Mikulás Gyár

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

yakisha
Nem érted, hogy nemcsak ez a két lehetõség van? Miszerint vagy csak azt meséled, vagy már szapulod, hogy hát az hülyeség? ...
Van az a lehetõség is, hogy nem nézed a négyéves gyermekedet félig idiótának, és majd õ maga eldönti, hogy az oviban majd elhiszi-e a többiektõl, hogy jézuska hozza az ajándékot v sem. ÉN magam nem fogom "tukmálni" ilyesmivel.. Mellesleg meg azon óvónénik, akik nem vallási óvodában dolgoznak, elméletben nem is lenne szabad így erre rákérdezniük, hogy na mit hozott a jézuska, de ez már megint egy másik téma, amibe nem szeretnék belemenni.
A lényeg az, hogy a gyermek önállóan is el tudja dönteni az ilyen szintû dolgokról azt, hogy elhiszi-e, hogy van, vagy sem. Nekem se mesélte soha senki, se szüleim, se rokonaim mikor négyéves voltam, hogy az ajándékot a jézuska hozza; az oviban, meg daduska nénik, meg akik így szokták, meg ha rákérdeztek tõlem ezzel a kérdéssel, tudtam hogy a karácsonyra gondolnak, mert nyilván nem voltam én sem vak, attól, hogy még csak négy éves voltam. Ha otthon rákérdeztem is egyszer, hogy miért mondják nekem ezt mások, akkor sem kertelést kaptam, hanem elmagyarázták nekem, hogy vannak gyerekek, akik úgy hiszik, hogy a jézuska hozza az ajándékokat nekik, mint ahogy azt a mikulás is teszi 6-án, és hogy nem szép dolog az, ha valakit a saját hitében megrengetünk azzal, ha megtudja az esetleges igazat, ezért tiszteletben kell tartani.
Ennyi, és mégis felnõttem.
nahát.

birdo
Rendben van.Nem kell a körítés, elég a meglepetés ereje, meg a feldíszített fa. Vajon mit mondasz mondjuk a négy éves fiadnak, mily balgaságot mesélnek az óvodában és nem csak a pedagógusok, hanem a többi gyerek is ?

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

yakisha
ja és persze a karácsonyfára is ugyanez vonatkozik, csak kifelejtettem.
Ugyanúgy lehet meglepetést okozni a gyereknek azzal, hogy nagyiékhoz "küldik" például segíteni fõzõcskében, vagy csak szünetelni, vagy bármi, és mire hazamegy, ott a fa, az ajándékok alatta, a karácsonyi hangulat stb. mindehhez nincs szükség mesére, hogy csodaszép legyen, és varázslatos, gyermekszemmel 😊

yakisha
Miért kéne nekik bármilyen mesét is kitalálnom? Szüleim nekem sem mesélték soha a jézuskás/mikulásos/akármilyenes történeteket, hogy ki hozná az ajándékot karácsonyra. Egyszerûen úgy nõttem fel, hogy az ajándékozás a karácsonyi szokások egy része, és ezt nem kellett semmilyen mesével megmagyarázniuk nekem, nem is volt rá szükségem, ahogy valószínûleg a gyermekemnek sem lesz rá szüksége 😊

Narxis
Szüleid.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

noname23
Nem is volt soha csak keresztény ünnep<#vigyor> Már pl egyiptomiak is felfigyeltek rá mint az összes többi nép mert itt a bõvített magyarázat mi is a 24-25.e.

Amióta az emberiség földmûveléssel, állattartással foglalkozik a napfénynek, a meleg tavaszi és nyári hónapoknak óriási szerepük van az emberi társadalmak életében. Az emberek táplálékukat a meleg idõszakokban tudták megtermelni, ilyenkor bõség és jólét jellemezte a közösség életét, szemben a hideg téli napokkal, amikor az éhezés, a hideg és a sötét kerítette hatalmába az embereket.
Érthetõ tehát, ha az ókori népek hálaadó, köszöntõ rítusokkal ünnepelték a téli napfordulót, amely idõponttól kezdve a nappalok egyre hosszabbodnak, átvitt értelemben a fény gyõzedelmeskedik a sötét éjszaka felett. Ezeknek a rítusoknak az is a szerepük volt, hogy az elcsigázott emberekbe reménységet, hitet öntsenek, hogy könnyebben viseljék azt az idõt, ami a tavasz beköszöntéig hátravan.

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

birdo
Szeretet. Oké.
Áruld, hogy mit mondasz a gyerekeidnek? Ki hozza a karácsonyi ajándékokat ? Ki díszíti fel a fenyõfát ??

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Köszi az ötletet már leadtuk máshol.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dj Faustus
"Fõleg nõi és gyerekruhák voltak benne, de akadtak játékok és ágynemû is. A hölgyek közölték, hogy felnõtt ruhát nem vesznek át! Na ez fájt! "
Valószínûleg azért is vesznek át elsõsorban tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket, játékokat (a weboldalukon is ezek a tételek szerepelnek), mert azokat jobban lehet "teríteni", nincs probléma a méretével, fazonával.

Esetleg érdeklõdd meg más szervezetnél - például a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál - hogy hasznát vennék-e a felnõttruháknak.

válasz a kérdésre:a hõsök terén található a mikulás gyár,oda fogadják az ajándékokat
berczely
Mért nem mondtad nekik, hogy vágjátok le az ujját/szárát és jó lesz gyerekre is!? <#idiota>

Engem tegnap "meglepetés" ért! Vittünk a párommal kb. 5 zsák ruhát a mikulásgyárba! Fõleg nõi és gyerekruhák voltak benne, de akadtak játékok és ágynemû is. A hölgyek közölték, hogy felnõtt ruhát nem vesznek át! Na ez fájt!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

MerlinW
Hát.. miután év közben nincs idõm nyaralni, én sok karácsonyomat arab/zsidó országokban töltöm - idén is - (Egyiptom, Jordánia, Izrael), és sehol sem ünnepeltek semmit dec 20-28 között.. (max Kairó-ban a keresztények (koptok), de azt is otthon).

[merlinw.org]

abban nagyon igazad van, hogy minden szart az USA-tól veszünk át, koppintjuk õket holott régen még mi tõlünk (Európaiaktól) koppintottak😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

gordon 24
Tudod nem ez volt a célom ami lett belõle.

Viszont amit leírtam abban igazam van.. És nem fogom magamban tartani, mert egyszerûen halálra idegesít az, hogy minden megy át trágyába ebben az országban...

Tök jó kezdeményezés, de miért nem tudjuk a mi dolgainkhoz egyeztetni? Miért kell ezt így?? Elhiszed, hogy nem lenne vita belõle, plusz 100x több ember menne oda, hogyha nem így hívnák..

Én is segítek ott ahol tudok, de ebben nem tudok és akarok részt venni. Ha ebben az országban minden 5 dik vagy 10 dik lyan ember aki adakozna így gondolja, már baj van... Hiszen kevesebb adomány jut oda. Igaz én is más fórumokon eljuttatom hozzájuk...

Downhill!!

gordon 24

Downhill!!

gordon 24
Te neked kellene.. Amit leírsz a más kultúrákban. Nahh az a minek..:😄 Direkt linkeltem be infókat róla.olvasd el..

Downhill!!

Büdös Bohóc
#40-re ment volna

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Büdös Bohóc
Mikulás = Szent Miklós, Dec 6.

Télapó -> Karácsony
Más kultúrákban pedig jézuska ugye.

Egyébként meg eredendõen pogány ünnep a Karácsony is, köze nem volt a kereszténységhez, utólag lett belemagyarázva Jézus születése (amit kb csak kikövetkeztetni tudtak).

Büdös Bohóc
A Mikulás európai hagyomány, olvass utána te szerencsétlen idióta.

az esgére a trollok hozzák az ajándékot, itt minden nap karácsony van XD

Ez a topik valahogy annyira, de annyira esgés lett, minden elismerésem a #2-es trollnak.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

banok
Ez a mikulás-jézuska vita a kákán való csomókeresés iskolapéldája.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Teljesen jogos a felvetés. Mi ez az amcsi szemét, hogy Mikulás gyár?! Karácsonykor?

Legyen Jézuska-gyár!
Az biztos senki szemét nem csípné.

Solid Snake
#4 <#eplus2>
Krisztiam
mi az a mikulás gyár? 😄D

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

ScarY MAN
<#idiota><#taps><#worship><#buck>

...

LOL.

akko már maradjunk az eredeti karácsony elméleteknél 😄.

amcsiban mikulás, nálunk meg máshogy 😄.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afel&#245;l, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

OrioN the S
se a mikulás se a jézuska nem hoz ajándékot D: omfg

gyerekként én meg úgy tudtam, hogy a télapóval hozzák, anyósülésben ül a jézuska és a jézuska csak oda rakja a fa alá amíg a télapó turáztatja a szánt. mer csóri jézus nem bír el annyi cuccot.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

yakisha
ebben részben igazad van, de abban nincs, hogy a karácsony csak keresztény ünnep lenne. az volt, ez tény, valahonnan ki kellett indulnia ennek az egész hercehurcának, de ma már nem CSAK és kizárólag keresztény ünnep a karácsony, világi ünneppé is kinõtte magát.. (ez nem azt jelenti, hogy csak azért mert a bunkó ateisták húha.. -> üzenve egy másik hozzászólásnak)
Így, mivel ténylegesen világünneppé nõtte ki magát, nem lehet teljes mértékkel kijelenteni már, hogy csak és kizárólag keresztény ünnep. Ma már mindenki a saját világnézete szerint ünnepli, aki ünnepli, és nincs olyan megközelítés, hogy XYé jobb, míg WZ hülyeséget csinál.. szerintem.

yakisha
mielõtt lehülyéznél, talán ne csak olvasd el (mégegyszer) amit írtam, hanem értelmezd is. köszönöm.

Narxis
Te is fiam gordon 24?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

_Atti_
persze nem karácsonykor, hanem mikuláskor az tény.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

_Atti_
Ha elolvastad volna amit irt tisztán leírta hogy világi nézetben..Míg kifejezetten jézus születése keresztény vallásos családokban.

Egyébként a 40# is igaz.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Lacee86
Hülyeségeket beszélsz. A Karácsony nem más, mint Jézus születésének az ünnepe. Az ünnep tartalmilag valóban a szeretetrõl szól, de ezt a "Szeretet ünnepe" kifejezést az ateisták találták ki, különben õk mi a frászt ünnepelnének karácsonykor...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

gordon 24
Karácsonykor???:😄 Hehe.. Hát te hülye vagy barátom...

Downhill!!

hohohó.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afel&#245;l, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

MerlinW
Nem igaz, mert a nem keresztények nem ünneplik a karácsonyt. Az arabok ramadan-t ünnepelnek aug-szept környékén egy hónapig, a zsidók hanukát változó idõpontban (idén dec 20-28 között, jövõre pedig dec 8-16) , stb.

[merlinw.org]

MerlinW
"Magyarországon mióta hozza a Mikulás az ajándékot?"

Amióta élek, tuti (30+ éve). Mikulás = Télapó

[merlinw.org]

set36dyrf
örülj neki. nem mindenki büszkélkedhet munkahellyel magyarországon

http://allamadossag.net78.net/

Bruk
Igen, általában minden ilyen adományozásban õket segítik. Tehát ha segíteném õket, akkor a saját fajom kihalását segíteném. Hülye meg azért nem vagyok... :-)

gordon 24
Én nem személyeskedem.. Nincs veled semmi bajom:😄 Sõt még vitának sem nevezném..😄 Egyszerû eszme csere..

Downhill!!

gordon 24
A karácsony egy keresztény ünnep.. Tehát aki pl nem keresztény annak hivatalosan ezt meg sem kellene ünnepelnie. Ugyan is Jézus születését ünnepled.. De ebbe szerintem ne menjünk bele..😄

Downhill!!

Úgyis tetves fogatlan semmirekellõ cigányok kapják meg... levegõt sem adnék nekik, nem hogy ajándékot.
yakisha
asszem ezzel a hozzászólással és gyenge személyeskedéssel elkéstél már. 😊

gordon 24
Nem az õsmagyar szokásról van szó.. Ki beszél itt errõl?? Arról van szó, hogy van a világ abban van egy nagy befolyású csöpögõs fos ország Amerika. És ezt a szart az egész világra szeretné kiterjeszteni. Mi meg nyaljuk be.. És nem tudom elhinni, azt, hogy ennek így kell lennie. Van saját értékünk, saját hagyományunk.

Rakd ki hópofit a tetõre, meg rakjál fel 200000 égõt házra, és várd a mikulást...D Amit egyébként az amcsik is egy félre értelmezésbõl teszik:😄

Magyarul hülyék mint a segg, de az egész világ ezt követi. Hajrá.. Tedd te is..D

Downhill!!

yakisha
még egy utolsó hozzászólás:
Itthon SEM jézuska van, csak a vallásos családoknál (+- néhány család). Itthon a karácsony a SZERETET ünnepe világi tekintetben. így ha a te vitaalapod nézzük, az sem állja meg a helyét, hogy jézuska van, mivel mindenki a saját világszemléletével tekint a karácsonyi ünnepekre...
Ezen háborodtam fel, mert számomra a karácsony a szeretet ünnepe, nem a jézuskáé, vagy nem mikulásé stb...

yakisha
nincs semmi ilyesmim.
azon is vitatkozhatnánk, hogy hagyományok, kultúra stb. átvétele, hogy is történik (ugyanis a keresztény szokásokat is ÁTVETTÜK, nem a miénk, nem õsmagyar, ha már ezzel példálózol.. ), de nincs idõm idiótákkal vitatkozni 😄 bocsi 😄

gordon 24
Hát lehet, nem az, de itt talán nem is errõl van szó.. Itthon Jézuska van... És remélem egyszer visszatérünk oda, hogy a sutyóparaszt nem a tescos felmászok az erkélyen mikulást teszi ki karácsonykor a házára..

Gondolom neked van ilyened...DD

Downhill!!

gordon 24
Okés.. Ebben igazad van.. Mind2 egyébként él rá, de egy az egyben úgy van ahogy mondod..

Downhill!!

Oldal 1 / 2Következő →