• MasterMason
    De nem. Igazából azon megy itt a vita, hogy sokan azt hiszik hogy a steam a játékipar törvényes csendőre, pedig nem igaz mert mára gyakorlatilag a védelmi pénzt szedő maffiája a játékiparnak. Azért lehet máshol sokszor olcsóbban venni a steam-nél mert nem vesznek le a fejlesztőtől 30-50%-os pénzt minden eladásból. Tehát a steam még a legnagyobb nevektől is minimum 30%-os részesedést kér, ellenben a kicsiktől meg akár 50-60%-ot is elkérhet mert monopóliuma van. Emellett a szerződés szerint kénye kedve szerint leárazhatja a termékeket, és abból csinálja a legtöbb eladást...

Szóval azért adja olcsóbban más, mert nem tesz rá 30-50%-os haszonkulcsot, nem vesz el annyit a fejlesztőtől. És mint mondtam, legalább annyi profilt lopnak el évente a steam oldalán, mint ahány esetben előfordulhat bármiféle visszaélés más oldalakon is.

Nekem steam van ott vettem a játékot, bár nem mindegyiket, de ez nem jelenti azt, hogy elhinném azt, hogy mindenki más tolvaj aki nem ott veszi. Dehogy is, az egészséges piacnak úgy kéne működni, hogy lehessen venni máshol is, és ha a másik nem annyira éhes mint a valve meg a Gabe, akkor olcsóbban fogja adni mégpedig úgy, hogy közben még a fejlesztő is többet kap az eladott játék után mint a steam-en!
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.09.15. 11:54:49