XCOM: ENEMY UNKNOWN

• SaGa Jr
    Az aim assault climb az szintkülönbségekre vonatkozó módosító. Hogy pontosan mennyivel csökken a távolságon túl egységenként a találati arány azt még nem találtam meg (nem az ini-ben van).
    A close range az a lövész aktuális helyzetétől mérve számolódik szerintem. Legalábbis eddig ha közelebb mentem akkor nőtt a találati esély.

1. A +50% az a csapatok számára és ezáltal az összlétszámra vonatkozik, nem a csapatot alkotó lények száma növekszik meg (tehát maradnak a 2 és 3 fős egységek, csak több lesz belőlük).
    Az ellenfelek mindegyike kap még plusz Hp-t mindegyikük kap pluszokat a kritikus sebzés esélyére és aki korábban nem kapott az biztosan kap bónuszt a találati pontosságára). Már a katonáidra érvényes további -1 HP mellett (összesen -2, sima -1 a classic nehézségen van).

2. Nem, de eszement könnyű. Különbség igazából nem is létezik (ha végignézed a panic abduction értékeket, mind 1-es), illetve csak a starting panic level-ben van. A classic csak 8, az impossible 16, míg a normál az 0-ról indul (tulajdonképpen nincs is pánik, legalább 2 alkalommal kell egy helyen abduction legyen hogy elérje a 4-es szintet vagy az 5-öst a pánik ha esetleg a kontinensen volt már valami egyéb buli is). Ha már könnyítést akarsz akkor írd át az impossible starting értékét neked tetszően alacsony számra.

3. Van erről szóló topik a nexuson az xcom mods részlegben. Mind a közelítés mind a távolítás kitolható (a közelítés olyan 200%-al a távolítás meg többel).

4. Passz.
    De mivel csak a lehetőségét adja meg a dolognak a program és nem garantálja, hogy minden abduction ufo-t megjelenít és így rájuk is startolhatsz így sok értelmét nem látom (hacsak nem akarsz még tovább könnyíteni a játékon, mert ezek az ufok beleszámítanak a havi limitbe). Abduction küldetések lesznek, legfeljebb ha mázlid van akkor 1 vagy nagy mák esetén akár 2 ufo is megjelenhet amire rárepülhetsz (ugyanakkor korlátozva van az egy időben megjelenő ufok száma így olyan sosem lesz hogy mindet megjelenítse).

5. Véletlenszerűen generálja le a jutalmat (már próbáltam módosítani a típusokat, kicsit változatosabbá tenni azokat, illetve törölni/átírni a felesleges, katonákat adó variánst, de az mindig kifagyáshoz vezetett). A mértéket módosíthatod de, hogy mikor mit ad azt max visszatöltéssel befolyásolhatod még mielőtt az abduction küldetéseket beadná (magyarán mentesz azt amikor nem tetszik a hely és/vagy jutalom akkor visszatöltöd a korábbi állást azt reménykedsz hogy más jutalmakat fog osztani).