Mikulás Gyár
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van az a lehetõség is, hogy nem nézed a négyéves gyermekedet félig idiótának, és majd õ maga eldönti, hogy az oviban majd elhiszi-e a többiektõl, hogy jézuska hozza az ajándékot v sem. ÉN magam nem fogom "tukmálni" ilyesmivel.. Mellesleg meg azon óvónénik, akik nem vallási óvodában dolgoznak, elméletben nem is lenne szabad így erre rákérdezniük, hogy na mit hozott a jézuska, de ez már megint egy másik téma, amibe nem szeretnék belemenni.
A lényeg az, hogy a gyermek önállóan is el tudja dönteni az ilyen szintû dolgokról azt, hogy elhiszi-e, hogy van, vagy sem. Nekem se mesélte soha senki, se szüleim, se rokonaim mikor négyéves voltam, hogy az ajándékot a jézuska hozza; az oviban, meg daduska nénik, meg akik így szokták, meg ha rákérdeztek tõlem ezzel a kérdéssel, tudtam hogy a karácsonyra gondolnak, mert nyilván nem voltam én sem vak, attól, hogy még csak négy éves voltam. Ha otthon rákérdeztem is egyszer, hogy miért mondják nekem ezt mások, akkor sem kertelést kaptam, hanem elmagyarázták nekem, hogy vannak gyerekek, akik úgy hiszik, hogy a jézuska hozza az ajándékokat nekik, mint ahogy azt a mikulás is teszi 6-án, és hogy nem szép dolog az, ha valakit a saját hitében megrengetünk azzal, ha megtudja az esetleges igazat, ezért tiszteletben kell tartani.
Ennyi, és mégis felnõttem.
nahát.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
Ugyanúgy lehet meglepetést okozni a gyereknek azzal, hogy nagyiékhoz "küldik" például segíteni fõzõcskében, vagy csak szünetelni, vagy bármi, és mire hazamegy, ott a fa, az ajándékok alatta, a karácsonyi hangulat stb. mindehhez nincs szükség mesére, hogy csodaszép legyen, és varázslatos, gyermekszemmel 😊
Amióta az emberiség földmûveléssel, állattartással foglalkozik a napfénynek, a meleg tavaszi és nyári hónapoknak óriási szerepük van az emberi társadalmak életében. Az emberek táplálékukat a meleg idõszakokban tudták megtermelni, ilyenkor bõség és jólét jellemezte a közösség életét, szemben a hideg téli napokkal, amikor az éhezés, a hideg és a sötét kerítette hatalmába az embereket.
Érthetõ tehát, ha az ókori népek hálaadó, köszöntõ rítusokkal ünnepelték a téli napfordulót, amely idõponttól kezdve a nappalok egyre hosszabbodnak, átvitt értelemben a fény gyõzedelmeskedik a sötét éjszaka felett. Ezeknek a rítusoknak az is a szerepük volt, hogy az elcsigázott emberekbe reménységet, hitet öntsenek, hogy könnyebben viseljék azt az idõt, ami a tavasz beköszöntéig hátravan.
http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif
Áruld, hogy mit mondasz a gyerekeidnek? Ki hozza a karácsonyi ajándékokat ? Ki díszíti fel a fenyõfát ??
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Valószínûleg azért is vesznek át elsõsorban tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket, játékokat (a weboldalukon is ezek a tételek szerepelnek), mert azokat jobban lehet "teríteni", nincs probléma a méretével, fazonával.
Esetleg érdeklõdd meg más szervezetnél - például a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál - hogy hasznát vennék-e a felnõttruháknak.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
[merlinw.org]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Viszont amit leírtam abban igazam van.. És nem fogom magamban tartani, mert egyszerûen halálra idegesít az, hogy minden megy át trágyába ebben az országban...
Tök jó kezdeményezés, de miért nem tudjuk a mi dolgainkhoz egyeztetni? Miért kell ezt így?? Elhiszed, hogy nem lenne vita belõle, plusz 100x több ember menne oda, hogyha nem így hívnák..
Én is segítek ott ahol tudok, de ebben nem tudok és akarok részt venni. Ha ebben az országban minden 5 dik vagy 10 dik lyan ember aki adakozna így gondolja, már baj van... Hiszen kevesebb adomány jut oda. Igaz én is más fórumokon eljuttatom hozzájuk...
Downhill!!
Downhill!!
Télapó -> Karácsony
Más kultúrákban pedig jézuska ugye.
Egyébként meg eredendõen pogány ünnep a Karácsony is, köze nem volt a kereszténységhez, utólag lett belemagyarázva Jézus születése (amit kb csak kikövetkeztetni tudtak).
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Legyen Jézuska-gyár!
Az biztos senki szemét nem csípné.
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
akko már maradjunk az eredeti karácsony elméleteknél 😄.
amcsiban mikulás, nálunk meg máshogy 😄.
\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afelõl, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.
gyerekként én meg úgy tudtam, hogy a télapóval hozzák, anyósülésben ül a jézuska és a jézuska csak oda rakja a fa alá amíg a télapó turáztatja a szánt. mer csóri jézus nem bír el annyi cuccot.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Így, mivel ténylegesen világünneppé nõtte ki magát, nem lehet teljes mértékkel kijelenteni már, hogy csak és kizárólag keresztény ünnep. Ma már mindenki a saját világnézete szerint ünnepli, aki ünnepli, és nincs olyan megközelítés, hogy XYé jobb, míg WZ hülyeséget csinál.. szerintem.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Egyébként a 40# is igaz.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afelõl, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.
[merlinw.org]
Amióta élek, tuti (30+ éve). Mikulás = Télapó
[merlinw.org]
Downhill!!
Downhill!!
Rakd ki hópofit a tetõre, meg rakjál fel 200000 égõt házra, és várd a mikulást...D Amit egyébként az amcsik is egy félre értelmezésbõl teszik:😄
Magyarul hülyék mint a segg, de az egész világ ezt követi. Hajrá.. Tedd te is..D
Downhill!!
Itthon SEM jézuska van, csak a vallásos családoknál (+- néhány család). Itthon a karácsony a SZERETET ünnepe világi tekintetben. így ha a te vitaalapod nézzük, az sem állja meg a helyét, hogy jézuska van, mivel mindenki a saját világszemléletével tekint a karácsonyi ünnepekre...
Ezen háborodtam fel, mert számomra a karácsony a szeretet ünnepe, nem a jézuskáé, vagy nem mikulásé stb...
azon is vitatkozhatnánk, hogy hagyományok, kultúra stb. átvétele, hogy is történik (ugyanis a keresztény szokásokat is ÁTVETTÜK, nem a miénk, nem õsmagyar, ha már ezzel példálózol.. ), de nincs idõm idiótákkal vitatkozni 😄 bocsi 😄
Gondolom neked van ilyened...DD
Downhill!!