43022
  • b-type
    :)))
    pl. az ég kidolgozottsága elég komolyan befolyásolja a sebességet..
  • sertrex
    Hidd el, van neki gépigénye! Nem is kicsi. ;)
  • JonasSandor
    Gépigénye mért nincs?
  • lac coo
    Köszi, közben találtam ! :)
  • Szabi #42978
    ha kidobb ofline-ba, nem működik a gáz pedál, a fék és a kuplung viszont jó.. :DDDDDDDDDD
  • Szabi #42977
    Assetto Corsa EVO v 0.1.5 is now live. Restart your Steam client to fetch the update.

This version brings online features: Special Events, Game Economy and Progression, Driving Academy.
    Furthermore, these improvements have been addressed:

GAMEPLAY:
    - enabled server backend for dealership, game economy, academy, car ownership and personalization as well as special events
    - updated penalty checks for jump starts

AUDIO:
    - Honda S2000 - new sound set
    - minor changes on rev limiter trigger
    - tweaked ABS sound

CONTROLS/UI:
    - added loading screen on end of session if data cannot be retrieved
    - updated TV cameras
    - updated View Settings defaults
    - added leaderboards for special events
    - updated brake bias indicator HUD
    - fixed Hyundai i30N ignition display issue
    - updated Back button functionality for replay/credits
    - fixed issue related to UI scrolling to focused items without controller navigation
    - localization updates
    - updated Connection changed UI
    - updated showroom selection UI
    - removed auto-confirming connection status popup
    - updated 'Restart Session' behaviour
    - updated stability control UI

RENDERING:
    - VR: updated water spray
    - updated car dash display texture gamma
    - fixed issue on AMD related to car materials / dash display

PHYSICS:
    - removed academy collisions for cones
    - updated autoblip behaviour
    - updated tyre compound limits on the setup screen
    - fixed Mazda MX-5 autoclutch issue
    - updated Hyundai i30N auto clutch and auto blip
    - updated autoclutch assist

TRACKS:
    - updated Imola pitbox collisions
    - updated Suzuka collisions
    - updated Laguna Seca collisions
    - updated Suzuka West pit exit

Thanks a lot for participating in the Early Access Program of Assetto Corsa EVO
  • Szabi #42976
    ha még aktuális :D

ALZANAPOK10 ALZANAPOK15 ALZANAPOK20 ALZANAPOK25 ALZANAPOK30
  • lac coo
    Várós !!!

• lac coo
    Off : nincs véletlenül valakinek egy Alza napok kupponkodja ? Blikk, kiskegyed vagy e-mailben található, akinek van .. köszönöm!!!!
  • lac coo
    Fel nem csesz, meg nem is akarok lovagolni a hibákon , csak adok neki újra és ujra egy esélyt... :)
  • b-type
    Jaja, az mindenképpen jó ha nem jön be mert csak felcsesz az meg felesleges.
    Nekem bejön továbbra is.
  • lac coo
    ondjuk, hogy nagy tempónál nehez fordu laz még nem zavar, de amúgy minden szarra túrja az orrát.... no majd ránézek valam ijavítás után, hátha ...
  • lac coo
    mit állitsak rajta, jól forog ,szinkronban ...
  • b-type
    ja nem, áprilisban indítottam el utoljára ennyi..
  • b-type
    Van egy kormánybeáll a hivatalos oldalon:
    https://assettocorsa.gg/wp-content/uploads/acevo_wheel-setup-guide.pdf
  • lac coo
    Mit kell nézni? RF2-nek lejárt a licensz Ferrarira .aki eddig nem vette meg már nem tudja ...
  • lac coo
    GT2 két kör gumi melegítés után, meleg gumikkal, alap setuppal.. Vicc... alig tudok az út egyik oldaráról a másikra átmenni mert túrja az orrát... Egy GT ! Bakker kikerülni nem lehetne vele semmit :) egyedül az ffb király ,az viszi a hátán az egészet..
    És ez a mérhetlen orrtúrás mindenben benne van. tipikus az a játék ahol az meber nem akorméánnya korményoz hanemn féligmeddig fékkel gázzal... biztos velem van a baj , de nem értem miért van ettől oda mindenki ....

Ennyit tud fordulni az autó, ennél többet hiába fordítok ,már nem reagál, már itt is visitva megy a maga utján:
  • b-type
    :))

EVO-ban mentem a gr86 Toyota-val, és nálam nagyon bejön a tömegmozgás, az ahogy elindul és fogni kell. Az RS3 az meg tényleg bedobálós mint egy rallycross, DE...az is tény hogy az egész még nagyon nyers, sok részlet nincs még kidolgozva.

• lac coo
    Hát nem tudom ....
    Nekem ez az állandó orrturos, a lassú gumi ,unalmas. Rf2 utan ebbe atulni azért nem jó . Nyilván aki 20 éve csak AC val megy annak ez a természetes, nekem nagyon unalmas.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2025.01.24. 11:07:58
  • JonasSandor
    Törést hol kapcsolom ki?,meg hátramenet nincsen?
  • macleody
    EJzSbn5acGWCOv1SnUV9
    0.1.4 béta kód.
  • b-type
    Az ACC nagyon nagy ugrás volt a szimeseknek, azzal hogy egy az egyben átvette az aero szabályt például, és ezt sztem sokan idegennek érezték.szerintem van egy szimes aranymetszés, van 'ősszimkép' és ahhoz képest messzire lépett.
    Egyfelől van egy valós orrtolás, illetve vannak olyan jellemzők amit csak megismerve lehet gyors a szimes. Már régen voltam online, de mindig meglepett amikor olyan autóval vernek agyon, amivel én nem tudom megfutni az én időmet az adott pályán. ...pl. ilyen a McLaren nálam, rendre az időmérőn elverik a Bentley-t, de én nem tudom megfutni a McLarren-nel azt az időt amit a Bentley-vel....egyszerűen nem áll össze :))
    De az ACC már egy nagyon kiforrott szim, vannak problémái...gondolom nem véletlenül írtak az EVO-ra saját motort Kunosék, de egyébként nagyon összeállt szerintem
  • lac coo
    . ...mikor megjelent.
  • lac coo
    Na majd megterhelem meg jobban. Nekem rettenet orrturos... ACC volt ilyen mikor , úgy emlékszem.....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2025.01.21. 11:09:42
  • b-type
    Mentem rajta úgy hogy eltoltam még gázon a bementet (el is qrtam a féktávot :DD )
    elforul simán gázon is.
    https://www.youtube.com/watch?v=9zFUb6y8B8A
  • lac coo
    Igen, nyilván lassítani kell előtte de csak példaként írtam....
  • b-type
    Minden autó nyers még, előfordulhat hiba, tegnap mentem rajta vele, ..bár nekem Imola nagyon nem jó pálya. kb. nekem ott már gázelvét van (1:47.4 körön) ezért nem is tolja az orrát TC:0, ABS:1
    (most frissült 0.1.3-ra a játék)
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2025.01.21. 06:39:06
  • lac coo
    Igen , ott . A 488 chellenge asszem. Piros! :) Mondjuk setupot nem néztem, lehet valami nyakatekert van alapból....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2025.01.20. 14:07:45
  • b-type
    Melyik Ferrari?
    A jobbos törés a sikán utáni lejtő?
  • lac coo
    Mentem tegnap a Ferrari palyautoval, Imola az utolsó egyenesben a kis jobbos törésben alig fordul be, tolja az orrát.. Az létezik? Meg soha nem láttam autót ami nem fordul el ott padlon... Amúgy jó volt az autó, a fek az nekem keves, meg nincs benne annyi élet mint LMU ban...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2025.01.20. 09:10:02
  • b-type
    pff passz, nem tudom. 2010 az utolsó levelezésem ahol kértem egy resetelést.
  • lac coo
    Netkar Pro futna egy mai gépen ?
  • b-type
    Az AC esetében tuti bejött, sokan vannak akik mod miatt vették meg, legalábbis videók alatti komentek alapján. De ha azt nézem az AC tulajok számát 5-6millióra becsülik az eladott AC-t, ez a szám 1-1.5 millió az ACC esetében, a többi szim 1milla alatt van, még a Project Cars2 amit kb. oda becsülnek mint az ACC-t. A Forza tulajok száma (steam-ről): 5-6millió.
    Nem tudom mi a véleménye Kunos-nak, de az AC pörgése, sőt az AC EVO iránti érdeklődés biztos vagyok benne hgoy nem csak az alap AC-nak köszönhető.
  • lac coo
    szerintem hosszú távon azért a készítőknek nem túl jó üzlet a moddolhatóság...
  • b-type
    ők tudják, egyébként hivatalosan nagyon nem is mondthatnak mást..
    Összességében mint felhasználó ez nekem jó hír. Jó nyilván nagyon el lehet szállni, nekem is volt már bőven 200giga feletti AC-m, és a mostani nagyon válogatott is 110 körül van. :))
  • lac coo
    Én úgy emlékszem az elején leszögezték, hogy csak hivatalos, engedélyezett modokat lehet majd belerakni, innen onnan lopkodottakat nem .
  • b-type
    ..kicsomagolták az AC EVO könyvtárszerkezetét, gyakorlatilag megegyezik az AC felépítésével, úgy hogy valszeg moddolható lesz.

• b-type
    Ja, és ehhez az ABS-nek semmi köze, ez alapvetően az osztott, vagy kétkörös fékrendszerek sajátja. Saját köre van az első és saját köre van a hátsó féknek, amire van egy központi elosztó főhenger, egy féknyomásszabályzóval. Ez nagyjából az alap...meg egy bypass rendszer első fék meghibásodás esetére.
    Erre épül rá többféle szenzor, van nyilván egy fékarányrendszer ezzel lehet hangolni a két fékkör arányát, de ezen felül van még terhelés figyelő rendszer Ez szabályrendszer szerint (ez nem egyenlő az Alonso által használt rendszerrel mivel az egy tengelyen figyelte a terhelést).
    Az egészet pedig felügyeli az ECU...itt is nagy eltérések lehetnek pl. a hátsó hajtott tengely esetén, mert az sem mindegy hogy egyáltalán hajtás alatt van a tengely, és a hátsó diffi hogy reteszel, jobb esetben csak lefullad az erőpforrás, rosszabb esetben valami elszáll.
    Ettől függetlenül nyilván szimekben van lehetőség annyira hátratolni a fékegyensúlyt hogy lehessen blokkolni a hátsó kereket, de ez inkább programozási szabadság mint életszerűség.
    Ugye annak idején sztem még Kiss Norbiék mentek úgy hogy hátratették a fékegyensúlyt és azzal segítették a kanyarodást..
    Egy körös rendszereknél is igyekeztek elkerülni a hátsó tengely blokkolását, de az már régen volt, ott beérték annyival hogy a hátsó fék hatásfoka ~25% az elsőnek...
    Ezért nem fog blokkolni a hátsó, kivéve ha a hajtás forgáskülönbsége, vagy állása blokkolja,...illetve hiba esetén előfordulhat, normál esetben akkor ha az első fék tönkremegy, mert akkor a bypass ágon ráfékez a hátsó tengelyre...ott sem feltétlenül blokkolásig, hiszen annak semmi értelme.
    Elektromos AWD autóknál nem tudom hogy van, mivel ott minden kerék külön motoron van, de sztem a hátsó tengely blokkolása sehol nem kívánatos.
  • b-type
    ? Miért blokkolna a hátsó?
    Lehet hogy előforulhat ilyen szitu, mittomén jégen, vagy ha nagyon eltérő tapadás van a négy keréken. De alapvetően a hátsó tengely tapadásvesztése sehol nem jó.
    Megspékelve hogy az sem mindegy milyen autóról beszélünk, teszem azt egy modernebb GT autónál nem is hiszem hogy látsz ilyet hogy hajtott tengelyt fékkel lehet blokkolni.
    De a fő lényeg hogy általában nem blokkol...kb mint itt:
    https://www.youtube.com/watch?v=2DxJwCy7OwY
  • lac coo
    Ha Ac vagy inkább ACC bejött akkor érdemes. Jelenleg elég gatya a játék állapota, , de később tuti jó lesz, és most spórolsz rajta ... FPS az más kérdés az szerintem nem lesz sokkal jobb , majd utolérik a hw-k , mint ACC-t...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2025.01.18. 12:02:27