• opeca
    #34
    Miért szempont a hordozhatóság? Ez van akinek teljesen lényegtelen, sőt, van aki kifejezetten nem akarja, hogy hordozható legyen. Mert nem kell szarni is tablettel járni.

    Az erősségükről meg elég szkeptikus vagyok. Egyrészt a kijelző mérete nevetségesen kicsi. Nekem egy 23 colos monitorom van, de ez éppen megfelel, ennél kisebb soha nem kéne.

    Az meg ennek függvényében erősen kérdéses, hogy egy 10 colos kijelzőhöz minek erős gép, mert mit csinálsz rajta, amihez kell aze rő? Full D-t nézel? Ilyen kijelzőn? Minek? Pocsékolás.
    Grafika programot futtatsz rajta? Ugyancsak minek?
    Vagy játszol? 10 coloson? Megintcsak minek.

    Már régen leírtam a véleményemet a táblagépekről. Ez amolyan jó játék hülyegyerekeknek. Nincs érdemi funkciója mert bármivel is akarsz foglalkozni ami IT, arra vannak sokkal specifikusabb eszközök.
    Ha mozizni akarsz, ott a htpc, ha hordozható munkaállomás kell, ott a notebook, ha pedig valami erőgép, szép nagy monitorral, akkor ott a pc. Aminek pl. a könnyű szervizelés még mindig hatalmas előnye.

    Biztos egy futárnak, vagy egy orvosnak jó egy ilyen táblagép, könnyen rögzíthet, vagy nézhet meg adatokat, de a széles körű elterjedése csak hype. Nem az a jó kereskedő, amelyik az igények szerint árulja a portékáit, hanem amelyik a portékáihoz szabja az igényeket.

    Ugyanez volt az okos telefonoknál is. Azért kíváncsi lennék egy felmérésre, hogy a tudásuk hány százalékát használják ki átlagban ezeknek a telóknak. Nem egy embert ismerek, aki még azt sem tudja, hogyan kell rajta szoftvert frissíteni.

    És butaság emiatt azt mondani, hogy akkor vissza a kőkorszakba - mint ahogy azt ez a broki mondta - mert itt egyáltalán nem a technika-ellenségről van szó, hanem a hasztalan dolgokról. És félreértés ne essék, azért mert te a foteledből tudsz faszbukozni, attól az még nem hasznos dolog. És ez nem szubjektív.