• jeec
    #18
    Jó volt a sorozat, köszönjük, csatlakozom a többiekhez. Éppenséggel a SG megtehetné, hogy az ilyen komolyabb cikksorozatokat tematikusan rendezve elérhetővé teszi kigyűjtve egy csokorban.

    Skylon: szerintem megcsinálják (ha nem ütköznek valami komoly technológiai problémába, ami a hajtóműnél jöhet elő leginkább, bár annak a hőcserélő rendszerének a tesztje jó eredménnyel zárult).

    Semmiképpen nem nevezném légből kapott elképzelésnek a tervet (ezt az ESA is megerősítette). A REL szintén nem gyerekek játszadozása, komolyan és felelősségteljesen haladnak a fejlesztéssel, meg lehet nézni a weboldalukon is (a híreknél havi bontásban). Láttam a terv egyik szülőjének egy előadását (weben), és ez alapján egy komoly mérnöki (és nem álmodozó) hozzáállású csapat van a REL-ben (Reaction Engines Ltd).

    Én nagyon szurkolok nekik. Mekkora lenne már, ha az első SSTO-t nem az USA vagy az oroszok építenék? :) Bár hasonló technikai bravúrt végeztek már angolok (a franciákkal együtt): a Concorde-nak azóta sincs párja a légi utasszállításban.