XCOM: ENEMY UNKNOWN

• SaGa Jr
    Calver:
    A magas rangú, kapott katonákat mindig random értékek alapján kalkulálja ki a program akár be van állítva a véletlenszerű dolog (not created equally) akár nincs, szóval náluk tényleg marha nagy eltérések is lehetnek. Ahogy a saját katonáid sorában is ha valaki azután kerül képzésre hogy már megvan a kibővített Will érték fejlesztés, ami megduplázza a kapható Will pontok számát. Ez bizony 20 pontnyi különbséget jelenthet ami sok. De a legkeményebb különbség meg a véletlenszerűen meghatározott wll növekedés opció esetén van ahol akár 50 pont különbség is összejöhet azonos értékekről indulva, míg ez akár 75 pont is lehet ha a NCE opció is aktív).

Modok közül úgy tudom a warspace meg a long war modon már dolgoznak (érdemes megnézni a nexuson a kérdéses modok topikjait mert megindult bennük az élet és az ötletelés illetve a megoldások hogyan lehet működővé varázsolni a legális játékokban a modokat), de egyes modok könnyen átalakíthatóak az EW-re (csupán nem a modpatcher-t kell használni mert az nem működik vele hanem mondjuk am odhelper-t vagy manuális átalakításokat egy hexeditorral az exe-ben).

A rémisztően rossz kamerakezelésen mit kell érteni? Változott az EU óta a kamera látószöge és van hogy a teljes pályát be lehet látni. De találtam már olyan topikot a nexus fórumán ahol nagyobb szabadságot biztosító megoldások kerültek leírásra (kisebb léptékű forgatás, nagyobb távba kiérő zoom és hasonlók).

A quicksave van (F10), de nekem eddig sem hiányzott.

Molnibalage:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A BG2EE az a második rész felújítása. Hibái meg ugyanazok mint az első rész felújításának (sok felújított opció nem működik normálisan, UI problémák, érthetetlen kifagyások ja és semmi újdonság nincs benne)