• grobs
    #31
    "Ha a fenti kettőt a mai verzióban a Xerox találta fel akkor az autót meg Mezopotámiában találták fel."

    A mai verziója a GUI-knak még a 20 évvel ezelőttihez se nagyon hasonlít nemhogy a 40 évvel ezelőttihez. Sokan hozzátettek (mások meg elvettek). Az tény, hogy az apple gui-ja minden korban a legjobbak közé tartozott (ha nem a legjobb volt) ... de az is tény, hogy ettől még nagyon messze lesz attól, hogy az összes távol-keleti cég fölé helyezd innovációban.

    Az autós hasonlat egyébként alapvetően jó. Az alapjait valamikor az ókorban találták fel. Az első automobilok csak a meghajtásban tértek el az állat által vontatott járműtől. Az apple szép vázat, jó rugózást ad megfelelő áron. Ezek fontosak, sőt ezek miatt veszek apple terméket. De ez nem az autó feltalálása, mégcsak nem is a rugózás feltalálása, "csak" egy szép kasztni és egy kibaszott kényelmes ülés.


    "Te most azzal érvelsz, hogy a tömegtermelés miatt itt lett egyre olcsóbb ezért már mindenki megengedheti magának?"

    Nem. Az _átlag_ ember számára haszontalan, legjobb esetben is játékszer volt az otthoni számítógép. Egy kkv számára kb. 80-as évek közepétől, az átlag ember számára pedig a 90-es évek közepétől lett igazán hasznos.
    Valóban több ezer C64 volt magyarországon (nekem is volt). Ebből mennyit használtak a játékon kívül másra? Igen, én is írtam programot C64-en, de ez a geek kategória annak is a mélye.
    Ma nem azért vesz egy nagymama számítógépet mert olcsó, hanem azért mert használja (van mire használni). Persze ha drágább lenne akkor nehezebben juthatna hozzá, de ha nem használná semmire, akkor fele ennyiért se venne.