42876

banner
  • sertrex
    Nekem is GTX 970-es kártyám van és ezzel a két beállítással fix 120fps van AC-ban és semmi remegés, meg olyanok, amiket leírtál. Szóval szerintem ez user error lesz.
    Ja, és nem csak globálisan lehet itt beállítani, hanem játék specifikusan is. Amúgy meg szerinte semmi baja nem lesz, ha itt is beállítasz néhány paramétert.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.03.07. 07:52:35
  • Pitti
    Az sem szinkronizál... egyébként jobb ha az alkalmazások vezérlik ezt... de azért kipróbáltam, mielőtt beszélek, ...nem jobb
  • Pitti
    Felesleges bizonygatnom, látni kell.... nekem 120 fps körül is szinte "remeg" a kép... lehet, hogy a monitorom is szar, nem tudom,
    mindegy hagyjuk,
  • El Gigante
    Nekem is gtx970 van 3 monitorral, de a 60 fps nagyon kevés, ezért sem használok pp-t, no meg nem is tetszik annyira! Nekem szemre elég nagy különbéség van 60 és 100-120 fps között!
  • sertrex
    Az NVidia vezérlőpultban próbáltad már ezeket beállítani?

• Solt
    Mostanában jönnek majd az új kártyáik az 1080 teljesítménye körül. Én úgy tudom működik multimonitor esetén is a FreeSync, de mondjuk 3 db 180 ezres monitort venni nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet... :) Szerintem manapság aki most csapna bele a több monitoros rendszerbe annak inkább egy darab 21:9-s minimum 32"-s, 144Hz-s FreeSync/G-Sync monitor, vagy VR a jó választás,

Nézhetsz NV kompatibilis G-Sync monitort is, csak annak más az árazása... 27"-s méretben plusz 50-70 ezer, 21:9-s 32"-ban kb a duplája...

Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.03.06. 13:30:32
  • Pitti
    freesync-hez amd kártya kellene, azok meg ....hát nem tudom... van olyan amelyik legalább egy gtx1070 teljesítményével vetekszik?
    meg egyáltalán tudja-e 3 monitorral azt a freenyavaját?
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.06. 13:05:54
  • Solt
    Ez nem is lehet vita tárgya, én is csak úgy próbáltam ki a nagyobb FPS számot, ha az fixen megvolt... a változó FPS értékeket nem szeretem én sem. Szerencsére ma már az AC optimalizált annyira, hogy egy közepes gépen sem gond a fix 90 FPS, ráadásul a játékon belül fixálni is lehet. Kanyarokban van ilyenkor képtörés ez tény, én sem szeretem, viszont érzésre stabilabban tudom megfutni a köreimet... ezért is írtam neked, ha nem lenne meg az OR, tuti valami baszott nagy 144Hz-s FreeSync monitorra vadásznék, hogy a képtörés eltűnjön! :)
  • Pitti
    Az egy jó iromány, sok újdonság nincs benne de tényleg jó... régóta kísérletezgetek, próbálgatok ezt is azt is... de nekem még mindig jobb a stabil állandó 60 fps mindenféle szakadozás és egyéb anomália nélkül mint az ingadozó átlag 150+ fps összevissza szakadozva.
  • Pitti
    Az a baj ezeket nem lehet egy fórumon megvitatni igazán. És videóra venni sem lehet. Ezt csak úgy lehet kibeszélni, ha mindannyian körül üljük a 3 monitort és végigpróbálgatjuk a lehetőségeket. Engem is csak úgy lehet meggyőzni. ....nyilván nem 24-30 fps-ről beszélek, de 100+ fps mellett olyan tearing van lassú kanyarokban, hogy nekem nem elfogadható...
    Amúgy ugyanez a helyzet VR szemüvegekkel is, azt sem lehet megvitatni egy fórumon.
    Egyébként 3 monitoron működik a gsync vagy freesync?
  • tobias88
    Ugye azt tudod, hogy a tearing fps függő? Minél nagyobb az fps annál kisebb az elmozdulás két képkocka között így a tearing is kisebb. Engem nem zavar a tearing alacsony fps-nél sem, az alacsony fps sokkal inkább

De ahogy írtam: "ahány ember annyi szokás".

Ha azt veszem, egy jobb monitor teljes késleltetése van vagy 20ms. Ha ahhoz még hozzá jön a vsync 16ms-e 60 fps-nél az elég sokat számít már, én észre szoktam venni ha bekapcsolom
  • Solt
    Időről időre mindig előjön ez a téma... :) Én pont ugyanígy voltam vele mint te... rühellem a képtörést, szóval kizárólag a Vsync és a fix 60 FPS érdekelt amíg elém nem került ez és ki nem próbáltam: LINK

Sokkal stabilabban eltalálom azóta a féktávokat, egyenletesebb köröket tudok menni... Az OR miatt mondjuk már ez nem foglalkoztat, de ha az OR nem lenne, most tuti, hogy egy 144 Hz-s FreeSync monitorra gyűjtenék amin képtörés nélkül mehet a 120 FPS... ;)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.03.06. 11:17:44
  • Pitti
    placebo
  • barcalaci84
    én nem tudom a tudósok mit mondanak, de az biztos , h mióta 100-120 fps körül játszok (kb 2 hete cseréltem a videókártyát) azóta sokkal gyorsabbnak és ügyesebbnek is érzem magam:) pedig 1 nagy TV-n játszok

felette mondjuk már nem éreztem jótékony hatását...
    de 60fps sapkával nem tudok olyan kört menni mint 100 fpssel
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2017.03.06. 10:44:03
  • Pitti
    freesync monitoroknak is általában csak 75Hz a függőleges frissítésük, britt tudósok szerint ez még kevés.
  • arty
    gsync/freesyncel ott jön meg! ;))
  • Pitti
    bocs ezen csak kacagni tudok...
    engem meg az lep meg mikor embereknek kifolyik a szemük a tearing miatt de stabil 200 fps-től élveznek... és azt hiszik, hogy ott jön meg a valós fizika... ja hagyjuk már
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.06. 10:06:22
  • tobias88
    V-sync? Eszembe nem jutna bekapcsolni a lag miatt. Érdekes, hogy ahány ember annyi szokás. Mastersen például volt panasz rá GTX970-el, hogy 65 fps-re lemegy a játék a rajtnál 3 monitoron és hogy ez mennyire kevés (szerintem is), már már játszhatatlan. Nekem például most a vasárnapi teszt versenyen 35re lement, az már tényleg játszhatatlan volt, mindig visszaesek ez miatt rajtnál pár helyet
  • Alexease
    Folyamatosan optimalizalnak, mindig erdemes utana nezni/allitani. Foleg a konzolos megjelenes kornyeken voltak "egyszerusitesek" es tunningok. Plusz a kezdeti "most mar mukodik, had menjen" allapot, reszegysegenkent kidolgozasra kerult.
  • Pitti
    Minden rosszban van valami jó, bekapcsoltam a PP-t hogy lássam a rev-ledeket, és meglepetésemre nincs fps dropp, se stuttering, se lag semmi.. Ráadásul fel is húztam a finombeállításokat is high-ra. ezen kívül minden maximumon, (kivéve a tükröződés freki statikus)
    És mindez egy darab GTX970 három monitorral 5760*1080. Nem tudom mikor optimalizálták, de le a kalappal! Szerintem 1.0 óta nem állítgattam grafikai beállításokat, szóval nem tudom mikortól lett jó :)
    vsync on ...stabil 60 fps továbbra is... így PP-vel a féklámpákat is jól látom messziről... egyébként szokni kell a homályos részletek miatt.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.06. 08:18:17
  • danikosz

Sziasztok!
    Kedden rajtol a VSR AC Mazda MX5 Cup! Az első forduló az amerikai Laguna Secában lesz, ahol ma este egy tesztfutam keretében körözgetni is fogunk. Sok szeretettel várunk mindenkit a mai tesztfutamon és a keddi éles fordulón is!

Vasárnap esti tesztfutam infók
    Keddi futam infók és jelentkezés
    Bajnokság infók és jelentkezés
  • Thread
    Ez tenyleg felborul, es valami elborult fizika miatt repul is.
    Nem volt ki a negy kereke, de gondolom potkerek se volt benne.
  • arty
  • Thread
    Az Asetto-ban fel lehet borulni? Repulni mar sikerult de borulni meg nem.
  • goldboy
  • Pitti
    Legalább annak örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül
  • barcalaci84
    acs.exe leállt
  • goldboy
    A legvégén mi volt, repülő szőnyeg?
  • barcalaci84
  • GeriDoc
    Viszont a kupás Porscéba belekerült a blokkolás visszajelző. Vagy benne volt eddig is?
  • GeriDoc
    Megnéztem, ugyanaz nálam is. A 458 GT2-ben szinte nem is látni. Viszont bekapcsolt pp-vel (mindegy melyikkel) továbbra sem tetszik az egész.
  • Pitti
    És nálad hogy néznek ki az rpm ledek? pl 458 gt2-ben ?
  • Pitti
    Sajnos az nem igazán segít,
  • El Gigante
    én sem használok pp-t, tiszta homály az egész
  • domotec
    A "PageDown"- al vedd lejjebb a százalékot a játék közben. Autófüggő egyébként.
  • Pitti
    Mindent végigzongoráztam az összes beállítást kipróbáltam, annyira fényes-homályos mosott az egész, hogy nem jó sehogy sem
    Néha olyan fehér az aszfalt meg a sóderágy mintha hó lenne.
    PP nélkül teljesen jó és szép minden :) A féklámpa nem piros abba már belenyugodtam de az RPM ledeket látni szeretném :)
    Már azon agyalok, hogy videokártyát cserélek és kipróbálom az AMD-t. Nem hiszem el, hogy ez csak nekem nem jön be... valami tuti nem jó :)

Ja és azt megsem említem, hogy pp nélkül nincs fps drop vagy stuttering sosem, az sem mindegy. :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.02. 09:54:34
  • Alexease
    Eleve PP-hez lovik be a texturakat es shareket, vagyis anelkul tuti nem az gazi.
    Probalj sajat PP-t "csinalni/allitgatni (..\assettocorsa\system\cfg\ppfilters\).
  • Pitti
    Van egy kis bajom... nem használom a post processinget, mert nem tetszik túl fényes, stb... mindegy is... Viszont azt vettem észre, hogy PP nélkül egy ideje nem jók a műszerfalon a led visszajelzők, pl fordulatszám, illetve egyéb ledes kütyük, értem ezalatt, hogy nagyon halvány szinte alig látszik. Most PP-vel lett olyan mint nélküle volt. Azelőtt pp-vel "vakított" udvara volt a ledek fényének, most meg olyan egyszerű világítós mint PP nélkül volt előtte...
    Az 1.11 verzióval még jó volt, kipróbáltam a virágbolti verzióval ...nem tudom mikor lett ilyen.
    Van-e valakinek javaslata azon kívül, hogy használjak PP-t?
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.02. 08:03:19
  • lac coo
    Igen, koszi, kozben ez tortent, leszedtem egy idei afx-et, azzal jo minden. Mondjuk vicces , hogy maszek dll kell a raytrace-hez mert letojja mindenki ...:))
  • trialboj
    AE, preview glitch : Ez inkább csak egy bug. Próbáld meg ujra rakni a szoftvert. Lehet a win régi, és összeakadt valami.