• alma2
    Kicsit ellentmondok most magamnak, amit eve ota szajkozok, hogy rohadt jo dolog a trackir (most szamoltam kb 10 eve van) De repulos, helikopteres jatekokban. Autos jateknal egyertelmuen hatrany, mert elveszti az ember a fix tajokozodasi pontot, akar a fekezesnel, de leginkabb a kanyarokban, merre is hogyan all az auto. Repulos jatekoknal ugy lovi be az ember, hogy meg nem kenyelmetlen fejelforgatas mellett, na meg, hogy a monitort is lassa ,teljesen korbe tudjon nezni a fulkeben. (vagyis messze nem egy az egyben koveti a fejet) Sot en egy minimalis deadzone-t is szoktam ratenni, hogy egy kis feszkelodes, maskepp ules a szekben se okozzon mas nyugalmi helyetet neki. (bar ugye ezt barmikor lehet ujrapozicionalni barmelyik jatek kozben f12-vel.)
    A lenyegre terve, assetto-t meg ezer egy autos jatekot is probaltam mar az evek altt, es mindig a fenti velemenyre jutottam. mar egy ideje fix szekbol jatszom fix 100 cm-es tv elott. Igy most ujbol eloszedtem es kiprobaltam. Teljesen hasonlo velemeny alakult ki bennem, mig nem hala a nagy latoteremet kitolto kozeli tv-nek, atallitottam a trackit, egy az egyben fejkovetesre. Tovabbra is azt mondom, korbenezni mondjuk verseny kozben total fonal elvesztessel jar, akar oldalra nezni is. (eljen a hellicorsa mod, amit mindig mondok kotelezove tennem a futamokon) De a tv szelere nezve egy talan max 10-15 fokos fejelforditassal jaro mozdulattal, teljesen be tudok nezni a kanyarba, leginkabb az apexra, ami rohadt sokat segit (vallelunga palya tokeles teszt) Olyan szabad erzest ad, némi biztonsagot, elore tudom tervezni, hogyan tovabb, amit eddig meg sose tapasztaltam, ereztem, ugy erzem matol ilyen uzemmodban, fix hasznalatban lesz a trackir az autos jatekokban. Megyek megnezem iracingben is.
    Szep regeny lett :)

Ja az uj finn palyan a dirt rallyban (tenyleg ott is mukodik, de meg nem teszteltem), annyira bele tudom elni magam, hogy gyakorlatilag majdnem kieesek a cockpit szekbol, biztos vicces latvany lehetek :)
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.10.05. 13:41:01