XCOM: ENEMY UNKNOWN

• supremechi
    Ez a játék zseniális, addiktív, szép, és képzeljetek ide minden egyéb pozitív jelzőt, csak éppen nem X-com. Nem viccelek, nem igen rendelkezik X-com hangulattal! A legjobb klón ( UFO: Extraterrestrial ) SOKKAL inkább adta vissza a régi játék hangulatát, és ezzel szerintem mindenki, aki a 90-es években játszott az eredeti játékkal, egyetért velem. – Mert ugye egy igazi fan mindig kutatja az X-com-hoz hasonló játékokat, és megtalálta az Extraterrestrial-t!:)
    Kb úgy kell elképzelni az egész remake-et ( aki még nem játszott vele ), mint mikor az ember szimulátorral akar játszani, de a Richard Burns rally helyett a Colin Mcrae rally 2-t rakják elé…Jó a Colin is, meg szép, meg élvezhető, csak ugye az egyik arcade játék, a másik meg egy picit komolyabb szimulátor. Természetesen, aki nem játszott anno az eredetivel, és szereti a körökre osztott taktikai játékot, bázismenedzsmenttel, és mindegy egyébbel, annak nem lesz hiányérzete, és imádni fogja.
    Ez a remake a régihez képest egy arcade fos, és megmondom őszintén, picit bosszant, hogy egy olyan legendás név fémjelzi, mint X-com:Enemy Unknown.
    Inventory??? több ember???lőszerek kutatása/gyártása??? a többi stat a katonánknak??? és még lehetne sorolni…
    Persze az embereket személyre lehet szabni, mert az annyira számít a csatatéren, hogy kinek milyen arcszőrzete, vagy frizkója van…
    Igen, tudom, hogy mindenre van magyarázat, és miután felülemelkedik az ember, tudja ám élvezni a játékot, de ez bizony nem az, amit elvártam volna. Nagyon jó, de nem az.
    Meg azt is megértem, hogy az üzletpolitikai döntés nem engedi, hogy nagyon szöszölős körökre osztott játékot csináljanak, ezért nem is kell inventory ( mert konzolon nehézkes lenne kezelni ), le kell kicsit butítani, hogy minden platformon megjelenhessen, nem kell több ember, mert sok időt vesz el egy kör lépése, a lőszerek fölöslegesek, mert ahhoz is az inventoryba kéne nyúlni stb stb, de akkor is..
    Végigjátszom, lehet, hogy többször is, hogy legalább valamivel lekössem magam addig, míg megjelenik az igazi X-com hangulatért felelős UFO2: Extraterrestrial, remélhetőleg még az év vége előtt. ( aki nem játszott még az első résszel, és a régi idők hangulatára vágyik picit jobb grafikával, az pótolja!:) 2D izometrikus, de a második rész már 3D-s lesz. )
    Ne értse félre senki, nem a játékot húzom le, hisz vártam, mint a messiást, de ez nekem nem X-com, hanem egy nagyon jó, konzolra optimalizált arcade wannabexcom.
    Lényegében, ha jobban belegondolok, csak a játék címével van bajom!!!:)
    sorry a wall of textért!:)