Mikulás Gyár
  • yakisha
    Nem érted, hogy nemcsak ez a két lehetőség van? Miszerint vagy csak azt meséled, vagy már szapulod, hogy hát az hülyeség? ...
    Van az a lehetőség is, hogy nem nézed a négyéves gyermekedet félig idiótának, és majd ő maga eldönti, hogy az oviban majd elhiszi-e a többiektől, hogy jézuska hozza az ajándékot v sem. ÉN magam nem fogom "tukmálni" ilyesmivel.. Mellesleg meg azon óvónénik, akik nem vallási óvodában dolgoznak, elméletben nem is lenne szabad így erre rákérdezniük, hogy na mit hozott a jézuska, de ez már megint egy másik téma, amibe nem szeretnék belemenni.
    A lényeg az, hogy a gyermek önállóan is el tudja dönteni az ilyen szintű dolgokról azt, hogy elhiszi-e, hogy van, vagy sem. Nekem se mesélte soha senki, se szüleim, se rokonaim mikor négyéves voltam, hogy az ajándékot a jézuska hozza; az oviban, meg daduska nénik, meg akik így szokták, meg ha rákérdeztek tőlem ezzel a kérdéssel, tudtam hogy a karácsonyra gondolnak, mert nyilván nem voltam én sem vak, attól, hogy még csak négy éves voltam. Ha otthon rákérdeztem is egyszer, hogy miért mondják nekem ezt mások, akkor sem kertelést kaptam, hanem elmagyarázták nekem, hogy vannak gyerekek, akik úgy hiszik, hogy a jézuska hozza az ajándékokat nekik, mint ahogy azt a mikulás is teszi 6-án, és hogy nem szép dolog az, ha valakit a saját hitében megrengetünk azzal, ha megtudja az esetleges igazat, ezért tiszteletben kell tartani.
    Ennyi, és mégis felnőttem.
    nahát.