| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
esti mese...se tordelve, se atnezve :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Attol fugg mennyi penzt szansz ra. Itt anno leirtam a tortenetet, t500 volt elotte g25 , egyszer csak a kezembe maradt, (persze azert, mert olyan eros volt pont a feknel a rugo es gurulos szekem volt, hogy abba kapaszkodtam fekezeskrol). Persze ezt nem kell tudnia a gyartonak, na meg a logitechel sok-sok evig igy toltam, minden problema nelkul Pedig abban meg kemenyebb rugo volt. Ami vicc a legujabb 600 euros kormanyuknak is pont ugyanez a felfogatasa, hogy tudjad cserelgetni a kormany kerekeket.
Tobb mint egy eves volt, visszakuldtem a boltba es az idiota boltos anelkul, hogy megkerdezte volna tolem, visszakuldte a nagykernek, aki azt mondta, nem javitjak, igy a teljes vetelarat visszakaptam. A magyar torvenyek szerint ez a halleluja a megtisztulas es a paradicsom egyben, vagyis ennel jobbat nem akarhatok. Mondom de akarok, akkor adjak vissza a torott kormanyom, mert 10 perc alatt megcsinalom es hasznalhatom tovabb, mivel azota tobb mint 20%-kal ment fel a vetelara, tehat kenhetem a hajamra a penzt, nem tudom potolni es akkora kinalat sincs, hogy alternativa legyen. Ezt felvazoltam meg a bekelteto testuletnek is, fel se fogtak amit mondtam. Mondom a termekemet eltuntettek, megkerdezesem nelkul. Penzt visszakaptam? mondom visszakaphatom, de a tulajdonomat akarom, nem a penzt! De hat mar tobb mint egy eve hasznaltam es teljes vetalarat kaphatok!
Azt mondtak ilyet senki nem akar bla bla, total idiotak. foleg, hogy 1 ora magyarazas utan sem tudta milyen termekrol beszelunk egyaltalan, pedig valami autos szakmaban otthonlevo emberke volt.(lathatoan szamitogepet meg nem latott :) )
Aztan meg a thrustmastersnek is felvazoltam, akik mar siman kicsereltek volna, nem olyan korlatoltak mint kishazankban, ha mondok egy serialt, igen am, de ami fotokat csinaltam azon pont nem volt meg, es a buzi boltosek mas szamon tartjak nyilvan, a szamlan sem volt rajta. A thrustmaster mar azt is mondta felhivja a nagykert is, ha megadom a szamukat, hogy egyeztessenek. A suttyo magyar boltos ezt sem tudta elintezni, illetve nem akarta, mert a nagyker ugye Nemetorszagban volt ahonnan beszereztek es a "titkos" beszallitoja volt. Valamit mutyizhatott. Allitolag felhivta oket tobbszor is, de naluk sem volt meg az a szam, ami a TM-nek kellett volna, hogy lassak valoban visszajutott hozzajuk a torott kormany. Aztan rohadt olcson vettem egy uj g27-et, mert jott az uj ami szinte ugyanaz a mechanika a g29 a regi forgalmazasat befejeztek.. Azt most hasznaltam majdnem masfel evig, es eladtam 10 %-al olcsobban, mint vettem Nem tudom mit van rakattanva a nep ennyire.
A mai napig aruljak a t500-at, de nem akartam harmadszorra is visszaszokni a fix pillango fulekre, illetve igen gagyi ventillator van benne es par perc jatek utan be is kapcsol, mint egy rossz hajszarito olyan a hangja, meg 50 %-os FFB eronel is, mert hamar eleg meleg lesz a kormany belul, hogy mukodesbe lepjen. A kormany hiaba rohadt halk magaban egy logitechhes kepest. Hozzatennem a g27 is halk marmint amikor forog egy g25-hoz kepest, de az a gagyi muanyag kattogas valamilyen erohatasoknal kicsit kiabrandito. Illetve messze nem kepes olyan finom es gyors mozgasokra a fogaskerekes felepitese miatt, mint a TM kormanyok.
2014-ben megjelent a t300 amiben azert par dolgot elvileg tovabb fejlesztettek. ha jol emlekszem 2010-es t500-hoz kepest. Bar papiron abban is jottek az uj reviziok, de embert nem nagyon talalsz aki azt mondta ez meg az javult benne. Azt gagyi pedallal adtak alapbol, de van mar annyi valtozat belole, hogy csak na, vagyis van olyan kiszereles amihez harom pedal van es hasonloan a logitech-hez bor boritasa van a kormanynak, nem parasztvakitos huzzal kesztyut hozza (Alcantara) vagy muanyag mint a t500-nak is. Hozzatennem semmi baj azzal a muanyag-gumi kombovala tm kormanynal, elobb zavart a bor kormany varrasa a logitechnel, mint a muanyag kormany fogasa.
Mivel vacak "ujgeneracios" konzolokat nem tervezek venni, foleg nem autozas celjabol, viszont a win 10 ota 100%-os kompabilitas van (minden gomb mukodik mindenhol) az xbox kontrollerekkel, igy nem a ps kompapilits verziot nezegettem hanem az xbox-one-osat, amiben epp volt harom pedal es bor kormany.(nem Alcantara).TX Racing Wheel Leather Edition es meg eleg olcso is volt.
A vicc az egeszben, bar meg csak tegnap este ota nyuzom, hogy kurvara nem ugy van kiosztva, azonositva egyik gombja se mint egy kontrollernek, vagyis a rafestett gombok, nem azt csinaljak amit varnal. Igy kar volt ebbol a szempontbol az xbox-os verzio iranyaba elmenni.
A ventillatorja meg nem kapcsolt be, bar most tel van, es meg nem nyuztam annyit. Az biztos ilyenkor mar reg porgott a t500-ase es azt sem hasznaltam erosebben.
Azt is kifejtettem regebben, marmint jonehany probat, mindenfele modositott fekpedal megoldast, melyikkel mire jutottam. Igazabol az osszes verzional fixen hozom barmikor a magam fekutjaim, mindenfele rafeszules nelkul. A lenyeg, legyen egy pont, ahol mas ellenallast erzel. illetve onnan segit, ha tovabb kemenyedik (progressziv) Az meg teljesen egyeni megoldas fuggo, hogy milyen erosre csinalod, es hogyan. Itt is mukodik, hogy 2 millimietere benyomasert plusz kiloval terheled a pedalt, nem kell ehhez loadcell..
Nezz meg egy t3pa pedal videot, hogyan van megoldva ez a felkemenyedes, gyakorlatilag egy gumidarabot teszel oda, amit allithatsz, annyi kulonbseggel, hogy gyarilag adjak. A sokat latott, probalt ember koran tud mar ezekhez alkalmazkodni Kb fel ora utan, maris hoztam a fekutjaim, teljes biztonsaggal.
A legjobb az egeszben, hogy te tenyleg azzal a 0 ellenallos pedallal gyorsabb vagy itt mint a gtr-masters versenyzok min 90%-a, (szoval gyorsabb mar nem leszel. Mi a fejedbe se latunk, vagyis azt sem lehet mondani, hogy stabilabban hozod (ra sem feszulsz) a kemeny fektavos kanyarokra, mert lehet, hogy te most is igy mukodsz a jelenlegi verzioval. Azt el lehet mondani, hogy egy atlag ember, foleg, ha lehuppan jatszani, es nem fix cockpitben tolja, ahol a tavolsagokat mar megjegyezte az "izommemoriad" konnyen hozod a stabil fekutakat.
Nem olvastam utana mit hereltek ki a t150 eseteben. De ha azt az erzest keresed, es ezekben az arketegoriakbam hogy hude fasza, akkor nem a logitechben gondolkodnek.Ha szempont meg, hogy ne kattogjon, akkor meg plane. (amikor meg 2 eve megvolt mindketto parhuzamosan, mondtam amugy gyere probald ki...)