kvp#23
"A másik: belegondolt már valaki abba, hogy 512 mb ramban már elindul a windows 7? És azon belül még több alkalmazás is, úgy, hogy nem löki ki az egyiket induláskor a másik? Én amúgy szeretem az androidot, de ilyen memória zabáló program kevés van másik..."
Mar most is megy a winxp android alatt. Az 512 ram meg nem sok, az en kis 3 inches kijelzoju telefonomba is ennyit raktak es siman boot-ol rajta x86 emulatorban a windows. Az alap android egyebkent nem eszik sokat, a felrakott programok szoktak elfogyasztani a helyet amikor futnak. (egy default android rendszer 128 megan mar boldog, ez egy modern linux atlag fogyasztasa) ugyanannyit Jopar olyan android-os jatek van ami siman lehuz par szaz megat az elso inditaskor a netrol, majd ennek jo reszet be is tolti ram-ba. (3d-s mmorpg-k, fps-ek es rts-ek)
Fontos, hogy a legtobb telefon nem hasznal swap-et, tehat mig egy mai windows elindul 512 mega rammal, tobbnyire 2 GB koruli swap file-t hasznal. Android alatt minden ram-ban van. Persze swap-elhetne a system flash temp-jebe, de egyreszt lassu lenne, masreszt nem akarjak rongalni a tarolot. (amikor merevlemezes gepen fut, akkor erdemes ugyanugy adni neki egy swap particiot, mint minden mas linux-nak)
"Az hülyeség szerintem, hogy egy okostelefon aksija kevésbé bírja mint egy nem okos telefoné."
A legtobb nem okos telefon valojaban az. Pl. a sony ericsson regi telefonjai vagy a nokia s60-asok is smart phone-ok voltak, ugyanolyan os-el mint az android csak nem latszott rajtuk, mert gyenge grafikus feluletet kaptak. Egy rendes 3D-s jatek mar a regi se telefonokat is eleg gyorsan lemeritette es az ericsson t20 sem birta sokaig ha folyamatosan a neten logott, pedig abban meg csak fekete-feher 101x32-es lcd volt es az tenyleg buta keszulek volt (nem lehetett ra semmit sem telepiteni, ugyhogy csak gyari bongeszo es jatekok voltak, mondjuk index, freemail, elvira ment rajta rendesen).
ps: Egy cikk az index-rol 2000-bol: http://index.hu/tech/mobil/wapup
"3. A 2. pontból némileg következően igen vicces és riasztó a mobilpróféták ama jövőképe, miszerint a közeljövő europolgárai mindent mozgás közben akarnak majd csinálni. Úgy nézne ki Európa, mint egy kokainnal beszórt hangyaboly. Még egyszer: miért akarna mindenki menetközben internetezni, amikor ott lesznek a telepített technológiák mindenfele?
...
A "XXI. század svájcibicskája" fantázianevű őrület, hogy tudnillik a mobiltelefon lenne a kulcseszköz, amelyre az egész új világ épül, olyan integrációs hóbort, amely szinte minden hirtelen elterjedt, népszerű technológiát elér. Elszabadulnak az ipari fantáziák, és mindenki mindent erre az egyetlen eszközre integrálna, ezzel próbálna mindent megoldani, amíg rá nem jön, hogy a sok funkciótól csak használhatatlan lesz az eszköz, és a technológia szép lassan vagy gyorsan visszatisztul. És arra használják megint, amire való, amire valóban hatékonyan használható."