• googlekereso
    aki csak a pénzért (ismétlem CSAKIS A PÉNZÉRT ÍR), az nem író, az egy szar alak

pl. nézd meg Mozartot, Beethovent... nekik muszáj volt megrendelésre készíteni munkákat, hogy az "igazi" foglalkozásukat művelhessék

akkoriban nem volt kiadó, ami adhatott nekik jogdíjat, részesedést, ezért kellett keresni nekik egy támogatót vagy megrendelésre készíteni egy művet

na mármost, ha ez az alak elsősorban a pénzért teszi azt, amit, akkor nem érdemli meg az író kifejezést, mert nem "szívből" csinálja, mert azok akik így csinálják a legjobb és legszebb elismerés, ha minél többen olvassák és élvezik a művét

de megkérdezném tőle: ha könyvtárakban lenne a könyve és mindenki onnan olvasná, az is baj lenne? mert azért a könyvért is csak egyszer fizetett a könyvtár, azt mégis sokan olvassák

én pl. letöltöttem a Tűz és jég dala könyveket, mert megtetszett a sorozat alapján (bár már előtte eldöntöttem, hogy elolvasom), azt mikor ráspóroltam a könyvek árára megvettem őket...

úgyhogy végeredményben ez az ember egy szar alak, és csak kifogást keresett, amiért már nem megy neki az írás