Lucy in the Sky#58
Rám meg azt mond amit akar, úgyse lát, hisz ha nem fenyeget életveszély, mellőzöm a szakértelmüket, a végsőkig vakon bízom a természetes gyógyulás folyamataiban.
Legutóbb azért jártam orvosnál, mert a kezem rossz helyen, rossz időben találkozott a körfűrész gyorsacél karmaival, midőn az megugrott egy darab fában. Balfasz voltam, azóta még kicsit béna is vagyok, de a lényeg: ezért becsülöm az EÜ rendszert, mert az ilyen esetekre vannak megoldásaik, szükség van rájuk.
Viszont. Vicc-kategóriás megfázásra felírt antibiotikumok. Gyógyszerlobbi befolyása. Önértékelési túlkapások, "nélkülünk megdöglötök" filozófia.
A rák gyógyítása? AIDS vakcina? H1Nx ismeretlen, levegőben terjedő mutációja elleni hatékony védekezés? Karantén, mielőtt már késő volna? Ez biztosan nem megy a mai tudásszinten, a hivatalos, elismert orvostudomány is csak a sötétben tapogatózik, de azért ott ülnek a magas lovon, ha ezekről van szó. A rákosok "kezelése" az eljárások hatékonyságának fényében nem tűnik többnek, mint statisztikai adatgyűjtés a meddőnek tűnő módszerek esetleges előnyös hatásairól. És ez eléggé zavaró.
Majdnem annyira, mint az, amikor maguk hozzák létre az alig ismert és értett halálos vírus különleges, levegőben is terjedő variánsait. Előbb vagy utóbb eljön az a pillanat, hogy sajnálkozó közleményben adják a világ tudtára, hogy eltört egy ampulla, meg ha jófejek akarnak lenni, nagyjából megbecsülik, mennyi időnk van hátra...