• narumon
    "Tehát felsoroltál 3 találmányt amiből 2-t a Xerox talált fel (GUI, egér) ... "

Hát látom arra sem vetted a fáradtságot, hogy azt elolvasd amit írtam. Ha a fenti kettőt a mai verzióban a Xerox találta fel akkor az autót meg Mezopotámiában találták fel.

"A GUI-hoz SJ egy dolgot tett hozzá ami zseniális, és ezt a mai napig kevesen fogták fel: a betűtípusokat."

Azért ennél jóval többet. Ugyanis az apple találta ki az ablakokat (többszörös munkaasztal). Ők találták ki azt is, hogy ha az egyiket a másik fölé húzod akkor az alatta lévő ne látszódjon (ez pl a Xerox szerint egyébként kivitelezhetetlen - még jó hogy applenél ezt nem tudták). Ők találták ki az ikonokra kattintást (a Xerox rendszere ilyet sem tudott) és még körülbelül ezer másik dolgot ami ma alap egy modern grafikus oprendszerben.

"A harmadikból (PC) pedig csak nevét találhatta fel, mert előtte volt több kis méretű gép, csak nem personal computer-nek, hanem portable computer-nek, vagy basic computer-nek hívták."

Pont nem a nevére gondoltam, hanem, hogy olcsón jó minőségű eszközt adtak ahol az egyszerű kezelhetőség ugyanannyira a koncepció része volt mint a design vagy az ár. Ebben pedig szintén ők voltak az elsők.

"A billentyűzetes példád illene a PC-hez. A billentyűzetet elég régen találták ki."

Sehol sem állítottam, hogy ők találták fel a billentyűzetet.

"De igazából a geek-eken kívül a 1990-es évekig nem nagyon érdekelte az embereket a dolog, tehát ugyan sok PC volt, de az emberek kb. a Win95 környékén (inkább utánna) fogta meg"

No nemár. Te most azzal érvelsz, hogy a tömegtermelés miatt itt lett egyre olcsóbb ezért már mindenki megengedheti magának? Ennyi erővel mondhatod, hogy a kocsik is csak a geekeket érdekelték egészen 1975-ig utána fogta meg az embereket.
    Ne haragudj de ez baromság. Még a csóró magyarországon is ezerszámra voltak C64-ek, plusz4-ek, C16-ok, Amigák még otthon is nemhogy irodákban.