• quentit
    #3
    Hát igen, a legtöbb opensource egyenlő a vacakkal, sajnos. Lehet mondani hogy jó meg minden, de pont az a legnagyobb gond, hogy a linux-osok igénytelenek, nem is látják a különbséget a fizetős és az opensource között, mert "jó az". Minek jobb?

    Maga a linux nem rossz, de az egyetlen sikeres UI rá eddig csak az Android. A rendszer maga még szerverekben van elterjedve. Ez az egyik nem rossz opensource program.

    A másik ütős program a Firefox, ami nem hogy nem igénytelen, hanem egyenesen a legkifinomultabb böngésző. Az IE igénytelen. A Chrome túlegyszerűsített, bár egyre többet tud. Az Opera túlbonyolított. (az Opera Mobile viszont qrva jó)

    Több jó opensource programról viszont nem tudok. Vannak tűrhetőek, de pl. a LibreOffice (előzőleg OpenOffice) egész egyszerűen pocsék az MS office-hoz képest: nemcsak kevésbé felhasználó barát de eléggé hibás is, ami nehezíti a használatát: gyakran szétesik amit csinálsz vele. (2.0-s tapasztalat, lehet azóta jobb némileg, de az UI-ja is megrekedt egy tíz évvel ezelőtti szinten). Nem rossz a LibreOffice, de komolyabb munkára korlátozottan alkalmas. Nem is beszélve, hogy a OneNote-nak megfelelő program teljesen hiányzik belőle...