Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
Mert üzletileg rossz döntés lenne azokat a végére hagyni amire nagyobb igény van.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Adam Jonas
És honnan tudod, hogy pont ez az a 3-4 autó, ami a többséget nem érdekli?

b-type
csinálják..ennyi, leírhatnák hogy melyik hány százalékon tart, de nem így csinálják, egy csomó autót csinálnak és egy csomó jön is, pont az nem jön amit vársz, hát ez van...nyilván van egy sorrendiség ahogy nekik azt gondolják hogy jó.
Nem tudom mit nem tud az engine, megoldották az AWD-t, gondolom nem fog nekik gondot okozni a hibrid.
Sok mindent csinálhatnának másként, neked ez a két autóról kell infó, másnak más autóról, megint másoknak meg megint más...és azért a saját fejlesztői mozgás is fontos.
Nyilván az a 3-4 lesz a végére hagyva amire a legkisebb az igény

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Adam Jonas
Köszi. Attól, hogy be lett ígérve 42 autó, és mondjuk pont az a 3-4 nem jön ki, ami esetleg érdekelne is, nem vagyok kisegítve a vízből.

Leírom még1x: nem az a legnagyobb baj, hogy nem jött ki, hanem az, hogy azóta se hallottunk róla semmit. Nem tudja az engine, nem hajlandóak megcsinálni, licensz gondok vannak, szarnak a fejünkre, bunkók vagyunk és nem érdemeljük meg, stb. Valamit "lökhetnének" igazán információ szintjén.

Jó példa erre az Automobilista legutóbbi update-je: leírták, hogy van egy adott feature, dolgoznak rajta, de a következőbe biztosan nem lesz benne, mert aki azért felelős volt, azonnali hatállyal elhagyta a csapatot. Nem felejtették el, dolgoznak rajta tovább, csak később fog megjelenni.

Ennyi infó bőven elég lenne pl., hogy mi van ezekkel.

b-type
Elég sok minden be lett ígérve, és jött is elég sok minden, rákeresve ennyi:

(At least) 42 new cars!
And here we go: Kunos Simulazioni welcomes Maserati Automobili, introducing the world-famous manufacturer to Assetto Corsa in 2016 with some of its most iconic cars and most recent models. Any clue? Here you go: have you ever wondered how Fangio felt driving F1 cars in the ‘50s?

Thanks to the success of the Audi R8 Ultra 2014, and as a response to the requests of our fans, we are going to replicate the brand new R8 Ultra 2016. The new amazing Audi car will not come alone, since we are also working on the Audi R18 E-Tron, TT VLN 2014, TT CUP 2015, A1 S1, Sport quattro S1 E2 and TT 2015 models.

Assetto-san!
It seems that AC fans never have enough of Japan: then, they might be glad to know that we are bringing you the Toyota Celica, Supra, AE86 and TS040 Hybrid, as well as the Nissan GT-R 34 Skyline and 350Z Nismo 2015! And the list might not be over, just let us work…

Italians do it…red
Yes, in Italy red is for Alfa Romeo and Ferrari. We can’t unveil now all details, just wait and see, we will not disappoint you.

British Style
The 650 GT3 was the first car unveiled of the recent line-up of McLaren – but not the last: the new 570LS and P1 GTR™ will further expand the grid of supercar and hypercar races in Assetto Corsa!

The new entry
During 2015, we had the pleasure to meet Praga Cars. Let us introduce you this car manufacturer and its awesome Praga R1! Soon™ in Assetto Corsa.

Adam Jonas
Lehet, hogy van egy valag, ugyanakkor be lett ígérve mindkettő az Audi és Toyota licenszel. Ha meg nem tudják perpillanat megoldani, az sem gond, csak legalább írhatnának róla valamit, hogy mi a szitu, hogy áll. (Hasonló dolog b*ssza a csőrömet most az R3E kapcsán is.)

b-type
Autóból már van egy valag, múltkor még pálya kellett...meg sztem is inkább pálya jöjjön. Oké hogy Le Mans, de egyébként meg alig lenne használva, mert kevésbé szórakoztató mint gyors egy LMP1

Adam Jonas
Ja tényleg, még az is. 😄

bmwcrash
Audi R18-ról is volt szó nem?😄
Tomsteel
Szerezhetnek tőlem űrsikló licenceket is, amíg egy istenverte szabad autóválasztást nem bírnak kiokádni magukból...<#boxer>

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

bardocz
Szerintem egyiket se tudja jelen állapotban leszimulálni a program.
Adam Jonas
Aztán majd az LMP1-es Porsche is olyan lesz, mint a Toyota TS040, amire már lassan bő 1 éve várunk...

Véhéhéhééégre!
Hát nem tudom, nekem lehet meg fog érni akár tíz ojrót is.<#idiota>
Remélem, a kis 550 szpájdert is "felgyáriasítják".
b-type
lehet jobban fogyott volna, de most volt nemrég a Japán pack, előre meg nem kell keseregni hogy mennyi lesz..majd meglátjuk

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

arty
(csak addig tologatták, hogy odaérjenek a forza és a gt megjelenésére... oké, más közönség, de mégis - ótókás uborkaszezonban (junius-július) tuti jobban fogyott volna, ráadásul ps4en pláne "éhes" rá a közönség szvsz)

porsche frankó, de ez tuti nem 5 eur lesz :/ (és/de ha már drága, egy germán pálya is jöhetne hozzá! vagy ehez jön a redbull? :/ )
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.06.17. 17:07:31

Forza.

b-type
nohát, zsír. <#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Assetto Corsa

Today, Kunos Simulazioni and 505 Games are proud to announce that after more than 12 years away from the sim-racing world, the Porsche Brand will be available as exclusive DLC content available for the PC and forthcoming console editions of Assetto Corsa.

Assetto Corsa has established itself as the leading and benchmark PC racing simulation experience thanks to its focus on purity of handling, accuracy of cars & tracks, and the trust of automotive partners to feature premium licensing content and top class manufacturers.

The close partnership extends to the creation of 2 DLC packs that will deliver the most accurate Porsche experience for fans and motorsport enthusiasts worldwide across a variety of classic and new Porsche models alongside the provision of customised software for virtual experiences worldwide at selected Porsche dealer and race centres.

Joining the available PC version, Assetto Corsa will hit the track on Xbox One and PlayStation®4 on August 26th in Europe and August 30th in
North America.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

És megcsinálták <#awink>
Remélem azé nem csak dlc-kre gyúrnak és a content felbővül a konzolos kiadás szintjére.
Lesznek benne olasz verdák??? <#zavart1>

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

barcalaci84
Én 2.0 -s értékig toltam fel😊
Így dk2 -ben is elégedett voltam a látvánnyal,tavolba is korrekten ellatok ... és valóban sokkal jobban lehet érezni mindent hisz ugye eleve így tényleg valósak a méretek ,távolságok stb...
alma2
Nem kell atallitgatni vissza monitorra,(eleg remalom elinditani jol vive-on, mivel hivatalosan nem is tamogatja) van olyan uzemmod, hogy a windows desktopot kiteszi a sisakba, egy altalad szabadon beallitott kijelzo meretre ami lehet kb 1 metertol 10 meteres, illetve az ivet is szabadon allithatod, tisztara mint a moziban, igy gyakorlatilag a legtobb jatekot lehet oriasi vasznon jatszani 2d-ben.
Ami durva, most mar azt is tamogatja, hogy amelyik jatek megy 3d-ben, sbs modban, azt a kivetiton is 3d-ben latod, pont mint a tv-n. Igy mondjuk eleg jol latszik a kulonbseg mi az amikor benne vagy a vilagban, vagy a vasznon van 3d-ben valami elotted, eg es fold.

A brand hatchre visszaterve, kb 15. korre sikerult osszehoznom egy jo kort 2d-ben, ami fel masodperccel jobb lett az elso koros vr-s idomnel, Szoval valoban a jatek valtozott (gyorsult) ennyit.(vagy vr-ben vegre megtalaltam az idealis ivet, amit monitoron anno nem sikerult es ezt kamatoztattam.) Viszont ismet vr-ben elinditva a masodik korben maris ravertem erre az idore.
Mig 2d-ben folyamatosan a palyan kivul nezelodom, referancia pontokat keresve mikor rantsam a kormanyt, es relative sokat hibazom addig vr-ben tenyleg csak az uton van a szemem es jon erzesbol, hogyan kanyarodjon az ember. Ez 3 monitoros rendszeren, sincs meg egyaltalan. (igen probaltam itthon).

Barcalaci jut eszembe multkor kerdezted, igen erdemes szerkezgetni az oculus.ini-t, ami gyakorlatilag egy supersampling cucc, (amit amugy a legtobb normalis vr-es jatek tamogat realtime a jatekon belul, egybol latva a kulonbseget.) Csak ez a legeroforass igenyesebb Cucc, amivel a receket el lehet tuntetni, amig nincs uj kartyam orulok, hogy megvan igy a 90 fps 2 autoval 1.0-as erteken 😊
Valahol 1.8 koruli erteknel mar azt mondtam, igy nem hanyom el magam a recektol.

Irtak anno, hogy a playstation vr is gyakorlatilag mint ahogy a tv-k is tudjak, mivel keves a kraft benne, duplazni fogjak az fps szamot, hogy meg legyen talan a 90 vagy mennyi is ott a cel, a lenyeg, hogy a vive is tud ilyet, be is van kapcsolva automatikusan. Erdemes ezt kikapcsolni pl az ac-nel, mert ha nem birja a kartyad, belovi 45 fps-re, es azt duplzagatja, ami eleg jo eredmenyt hoz de nem tokeletes. (A legtobb jateknal jo, ott fel sem tunik)

Illetve ha az ac-t, ugy inditod az revive-val, hogy a steam vr modban van, akkor nem porgeti fel a grafkartyam teljesen, es elvezhetetlenul akad.
Szoval jatek indit revive-val, majd amikor tolti a palyat, ugyis elindul a hatterban a vr es igy tokeletes.
Illetve erdemes kikapcsolni a mindenfele appot, (vagy csak a legfontosabbat benthagyni, nezni van e performancia csokkento hatasa) eddig sosem tunt fel, de nemelyik pont annyit lassit, hogy ne birja a gepem a 90 fps-t.

szerintem

Szabi
<#finom>

"Nulla tenaci invia est via"

SteamDB-n új bejegyzés:
Italian Pack <#eplus2>
lac coo
Legutolso update lazan hozott ket masodpercet .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Nem kell régi köridőket keresni, menj tíz kört monitorral, tizet vive-val😊
alma2
Volt valami nagy valtozas mostanaban az ac-ben?
Mar jo reg toltam, mondjuk 2 honapja komolyabban, most egy kicsit nekifekudtem vive-val, a motion sickness elmult par ora alatt, most mar barmikor le tudok ulni ele. Persze a ritkan csinalt dolgoknal, pl tolatas, egybol fordul a gyomrom, azt meg kell szokni.
Az elejen, ha kipordultem egyszeruen becsuktam a szemem, hogy ne dobjam ki a taccsot.
Most mar orakat is tudnek korozgetni a nordon is mindenfele mellekhatas nelkul.
A lenyegre terve, megint nullaztak valamikor az rsr-t, de volt elmentve egy ket setuppal korido. Azoknak neki ugrottam es gyakorlatilag az elso sikeres kornel pl bathrust javitottam 2 masodpercet, mindenfele erofeszites nelkul.Az elso kanyarnal fel a dombra, ahol emlekszem mindig vert izzadtam, mikor hol, mennyire fekezzek, (a legtobben ott vertek ram par tizedet, a tablakat a kornyezetet sem nezve csak az ivre fokuszalva, erzed mikor kell fekezni, meg az ivet a tererzet tokeletes, ezt nem lehet fokozni. Utana siman tobbszor is megfuttam ugyanezt a jo idot. Az elobb emlitett szamomra kritikus kanyarnal 0.7 MASODPERCET javitottam.
Persze a tererzeten felul, valamennyit biztos segit, hogy 60 fps helyett 90-el tolom, jo keves latencyvel, de ezt a harom dolgot osszeadva gyakorlatilag barmilyen megcssuszasos esetet megfogok konnyeden, szinte teljesen levett hatso szarnnyal. (tatuus formula).
Meg volt egy elmentett koridom brandhatchrol is, ezzel a kocsival ott 3,8 masodpercet javitottam masodik korre, ami eleg hihetetlen.
Na nem tudom ennyire nem kocsikaztam jo idoket ezeken, vagy ennyit segit az egesz.De az utobbira tippelek, illetve a jatek valtozasara.
Na mindjart keresek koridomet bajnoksagrol a gtr-mastersen, az megmondja a tutit, hogy mi tortent itt.

szerintem

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

b-type
Én nem utálom az iR-t, honnan gondolod hogy igen? ...nem szeretem mikor idehozod, mert oda nem viszed az AC-t promózni, és nem költenék ennyit szimes játékra, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy 2-3km-re itt egy pálya, és itt nem vizslat rendőr hátha megfog miközben valami rendszámnélkülivel lopakodsz a pályára (meg ismerem is), mint múltkor a Cadillac-l felnyitott motorháztetőn logó 5lityis 'benzintankkal'.
becsülöm őket hogy ennyit fektetnek ebbe az egészbe...ezen felül nekem nem jön át,ennyi de nem hinném hogy ezeken túl bármikor saraztam volna.
A setup meg, hát rajta...én továbbra sem látom értelmét, ahogy eddig sem, és nem a fix setup-t tartom megoldásnak az egy alaphelyzet bizonyos sorozatokban, a megoldás az lenne ha közelebb hoznák a virtuális versenyzőt egy valós versenyző kihívásaihoz, mit jelent telemetria alapján menni, ez alap...mint szorzótábla

Csak,hogy belevauzzak.
Sztem jó dolog a setupolás,jó vele szórakozni,ha érti az ember mit ,hogy kell,de!-aki nem tud 1-2 tizeden belül menni 10 kört egymás után,annak tök felesleges.Az igazán jól setupolos emberkék képesek erre,érzik,látják az időben,mi mennyit hoz.Na ha valaki 5-9 tized ,vagy nagyobb szórással tud csak körözni,abban bőven benne van a hiba faktor.
A vicc az,hogy sokszor mentem fix setupos versenyeken elég komoly külföldi arcokkal az Ac ban,és mindig ugyanazon pár UFO harcolt az első helyekért.Aki gyors,az szinte bármivel gyors,mert tud alkalmazkodni.
Pl pár szervezett futamon indulva érdekes módon azt tapasztaltam,hogy sok jó pilóta van,ha unalomig begyakorolt pályán,az unalomig begyakorolt autóval kell menni.Ha meg csak random van egy fun,az első 5 embert kivéve a többiek szinte csak bóklásznak a pályán.Kevés olyan ember van aki bármikor bármivel tud rögtön jól menni.Ezt hívják tehetségnek.
De ez csak egy játék!Jó játék!Komolyabb embereknek.(az ismeretségi körömben alig van aki 30 alatt van)

Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2016.06.15. 15:41:10
Alexease
Es hogy az iR-rel peldalozaak, de csak azert, mert CSAK ott vannak az "emberekre fixen rakenyszeritett" sorozatok (😄DDD) es mas programban ez a "setup problema" nem all fenn (fixalhato minden): jelenleg ~50 sorozat van, es ebbol 15 fixed setup-os. Persze nincs mindenbol, de a nepszerubbekbol igen, neha duplazva a sorozatokat (setup-os es fixed is van).

Vagyis meg a "kozutalat targya" iR-ben is (😄) el tud hatarolodni valaki az "ertelmetlen es hulyeseg" setup-olastol😊
Alexease
Es ez mind ugy, hogy en is ezeket irtam tomoren, hogy mindenki tutit akar, de amikor mar "minden" van (pl. tuti F1 es hozza minden beallitas es kapcsolgatas) "nem biztos, hogy az annyira jo buli" (ertelmetlen, hasznalhatatlan, maceras stb.) 😊

Szerintem felesleges ezt ilyen komolyan venni es elasni az egesz szimes dolgokat. Ezek a programok nem csak a vezetest PROBALJAK szimulalni, hanem magat a "versenyzest": beallitas, vezetes, nezetek, nehezsegi erok es mozgasok, verseny helyzetek, ellenfelek, dinamikak, napszak, idojaras, serulesek stb. stb.

NEM kotelezo mindent hasznalni, minden megkerulheto, kikapcsolhato, egyszerusitheto, fixalhato.

Ugyan igy a setup-olas is kikerulheto. Minden szimben van lehetoseg fix setup-pal indulni. Meg a vaskalapos iR-ben is vannak fix setup-os versenyek, ahol "semmit" nem lehet allitani az autokon, vagyis csak "pilotat jatszik" az ember😉))
b-type
Na ez az, ilyenkor villan be az amikor K. Norbi beugrott Porsche-ni, már vagy másfél órája pörögtünk a szerveren, talán Road America-n, aztán jött Norbi és hát mit hazudjak 3 kör volt hogy kaptunk 8tizedet.
Ez akkor nagyon nagyon szr volt, nem voltunk lassú arcok, még Juan is ment a csapatban.
Talán kormányszöget állított Norbi, ha jól rémlik akkor még valami régi kormánya volt.
Na mindegy, kijött aminek ki köllött jönnie Alex több oldalas setup beállítás képe kapcsán, aztán mindenki úgy csinálja ahogy akarja 😊
Régen a fizika is fontosabb volt mint a grafika, még az rF1 topik elejében emlékszem ilyesmi beszélgetésekre, aztán most ott az rF2 a tömegek örömére.
Lenne ötletem hogy kellene megszabadulni ettől a click klikkelgetéstől, de az én ötleteim valóban elég radikálisak ahogy azt írta is Bardocz 😊
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.06.15. 13:48:07

Viszont azt a verziót is végiggondoltam, hogy ha tegyük fel egyik patch-ben kivennék a setup-ot az összes verda mögül, az minden lenne nekem, csak nem szórakoztató. Az alap set többnyire nem tetszik nekem, nem az én ízlésemnek való, ha nem tudnám magam hangolni az autót, akkor nem lenne benne sok örömöm, azt vezetgetni. <#vigyor2>
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 13:31:59

b-type
én sem tudom, ezért kérdeztem hogy akkor mit szimulál? egy nem való életet? 😄
...ha viszont szórakoztatás a célja, akkor miért tartalmaz szinte szimes hagyományként egy egyáltalán nem szórakoztató dolgot?...amit vagy minimálisan használ a felhasználó, vagy megkerüli egy letöltéssel..
Na aki viszont foglalkozik vele, az a belefektetett idővel és energiával semmire sem megy,...mert hogy Huttu nem pattant ki a próbaköre után és ragadta ki a villáskulcsot a szerelő kezéből abban is biztos vagyok, nem jó semmire, talán egy elenyésző rész elindul adatokat olvasgatni és összeszedni sok infót...belőlük sztem modder lesz mert őket ez a része jobban szippantja mint a vezetés

bardocz
Nem tudom minek a való életet ebbe belekeverni. Akármennyire is jó szimulátor, egy szaros játék marad, aminek a célja a szórakoztatás. Értem én, hogy neked mérnök kéne, meg jó lenne, ha fizetni kéne balesetek után (Te ötleted volt, nem?), de ez max neked hiányzik, meg annak a max 100 embernek, akik pénzre mennek szimvilágbajnokságokon, a többség ezt telibeszarja, keresnek egy setupot a fórumon, és hacsak nem valami elbaszott autóról van szó, mint pl F1, 10 kör után bármelyik ismert pályán nagyon jókat lehet versenyezni.
b-type
azért egyébként nagyon megnézném ezt a szitut...ott a versenyautó, f@sza technika meg minden, matrica is, meg modulárisan szerelhető meg csipketerítő...mész hogy pályára gurulj, a technikai része meg azt mondja, figyelj...nekem most se időm-se kedvem ezzel foglalkozni, menj azt gurulj egy jót... 😊) ha valami nem tetszik és nem félsz elbaxni akkor ott sarokban a meztelencsajos plakát alatt vannak a cuccok.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.06.15. 12:37:48

b-type
igen, mert ennyi is elég lehet...ez rendben is van ha úrvezetést akar szimulálni...akik néha indulnak Le Mans-n is szal ez nem leszólás.
De ha valaki versenyző, és ez a hivatása, akkor ezt nem engedheti meg, olyan autót akar amivel a legjobb esélye van nyerni.
...és akkor azt mondod neki hogy tessék itt van egy topshop-s szerszámkészlet hajrá.

lac coo
Vagy ert jol hozza vagy kevesbe.
Ha egy ilyen tobb oldalas F1 szetupot oda tennek egy vb f1 pilota ele szerintem kirohogne.Azert van a mernok , higy kitslaja higy lehet a pilota kedveben jarni, a szerelo meg kattot huz a racsnis kulcso. Aztjovan 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Azért nem CSAK arról van szó, hogy sokkal jobbak az érzékeik, reflexeik és jobban tudnak alkalmazkodni bármihez. A fizikának és annak ismeretének is van némi köze a dologhoz. Tudni kell, hogy reagál az autó a gumikopásra, és észre is kell venni, hogy esetleg mitől változott meg menet közben az egyensúly vagy tapadás. Mit kell csinálni ahhoz, hogy spórolj a gumival, vagy éppen hogy felmelegítsd vagy visszahűtsd.
Csak úgy tud alkalmazkodni villámgyorsan bármihez, ha érti is mi történt, mi történik, vagy esetleg egy változás mit fog hozni, és mit kell rá reagálni mondjuk ha elered az eső, vagy éppen felszárad, és javul a tapadás... Azt a négykerekű valamit érezni kell tudni kell vele egyensúlyozni, és ehhez érzék is kell és persze tehetség. Van aki 4 éves kora óta gokarttal szerzi meg a különleges érzéket, és lehet olyan akinek a szimulátorozás segít ebben gyerek kora óta.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.06.15. 12:01:30

bardocz
Ahhoz hogy jót szórakozz nem kell ennyi időt elbaszni szerintem, iR-ben tök jókat versenyzek random emberekkel, és nem kell hozzá rengeteget gyakorolni, meg setupolni, ha szárnyak nélküli autóról van szó, legalábbis részemről. Setupolás fontos lenne, ha az ember tényleg a top versenyzők között akar menni, és csak a győzelem a cél, de ha nem, akkor alap beállítást minimálisan módosítgatva el lehet lenni. Egy szezont végigmentem úgy benne kupás Porscheval, hogy az elején egy kis fórumozgatással nagyjából beállítottam, utána meg pályáról pályára guminyomást tologattam szinte csak, meg néha próbálkoztam pár dologgal, de időm se lett volna gyakorolni rendesen.
b-type
pénz, és szerződés... 😊
De alapetően a szórakoztatósági arány más, vezetni azért vezet kevesebbet, mert gumi, mert pálya, mert csapat, mert alkatrész...szimesnél meg kb. az áram.
kötheti a szerződés is, nem vezethet más bajnokságban, nem vezethet más márkát nemzetközi bajnokságban..
De a szimes ha egy autó beállításával dolgozik, akkor többet van pályán, többet vezet...mert most éppen a diffit lövi, utána 5 kör keményebb rugó lágyabb berugózás, aztán 5 kör széttartás-csapdőlés....stb. mre lesz egy olyan beáll telemetria nélkül ami kihozza a maximumot hát....nem kevés idő, nem tudnám azt mondani hogy ez az idő szórakoztató,...inkább értelmetlennek, és életszerűtlennek mondanám...és akkor mit szimulál?

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.06.15. 11:46:37

Az autósport sztem meg az végtelen baszakodás mintapéldája pár perc szórakozásért cserébe. <#vigyor>

Gondold el Norbi hány órát/napot "cseszik el" azért, hogy pár percre autóba ülhessen.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 11:32:59

b-type

Részemről ez az ellenérzés a setup iránt inkább abból fakad, hogy nekünk már kockának kell maradnunk? Ezek a lapok a számokkal..nem passzol.
Nagyon-nagyon kevesen vannak azok akik egy autót úgy be tudnak állítani, hogy nem lesznek gyorsabbak egy másik setup-l, amit mondjuk lehúztak egy olyan sráctól aki gyors és jó beállokat csinál. Ők tudják..oké, de ettől nem az a hülye aki lehúzza, 100* annyi emberre ne mondjuk hogy mind hülye...csak szr a rendszer.
kockáknak való, száraz, és rengeteg időt elvisz...egyszer biztos,..mert ha már nagyjából érti akkor jóval kevesebbet, de még akkor is többet mint ami a valóságban egy versenyzőnek a rendelkezésére áll.
..van benne egy kis minijáték feeling, és ezért lehet ragaszkodni hozzá...mert ha elég időt és energiát szánsz rá, vagy van egy csoport ahonnan jó setup-t tudsz húzni akkor előnybe kerülsz a többiekkel szemben....ez nem ördögtől való, a való életben versenyzők is szeretik ezt,...csak ez egy önbecsapás, sok dolga van egy versenyzőnek, sok melója van, de az javaraészt vezetés...ilyen vagy olyan megfelelések szerint, amit kérnek tőle, de vezetés. a telemetria kell.....és persze nem árt ha van műszaki érzéke, még előny is a kommunikáció során,..de a sorrendiség kb. ez.

Sztem teljesen más megközelítés kell. Az autóversenyzés alapvetően szórakoztató és az arány jóval kedvezőbb mint a szimesnél, aki rengeteg időt kénytelen azért elcseszni, mert ő kell csináljon mindent

Azt én sem merném kijelenteni, hogy a jó szimesek jó versenyzők lennének, vagyis inkább megfordítanám a dolgot, nem azért jó versenyző a két Norbi, mert jó szimes. Valószínűnek tartom, hogy ezek a srácok LEGO Racer-ben, vagy bármi más hasonló készséget igénylő dologban rettenő jók lennének, nincs semmi jelentősége annak, hogy a fizika reális, vagy sem. Itt a villámgyors reakciókon, a kifinomult szem-kéz koordináción és az hihetetlen alkalmazkodó készségen van szerintem a hangsúly. Sok jó szimes megtanulja, begyakorolja a fizikát, de egyből gondban vannak, amit valami komoly változás van, vagy szar kerül a palacsintába. Ezek a srácok meg bármihez bármikor egy pillanat alatt alkalmazkodnak és kihozzák belőle a maximumot, ez a készség a kulcs az autóversenyzésben szerintem.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 11:21:17

Nem hiszem, hogy a versenyzőknek az lenne a dolga, hogy megmondják mit állítsanak át a setup-ban. A versenyző azt mondja el, hogy mit érez az autóban és milyen jellegű változást szeretne a viselkedésben... aztán közösen jönnek rá, hogy az adott autónál, az adott szituációban és körülmények között milyen beállítás módosításokkal érdemes próbálkozni.

Egyébként ez nekik is egy félig meddig homály zóna, nyilván vannak alapvető igazságok, de sok dolog és összefüggés csak a tesztek és a próbálgatások során jön ki. Norbi is többször írt arról, hogy néz ki egy ilyen tesztelés és hogy próbálnak rájönni az autó működésére és hogy milyen állításokra reagál kedvezően az autó és milyen áron...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 11:09:28

Gadfly13
Szia
Pont most fejeztünk be vele egy bajnokit. link <#lookaround>

simraceseries.com

Teljesen egyetértek. Egy baj van sajnos, a versenyzők nem mondhatják el amit tudni szeretnénk. Ha nem vagy nagyon közeli ismerőse valamelyik Norbinak akkor teljesen lehetetlen őszinte választ kapni. Reklámnak minősülne bármilyen vélemény, ha pedig reklám akkor az hivatalosan fizetett reklám, akkor az meg már megint nem őszinte, hiszen azért fizetik, hogy jót mondjon... Ez sajnos így lesz mindig. Évekig azon lovagoltak sokan, hogy milyen híres versenyzők emelik az égbe a pCars-t ...hát hogyne... Olvashattuk Sutil tapasztalatát valamelyik codies F1 játékkal ...talán 2010 nem tudom már... aszongya olyan élethű mintha valódi lenne... jajjjmár <#idiota>

Egyetlen dolog ami azért mégiscsak elmond valamit, ha látom Norbiékat AC-val vagy rF-el online versenyezni, nem kell mondaniuk semmit, épp elég ha tudom mivel játszanak holtidőben 😊

Adam Jonas
(Itt az iróniát már senki sem érti....?! 😊 )