónyitást is jó ötlet.
    Amit hiányoltam, az a fedezékekre való szabad tüzelés. De valószínűleg ez szándékosan nem került bele, kiegyensúlyozandó a harcrendszert. Végtelen lőszerrel simán le lehetne takarítani az akadályokat. Így viszont taktikáznod kell: lősz egy rakétát, hogy a többiek rálássanak a célra? Vagy közelebb kerülsz? Esetleg hátbatámadod? Mindenki kialakíthatja a saját stílusát.
    Most már végre láttam légiharcot, ez után nyavalyogtam. :-) Hát nem az igazi, még egy kicsit lehetett volna bonyolítani.