XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Avenger
    JA2-ben a katonák talán máshogy lépnek, ha visszatöltjük. De a lövéseknél mindig előre számolt a program, szóval visszatöltve mindig ugyan úgy mellélőtt az emberünk, vagy talált. Ki lehetett ezt is játszani, egy kockával arrébb áll az ember, egy-két ponttal kevesebből/többől lő az ember és máris talált az a lövés, ami előtte mindig misselt. :)
    Xcomnál nem próbáltam még, hogy működik. Az biztos hogy az események előre el vannak döntve, de egy hónapra előre biztos. Pont egy abductionnal próbáltam, hogy visszatöltöm a két nappal azelőtti mentést, de mindig ugyan azok az országok jöttek be, szívtam is miatta meg a három országból kettőn nagy volt a pánik szint. Persze a terror küldetés ott jött, ahol mindhárom ország egyes pánikszinten állt...
    Az abduction küldetés bónuszok viszont teljesen véletlenszerűek, az minden visszatöltésnél változott, szóval kicsit lehet vele trükközni.

Mióta van SCOPE+lézerpuska a katonáimnál azóta egész jól lőnek, szóval teljesen meg vagyok elégedve a találati %-ukkal. Thinman-ek viszont csítelős köcsögök még mindig, szinte bárhová belőnek.
    Mekkora jó skill már az assaultnál, hogy a fedezékből kikergeti a gonosz idegeneket. Igaz a fedezéket is szétlövöm általában vele, de az idegenek meg elkezdenek rohanni tőle, és az overwatch-os embereim simán lekapják fedezék nélkül mindet. :)

Mi a különbség amúgy a normál és klasszik fokozat között pánik ügyileg? Azt olvastam, hogy hónapok végén normálon a műholdas területeken jobb eséllyel csökken a pánik, és klasszikon már ötös szintnél is simán bepánikolhat egy ország, míg normálon csak ha túlcsordul, de van még valami? Lehet úgy fogom tolni, hogy csatákban klasszik, térképen meg normál(ha jól láttam mindig lehet állítani a nehézséget). Idegesítő lenne, ha a hülye pánik miatt lenne game over, miközben a földi harcokban eddig 100%os a dominanciám, ráadásul katonát sem vesztettem még. Jó lenne valami nehézségi fokozat, ahol alapból így van(földi harc nehéz, pánikoltatás könnyebb). :)