Sajnos én is rákényszerülök a winre mind melóhelyen, mind pedig otthon ha játszani is szeretnék a géppel.
Az én pici infós történetem a c64-el indult, majd jött egy win 3.1-es gép, egy win95-ös, 98as, amit már én frissítettem winME-re (azon szerencsések közé tartoztam, akiknek semmi baja nem volt vele), aztán jött a win2000, XP, kóstolgattam a vistát is (nem volt hosszú románc), majd váltottam linuxra. Melóhelyemen pedig most win7-et használok, így szerintem van rálátásom dögivel :)
Szerintem a windows7-hez képest a win8 legnagyobb durranása az lesz, hogy ARM architektúrán is tud majd futni. Amíg a win7 támogatva van, addig az ARM-nek bőven van ideje olyan szintre fejlődnie, hogy egy cégnek (és itt a nagyobb multikra is gondolok) érdemes lesz úgy váltania, hogy a jelenlegi gépeket ARM alapúra cseréli. Jóval kisebb fogyasztás, bőven elegendő teljesítmény mellett, a villanyszámlán kb 1 év alatt visszajönne a teljes géppark cseréjének az ára.
Ezért tartom az MS részéről azt a döntést nagyon nagy marhaságnak, hogy az ARM alapú rendszeréből ki akarja venni a klasszikus desktopot (úgyis vissza fog kerülni idővel, valamelyik SP-vel ha más nem).
Nagyon rákoncentrál az MS tábla piacra, mert kétségkívül ez a jövő, de szerintem még nem jött el az ideje ennek (vagy már el is múlt az MS számára). A desktop pc köszöni szépen, remekül van, nagy teljesítmény kényelmes helyre bezsúfolva, kellemes irányítással, hülyeség lenne cserben hagyni. Bár ki tudja mit hoz a jövő, én az innovációnak és a fejlődésnek szurkolok :)