• croatianus
    A TrackIR-t repszimekhez találták ki, és főleg légiharchoz gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Meg lehet oldani ugyan "hüvelykujjas nézelődéssel" is, de az inkább csak kínlódás. Sokat kell tökölni a beállításokkal, de ha az meg van, és megszokod, egyáltalán nem érzed természetellenesnek, vagy életszerűtlennek, sőt. Először nyilván furcsa, mivel itt mégiscsak arról van szó, hogy két különböző dimenziót kell összehangolnod. Ez a dolog ugyanúgy megvan a VR-el is, azzal a nagy különbséggel, hogy a látásod (és a hallásod) számára nincs semmi támpontod az egyikkel, vagyis a valóssal kapcsolatban, és ez okozza egyeseknél a vegetatív idegrendszer lesokkolódását egy jó kis rókázással, hasonlóan a tengeribetegséghez. De nyilván egy idő után ez is megszokható.
    Nekem egyébként eszembe sem jutott volna autószimhez összetákolni, az RBR-rel például nem működött, mégis elég jól el voltam nélküle. Még rF1-hez próbáltam ki annó, és úgy maradtam. Tény, hogy nem lenne nélkülözhetetlen, de mivel megszoktam, nekem már anélkül lenne furcsa.
    Ha úgy gondolnám, hogy megér nekem sokszázezret a lehető legjobb megoldás, akkor talán három jó nagy monitorra (ja, meg hozzá a legerősebb videókártyára) szavaznék. Amíg a VR felbontása nem elég a műszerek rendes leolvasásához, addig szerintem nem nyerő (repszimhez meg kimondottan használhatatlan).