• AssettoDriftER
    Laikusként tenném fel a kérdést a tegnapi tapasztalataimról
    Felléptem egy szerverre a RedBull Ring & Ferrari 458 Italia S3 kombinációt választottam
    A pálya paramétereire nem emlékszem.
    Teszt jelleggel a slick gumit választottam (abból kiindulva, hogy az jobb tapadásilag mint a Trophy H bár azt nem tudom milyen gumi)
    Tapasztalatok:
    A féktávok mindenhol kb. 150m
    Castrol Edge (1) kigyorsítás 2.-ik 3.-ik fokozatban folyamatosan kipörgő kerekekkel.
    Remus szintén. (2)
    Schlossgold (3) Rauch(4) között folyamatos ellenkormányzással mert végig csúszkált padlógáz mellett.
    Würth Curve után a 6.-os kanyarban is izgett mozgott ott is folyamatos ellenkormányzás volt akárcsak a RedBull Mobile (8) ból kifele.
    Visszaváltottam Trophy H gumira és a féktávok rövidültek, 100m-en belül szépen be lehetett ereszteni.
    A kigyorsítások padlógáz mellett is sokkal stabilabbak voltak és a hátsó pálya második felében sem tört ki a hátulja.
    Slickkel olyan 39körül tudtam gumicsere után 1:35 körül.
    Gumikérdésben tehát ez a Trophy milyen jellegű gumi és miért ennyi a különbség tapadásilag a slick gumival szemben?
    PPersze örülök, hogy ilyen jól modellezték a gumifizikát mert érezhető volt a különbség tapadásilag, csak felvetődött bennem a kérdés a 2 gumi jellege között mi lehet a különbség?