| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Ja tenyleg te vagy raporogve a direkt drive kormanyra, egyik forumtarsnak hala multkor kiprobaltam, illetve egy mas megkozelitesu motion cockpitet is.
Meg en egy sima gokartban sem "elvezem", hogy leszakad a karom 20-30 kor utan, mert nem vagyok hozzaszokva a szervo nelkuli dolgokhoz, igy jatek kozben sem elvezem. Igy mondhatni az ellentaborba tartozom a "get real" erzes kovetoi kozt. Foleg, hogy raedzes nelkul ez teljesen a pontossag rovasara megy, hogy kuzdok a kormannyal, foleg ha megcszuszik az auto. Assettoban csak csak, illetve el tudom kepzelni. ha kelloen megszokod ido utan kepes vagy elonyodre kovacsolni a motion cockpitet, ha jol van beallitva, es nem arrol szol, hogy szarra razzon. Magamat ismerve elobb utobb barmilyen cockpitnel ugy levennem mindenfele rezgest, bologatast, rangast, hogy csak az jojjon at, ami segit nekem pusz informaciot adni, ha epp "baj" van.
Na ez dirt rallyban olyan szinten fokozodik, hogy mast se csinalsz probalod megfogni a kormanyt es iranyban tartani, mert minden kavics kiveri a kezedbol, kozben a motion cockpit meg raz minden iranyba azt se tudod hol vagy. Tehat 5 perc wow faktor utan, milyen eros a kormany (meg ugyis, hihetetlen eros es gyors, hogy szerintem mar majdnem 0 kozeli ffb erore vettuk :) ) milyen jo, hogy razza a hatad valami, szepen visszaveve a motion cockpit-ot, arra jutsz, ha otthon lennel a sajat kis megszokott cuccaid kozott, 100%-ban a vezetesre tudnal figyelni, koncentralni es nem a hajad hullana milyen bena vagy magadhoz kepest, vagyis osszesegeben jobban elvezned.
De ehhez nem kell ekkora kulonbsegnek lenni, hogy az ember azt hasznalja elvezze inkabb, amihez hozzaszokott, eleg ha atjott az egyik haverom amikor ugyanazzal a kormannyal rendelkeztunk, maris haza huzza a szive, hogy otthon jobb menni, mert a vezetesre figyel 100%-ban, nem arra, hogy a pedal 2 centivel hatrebb van es a kormany ket centivel magasabban.
ui: Ha jol emlekszem pont azt mondta Goldboy is, amugy akik direct drive-os kormannyal mennek, (bizonyos szazalekuk) azert ahogy novekszik a versenytav, ugy csokkentik az ffb-erot., get real ide vagy oda, mert maris fontosabb, hogy megmaradjon a jo tempoja, es ne szakadjon le a keze fel ora utan.
Szoval csunyan mondva es egy bena peldaval elve pont leszarom, hogy xy autonal, olyan ero kell a kormanyt tekerni mintha IFA-t vezetnek, Ha IFA sofor lennek elso dolgom lenne valami szervoval megkonnyiteni a dolgom es akkor maris vitazhatnek mi a get real, mert nekem az IFa-mban is konnyu tekergetni a kormanyt.