| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Yag #32007 Szándékosan egy pályán megyek a kocsikkal, ( az említett Nordschleife) hogy nagyjából a kanyarsebességeket tudjam "másolni" . Bár más-más kocsikkal megyek szembetűnően nagy eltérések vannak egyes kocsik közt - gondolom a beállítások miatt is - mivel az egyikkel úgy lehet menni a pályán mintha zsinóron húznák alig tör ki, tapad, kanyarokban jól viselkedik egy másik autó viszont már a kissebb kanyarokban is megúszik, ingázik a pályán és egyik szélétől a másikig "inog" szinte alig lehet a pályán maradni vele. Megértem hogy kismillió egy beállítási lehetőség van és körülmény, akár még a páratartalom is befolyásoló lehet de akkor is furcsa, hogy ha a pályakörülmények változatlanok mivel szim mint a pálya felülete és éghajlati körülményei feltehetően más autó betöltésénél is "egyformák". Még is vannak olyan autók amivel szinte képtelenség jól menni másokkal meg könnyebb. Továbbra is Vintage autókról beszélek egyedi beállításokkal, rásegítések nélkül. Már az első körben érezni, hogy mennyire billeg, inog egy autó és mennyire kezelhető és vezethető az adott pályán.
A kanyarsebességeket természetesen igyekszik az ember úgy megválogatni, hogy az átlagban jó legyen de fura, hogy sokkal alacsonyabb építésű autó aminek elvileg a súlypontja sokkal lejjebb van és kevésbé várja az ember hogy kifarol pl, fékezéskor beszitál vagy jeltős enyhe kanyarban megúszik és irányíthatatlanná válik. Persze a Touristenfahrten videókon látni lehet hogy kevés is elég egy ilyen kipördüléshez a többit meg a fizika és tehetetlenség megoldja de ettől még bosszantó hogy úgy érezni vannak bizonyos autók amikkel szinte lehetetlen körbemenni, jó kört menni. Itt még nem is beszélek gyors és versenykörröl amit határon vezet az ember mivel mint írtam, legtöbbször csak élményvezetek. Persze benne van hogy az ember próbál gyorsabban és gyorsabban menni de ez még koránt sem versenytempó ... szerintem. Na jó. Akkor megyek gyakorolni.
Köszi a tippeket és jó tanácsokat, még jövök tippekért.