42876

banner
  • lac coo
  • lac coo
    A minimum force az amúgy mi ?
  • Alexease
    Amelyik program "fizikalisan, nyomatekbol" adja tovabb az FFB infokat a kormanyoknak, ott eleg nagy elteresek lehetnek. Ezekrt is kell minden szimbe sokfele allitas (kezdve a minimum force-tol a damper-ig).
    Az effekt alapu cuccoknal (ami iranyonkent bizonyos merteku es sebessegu "statikus" elfordulast szamol) azoknal nincs gond (pl. Codies).

Pl. a minimum force es a "nyugalmi" kozepen tartas erosen valtozhat kormanyonkent, es nem csak a fogaskerek vs. szijjhajtas miatt, de sokat szamit az 1 vagy 2 motor, a fogaskerekek milyensege, a motor tipusa, nyomateka stb.

Igy a szimeknel, ha valaki leszarozz valamit (persze csak kormannyal, es azokbol is jobbminoseguekkel, vagyis nem 270 fokos, csak rezgo, kikapcsolt FFB-vel es hasonloo agyremek:D), az elotte legalabb fel orat allitgassa es tesztelje, mert anelkyul semmit nem er a "szarozas" :D

Egy Codies cuccot gyorsan le lehet szarozni, ott nincs sok valasztas:DDDD
  • lac coo
    G27 esen nalam szornyu lett a nagy update utan, aztan egy patch-el javitottak rajta .
    Amugy tenyleg ahany kormany annyifele lesz a vegeredmeny, a napokban probaltam g27,fanatec porshe es tm t300-al is , homlokegyenest mas mindegyik. Sose gondoltam volna, higy nem csak az ero valtozik kormanyonkent....
  • bardocz
    És az egyik kormány erősödik ugyan arra a szoftveres változásra, a másik meg gyengül, reális.

Nálam gyengébb lett amúgy, fel kell húznom a setup résznél hogy ne legen túl gyenge.
  • Nesuten
    ez kormányfüggő nem ??? nincs két egyforma kormány még gyártón belül sem ...
  • Jackal
    Valaki meg tudná mondani, hogy az uccsó pár update óta erősödött e az ffb, ha igen kb érzésre mennyivel? (ugyanazokkal a beállításokkal)
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.09.04. 11:02:32
  • Nesuten
    Hokihájm niga

• Morgolodo
    Még Austin Powers is ott van!
  • lac coo
  • arty
    elsimitast kapcsold ki, vsync on. elvben igy meglehet a 60fps és nem lesz képtörés sem!
  • sertrex
    A játékon belül nézd meg a videóbeállítást. Néha visszavált magától 23 Hz-re.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.09.03. 17:23:04
  • lac coo
    Mindenhogy eleg gyors mar szerintem, a tukrozodes az ami nagyon eszi, illetve sokaig az AI .....
    De az AI mar nem.
  • Alexease
    Ertelmes, normalis, realis, kompromisszumos beallitasokkal ma mar azert eleg gyors a program, ahhoz kepest, hogy eleg reszletes, jol nezki, sok kulsos "extra" dolgot hasznal. De tuti, hogy 1-2 "extra" effekt/elsimitas beallitas megzabalhatja "extrem" esetekben. A fustot, visszapillantot, tukrozodeseket, elsimitasokat tuti erdemes visszabb venni es/vagy azokkal kiserletezni, lenyegei hasznalatban ugy is "felesleges".
  • alma2
    Par oldalt (4-5) olvass vissza, tobben is hasonlo nyuggel kuzdenek.
    Konkretan olyat viszont nem lattam, hallottam meg, hogy ha bekapcsolod a vsyncet, driverban vagy a jatekban hasonloan torje a kepet.
    Arra tippelnek, hogy nem a megfelelo hertzen (60) indul a jatek. (ellenorizd a tv-n monitoron, ha tudod) Az arrebb csuszott kep is arra utal, hogy atvaltott mondjuk 59 vagy 50 hz-re es ott nincs beallitva a driverban a kep pozicioja meg.
    Ahogy Alex mondana hazi barkacs a program sokat ne varjal a rajtnal torteno beindulasnal, rengeteget javult valamelyik patch ota a teljesitmeny, illetve a fust altal igenyelt teljesitmeny is. Kapcsold ki mindkepp a tukorben a fustot, aztan ha ugysem, akkor mindenhol, nezd meg, ugy van-e fps drop.
    illetve probalkozz a sima 60 fps-es beallitassal, vagy a driverban az adaptive syncel 60-ra allitasaval. LEhet lesz neha keptores, de akkor biztos fogja birni mindenhol a fix 60-at rajtnal is.
  • mumus70

Következő futamunk egy tökös és villámgyors eszement pályán lesz, mégpedig Grobnik Rijekában. Rengeteg hibázási pont, beláthatatlan kanyarok, padlógáz, huplik! A létszám szépen gyarapszik, de szombaton ez a pálya könyörtelenül szelektálni fogja a mezőnyt! Próbáld ki magad, gyere harcolj velünk! További infók: További infók, jelentkezés illetve Vagy pedig itt
  • Hivatlan
    Sziasztok!

Lehet, hogy nem kimondottan az Assetton múlik amit kérdezni akarok, de talán tudjátok a megoldást.

Tavaly év végén vettem meg a programot, s mivel akkor még csak videókártya nélkül használtam egy A8-as AMD processzort nem fűztem nagy reményeket a játék futtatásához. Hamarosan beszereztem egy R9 280-as videókártyát, és örömmel tapasztaltam, hogy ha egyedül vagyok a pályán az 1920x1080-ban futtatott játék bekapcsolt post process effektekkel, magas grafikai beállításokkal is 100 fölötti FPS-t mutat. Természetesen lelkesedésem a betöltött mesterséges vetélytársak számával fordítottan arányosan csökkent, és offline gyakorlatilag 13-14 autóval már csak diavetítés volt a rajt. A videókártya kihasználtság 40% alá esett, míg a processzoré - a játék szerint is - meghaladta a 95-öt, így egyértelmű volt mi a ludas.

Olvasgatva a fórumokat úgy találtam, hogy ha beszerzek egy i5-ös procit elfelejthetem az efféle FPS-sel kapcsolatos problémákat, így pár hete szert tettem egy 4460-as i5-ösre. Mivel a pályán egyedül eddíg is 100%-on futott a videókártya, így ebben nem is vártam változást, csupán jelentős mennyiségű gépi és online ellenfélnél. És láss csodát valóban, immár 24 autó társaságában is élvezhető a program DE:

Rajtoknál, és sűrű mezőnyben akár 42-45-re is leesik az FPS (ezzel párhuzamosan persze a videókártya teljesítmény is), miközben a processzor kihasználtság alig megy 60% fölé, de a 70%-ot semmiképpen sem éri el.

Szóval a kérdés: Hogyan lehetne komolyabb munkára fogni a processzort? Szerintem ha már 75-80%-ra felmenne is meg kéne legyen az - általam és a Vsync által kitűzött - 60 képkocka másodpercenként.

Másik nyűgöm, hogy vertikális szinkronizációnál a képernyő tetejétől az aljáig folyamatosan végig folyik egy csík (kb., mint a régi képcsöves monitorokon az 50hz-es fehér csík) és a kép arréb mászik pár milimétert. Nem állítom, hogy nem lehet így élni, de zavar a dolog, mert ha nem kapcsolom be akkor meg tele van apró szaggatásokkal kép még 100 FPS fölött is. Próbáltam a Catalystben bekapcsolni (letiltva az Assettoban), de a játék felül írja, még ha azt is választom, hogy mindig a Catalystes beállítás legyen mérvadó.

Ötlet?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Gergő
  • Nesuten
  • Nesuten
    Jogos L.I. tollából jött

Nem voltam annyira elmaradva ,de a versenykoncentrációm még sehol sincs

1:45.965 -re javítottam ,igaz a legjobb érvényes mért kör 1:43... volt

http://www.twitch.tv/n3suten/v/14111517
    Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.09.02. 23:43:34
  • bmwcrash
    Köszi mindenkinek a tippeket:)
  • alma2
    fogalmam sincs mi ez, milyen mod-ok kotyvasza ez, tudjuk be az en tajekozotlansagomnak, (ilyen ertelmetlen post mellett is), de biztos vagyok benne, eleg sokan vannak, akik nem csak milliszekundumokat vernek rad :)
  • Nesuten
    Készülődés a futamra - remélem nem tudnak 3 ms -vel többet rámverni

• Solt
    Egy kis tálkába tettem tiszta benzint, beletettem a potmétert, hagytam egy kicsit ázni benne, utána jól átmozgattam, majd befújtam kontakt spray-vel. Ez kb 5 éve volt, azóta is tökéletes. :)
  • Pitti
    A WD-40 olajos, potméternek nem tesz jót. Kontakt spray vagy tuner tisztító a jó...
  • Adam Jonas
    WD-40-nel tisztítottam a régi FF EX pedálját, ami azóta is megy. DFGT váltóját is WD-40-nel fújtam meg, szintén semmi baja. Csak nem egy fél flakonnal kell ráküldeni, hanem módjával. ;)
  • bardocz
    Nekem még kontaktsprét ajánlottak a másik topikban, bár még nem mentem el venni...:D Szétszedni, fújni bele, és mozgatni, hogy kinyomja a retket magából.
  • neilszab
    Ma esti FunRace: Alfa Romeo MiTo - Oschersleben!

Sajnos kicsi elúsztunk a mai Fun futam kihirdetésével, de talán így is leszünk páran... jöjjön, akinek kedve van, infók itt: LINK

Ennél viszont sokkal érdekesebb, hogy megkezdődtek az őszi bajnokságok előkészületei is, az alábbi szavazáson vehettek részt Ti is a fontos döntésekben. Eddig több mint 100 szavazónk van és GT bajnokság már biztosan lesz, de a további ősszel induló bajnokságok sorsa még nem dőlt el, részletek itt:

SZAVAZÁS: Masters Őszi Bajnokságok
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.09.01. 20:24:05
  • alma2
    sima kotankt spray is jo, valami alkoholos cucc, elparolog picit lemossa a dzsuvat es kesz.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.09.01. 19:59:00
  • alma2
    Szamomra azert meglepo ahogy Laccoo is irta, anno milyen porges volt itt a seat mod megjelenese elott. Bar engem nem mozgatott az elsokerekes auto kulonosebben. Oke, hogy azota szepen kikoptak a jatekosok, mas jateknal nem lepne meg, de mivel ezt a forumot elegge kovetem es meg a mai napig aktivan jatszom igy fura atelni ezt.
    Igy az audi velemenyezeset meghagynam azoknak akik szeretik ezt a fajta szaguldast, en nem sok izgalmat latok benne, mint a gt3-mas kocsikban sem. (persze azert kiprobaltam)

Viszont a hockenheim ring is elkeszult es mivel meg erosen el bennem a regi elmenye, ami szinten szamomra teljesen tokeletes volt (nem neztem ossze az eredeti palyaval) igy a Tommy altal keszitetten is mentem parat. 2 masofpeccel lassabb voltam, de ezt arra fogom, hogy teljesen uj viszonyitasi alapokat kell talalni a fekezeshez.
    Azt latom nehol szelesebb, kek a razoko is, de nagyon hasonlora sikerult csinalni, igy gond nelkul vegigmentem ezen is. Egy dolog ami nagyon nem tetszik es regen egy ket mod palyanal volt hasonlo, hogy a tablakon a feliratok nem latszanak. (nem neztem a default napszakot) Na nem mintha nagyon azt nezni az ember, hogy 100-as 50-es iras van benne, de nem latja es rohadtul bosszantja. Illetve (lehet az eredetin sincs) egy ket helyen eltuntek a tablak, amik azert nagy segitsegek voltak. A hatterben levo erdo is szamomra tul sotet, teljesen elut a rikito futol, aszfalttol, ami lathatoan reszeltesebb mint a masik verzioban, de nem illik az osszkepbe. Ezt tuti modositanam.
    AMugy grat, nagyon jo lett. Fura, hogy a racedepartmentre fel sem tetted, vagy csak nem talaltam csak az rf-es verziot.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.09.01. 19:56:23
  • TeeBeee
    Grafitos zsír egy potméterbe?! Gyerekek ne már! Ez nem kerékcsapágy vagy féltengely. A CRC-nek, MOTIP-nak vagy akár a Prevent-nek is vannak kifejezetten elektronikai műszerekhez való cuccai.

Egy jól felszerelt villamossági vagy autóalkatrész boltban beszerezhető.
  • neilszab
    Semmi nem kell bele, sima sűrített levegővel alaposan kifújod!
    De ha mindenáron kenni is akarod, akkor előtte tájékozódj, mert sok anyag többet árthat, mint használ...
  • lac coo
    Windex ! :)
  • Alexease
    Igen, olvastam en is, volt aki azt mondta, megzabal valami muanyagot. Masok meg azt mondjak nem:D
  • Met
    Állítólag a WD40 nem jó, alkohol (gyógyszertári;) ) és gépzsír kell, vagy valami grafitos zsír is van.
  • bmwcrash
    Köszi:)
  • Alexease
    WD40 :)
  • bmwcrash
    OFF:
    A G27 pedál potméterét mivel ajánlatos tisztítani? Van valami speckó cucc, vagy valami sima tisztítószer is jo hozzá?:)
  • goldboy

Bellissima
  • mulli1986
    E-mail címet dobsz? Haveromnak akarom csatolni az üzidhez, sztem valamelyiket el fogja hozni tőled :)
  • lac coo
    Meg semmit, csak gondolkodom uj kormanyon....