| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Ja, és ehhez az ABS-nek semmi köze, ez alapvetően az osztott, vagy kétkörös fékrendszerek sajátja. Saját köre van az első és saját köre van a hátsó féknek, amire van egy központi elosztó főhenger, egy féknyomásszabályzóval. Ez nagyjából az alap...meg egy bypass rendszer első fék meghibásodás esetére.
Erre épül rá többféle szenzor, van nyilván egy fékarányrendszer ezzel lehet hangolni a két fékkör arányát, de ezen felül van még terhelés figyelő rendszer Ez szabályrendszer szerint (ez nem egyenlő az Alonso által használt rendszerrel mivel az egy tengelyen figyelte a terhelést).
Az egészet pedig felügyeli az ECU...itt is nagy eltérések lehetnek pl. a hátsó hajtott tengely esetén, mert az sem mindegy hogy egyáltalán hajtás alatt van a tengely, és a hátsó diffi hogy reteszel, jobb esetben csak lefullad az erőpforrás, rosszabb esetben valami elszáll.
Ettől függetlenül nyilván szimekben van lehetőség annyira hátratolni a fékegyensúlyt hogy lehessen blokkolni a hátsó kereket, de ez inkább programozási szabadság mint életszerűség.
Ugye annak idején sztem még Kiss Norbiék mentek úgy hogy hátratették a fékegyensúlyt és azzal segítették a kanyarodást..
Egy körös rendszereknél is igyekeztek elkerülni a hátsó tengely blokkolását, de az már régen volt, ott beérték annyival hogy a hátsó fék hatásfoka ~25% az elsőnek...
Ezért nem fog blokkolni a hátsó, kivéve ha a hajtás forgáskülönbsége, vagy állása blokkolja,...illetve hiba esetén előfordulhat, normál esetben akkor ha az első fék tönkremegy, mert akkor a bypass ágon ráfékez a hátsó tengelyre...ott sem feltétlenül blokkolásig, hiszen annak semmi értelme.
Elektromos AWD autóknál nem tudom hogy van, mivel ott minden kerék külön motoron van, de sztem a hátsó tengely blokkolása sehol nem kívánatos.